Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 5)

Et Yemekleri

Etin Hardalla Birleştiği Müthiş Lezzet…

et hardal

Etin hardalla birleştiği müthiş lezzetti sizler için hazırladık. İşte etin yüzyıllardan beri geri gelen lezzet serüveni… ETİN HARDALLA BİRLEŞTİĞİ MÜTHİŞ LEZZET… Ortada dayanılmaz bir lezzet, müthiş bir rayiha varsa iki olasılıktan söz edebiliriz: Birincisi o yemeğin içinde et olduğu, diğeri ise o işin içinde eti doğru kullanmayı bilen bir çift maharetli el olduğudur. Et yalnızsa şımarmak için hardal ister! Avlanarak …

Devamını oku »

Sac Tava Tarifi

Sac  Tava Malzemeleri: 600 gram kuzu eti 4-5 adet sivribiber 3 adet orta boy domates Tuz, pul biber, kekik, karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı   Sac  Tava Hazırlanışı: Domateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip aynı şekilde doğrayın. Sacda veya derin bir wok tavasında tereyağını eritip etleri ilave edin. Suyunu salıp çekene dek sürekli karıştırarak kavurun. Sırasıyla biberleri ve …

Devamını oku »

Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı

Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı Malzemeler: 200 gram dana bonfile (ince bir şekilde açılmış) Yarım kabak (kibrit inceliğinde doğranmış) Yarım havuç (kibrit inceliğinde doğranmış) Yarım kapya biber (kibrit inceliğinde doğranmış) Taze kaşar (işaret parmağı şeklinde kesilmiş) Sos İçin: 1 çay kaşığı acı hardal 1 yemek kaşığı siyah havuç sirkesi 1 çay kaşığı oyster sos 1 yemek kaşığı soya sos 1 yemek …

Devamını oku »

Patlıcan Kaponata Yatağında Kuzu Bonfile

Malzemeler: 170 gram kuzu bonfile 1 adet patlıcan 1 adet domates 1 diş sarımsak 3 yaprak fesleğen Yarım kuru soğan 1 adet defne yaprağı 1 adet yeşil elma Tuz, karabiber Kekik Hazırlanışı: Patlıcan, domates, elma ve soğanı soyup küp doğrayın.Zeytinyağı ile soğanları kavurun. 1 diş sarımsağı ince doğrayarak tencereye ilave edin. Patlıcan ve elmaları ekleyin. Diriliği yok olmadan domatesleri de …

Devamını oku »

Marine Patlıcan- Patlıcanlı Gnocchi- Dana Lokumları Üçlemesi Tarifi

Dana Lokumları Üçlemesi Malzemeleri: 1 adet patlıcan 1 adet patates 1 çay bardağı un 1 adet yumurta Tuz 200 gram dilimlenmiş dana bonfilesi Rendelenmiş parmesan peyniri Hazırlanışı: Patlıcanı yıkayıp kurulayın, birkaç yerinden kürdanla deldikten sonra közleyin. Patatesin kabuğunu soyun ve tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzdüğünüz patatesleri çukur bir kaba alın. Püre haline gelene dek ezin. Soğuyunca unu, yumurtayı ekleyin. Yoğurup …

Devamını oku »

Top Kadınbudu Köfte

Top Kadınbudu Köfte Malzemeler: 500 gram köftelik kıyma 1 adet yumurta 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak Yarım su bardağı pirinç Tuz, karabiber, kimyon İsteğe bağlı köftebaharı 1 su bardağı un 2 adet yumurta Sıvı yağ 2 demet maydanoz Top Kadınbudu Köfte Hazırlanışı: Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve soğan ile sarımsağı …

Devamını oku »

Çöpşişte Izgara Bonfile

Çöpşişte Izgara Bonfile Malzemeler: Yarım kilo bonfile 1 adet büyük kuru soğan 1 tatlı kaşığı köri 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı süt 1 yemek kaşığı acı sos Çöpşişte Izgara Bonfile Hazırlanışı: Kuru soğanı en ince tarafıyla rendeleyip içine ezilmiş sarımsağı ve süt ile baharatını ilave edin. 1 cm eninde 5-6 cm uzunluğunda kesilmiş şerit bonfileleri 1 gece önceden bu karışım içinde marine edin. Ertesi …

Devamını oku »

Yufkada Yahni

Yufkada Yahni Malzemeler • 2 adet hazır yufka • 500 gram kuşbaşı et • 1 küçük kase arpacık soğan • 1 tatlı kaşığı domates salçası • 1 tatlı kaşığı biber salçası • 1 kase mantar • 1 dal biberiye • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 1 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 çorba kaşığı tereyağı Yufkada Yahni Hazırlanışı: Kuşbaşı etleri fındık büyüklüğünde …

Devamını oku »

Pazılı Kuzu

Pazılı Kuzu Malzemeler • 1 kilo kuzu eti • 20 gram tereyağı • 2-3 diş sarımsak • 1 adet büyük boy havuç • Birkaç yaprak pazı • 1 küçük kase arpacık soğan • 1,5 çay bardağı sıcak su • Tuz, karabiber • Birkaç dal taze keki Pazılı Kuzu Hazırlanışı: Havucun kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Etleri kuşbaşı doğrayın. Pazı yapraklarının damarlı kesimlerini …

Devamını oku »

Uçar Kebap

Büyük görsel için tıklayınız Uçar Kebap Malzemeler: • 200 gram bonfile (löp et) • 60 gram kıyma ( 3 adet köfte için ) • 100 gram tavuk göğüs • 25 gram tırnak pide • 20 gram parmak patates • 20 gram yoğurt • 1 adet sivri biber • Yarım domates Uçar sos için: • 2 kaşık tereyağı • 1 kaşık salça …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz