Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri

Et Yemekleri

Bonfile Wasabi (Patates Püresi İle)

Malzemeler: • 200 gram dana bonfile • 180 gram patates • 60 gram süt • 40 gram tereyaı • 15 gram wasabi tozu • 2 gram tane karabiber • 2 gram kaya tuzu • 3 gram taze kekik • 2 gram rosemarin • 20 gram demi glace sos • 20 gram zeytinyağı Hazırlanışı: Haşladıınız patatesi, ısıtılmış süt ve tereyaını ekleyerek …

Devamını oku »

Mantarlı Bonfile  

Prodüksiyon: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan / Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (6 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo bonfile et (yağsız ve sinirsiz kısmından tercih edin) 6-7 adet kestane mantarı 4-5 adet kültür mantarı 1-2 damla trüf yağı (olmasa da olur) 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 1 büyük kase garnitür sebze karışımı (mini kabak, Brüksel lahanası, havuç vs.) Hazırlanışı: Bonfile …

Devamını oku »

Dana Rosto

“Kendine bir iyilik et” sloganıyla tüketicilerini sağlıklı ve güvenilir gıda ile buluşturan Bonfilet, Ramazan sofrası için özel bir tarif hazırladı. Besin değeri yüksek ve vitamin yönünden zengin olan kırmızı et ile hazırlanan bu tarif, iftar sofrasına çok yakışıyor. (4-6 Kişilik) Malzemeler: 800 g Bonfilet Dana Nuar 4 adet orta boy kuru soğan 3-4 diş sarımsak 1 adet büyük boy havuç …

Devamını oku »

Kuzu Pirzola

Malzemeler: 150 gram Bonfilet Kuzu Pirzola 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz   Hazırlanışı: Kuzu pirzolaları önceden ısıttığınız tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek kızartın. Damak tadınıza göre tuz ilave edin. Tavanın kapağı açık bir şekilde pirzolaları ara ara çevirerek 15 dakika kızartın. Patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.      

Devamını oku »

Dana Antrikot

Malzemeler: 180 gram Bonfilet Dana Antrikot Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Dana antrikotunuzun her iki tarafına elinizle ya da fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Ardından tuz ve karabiberle iyice ovun. Bir kabın içerisine alın. Bu sırada teflon tavanızı ocağınızın üzerine alarak ısıtın. Etinizi tavanın içerisine koyun. Her iki tarafını yüksek ateşte iyice pişirdiğiniz antrikot pembeleşmeye başladığında …

Devamını oku »

Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et Kapama (6 Kişilik) Pişirme Süresi: 150 Dakika (çok kısık ateşte) Malzemeler: 1 kilo kuzu veya koyun parça et (etler orta büyüklükte kesilir) 1 baş sarımsak 1 adet soğan Karabiber Tuz Hazırlanışı: Etleri yıkayın, tuz ve karabiberle ovun. Diş diş ayıklanmış sarımsaklarla berabere orta boy bir tepsinin ortasına toplu olarak yerleştirin. Etin en orta yerine bütün bir soğanı soyup …

Devamını oku »

Erik Turşulu Kavurma

Erik Turşulu Kavurma

Erik Turşulu Kavurma (4 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 500 gram kuzu eti (tercihen yağları alınmış) 1 tatlı kaşığı salça 5-6 adet arpacık soğan 10 adet yeşil erik turşusu 1 küçük parça lahana turşusu 1 adet kapya biber 1 adet havuç turşusu Hazırlanışı: Geniş bir tavayı ısıtın. Kuşbaşı etleri ve salçayı ekleyin. Suyunu salıp …

Devamını oku »

Arpa Şehriyeli Kuzu

Arpa Şehriyeli Kuzu

Arpa Şehriyeli Kuzu (4 Kişilik) Malzemeler: 2 parça kuzu incik 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 dal taze biberiye 1 su bardağı zeytinyağı Pilav İçin: 2 su bardağı arpa şehriye 4 su bardağı et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kuzu inciğin birkaç yerinden bıçak yardımı ile küçük delikler açın. Bu …

Devamını oku »

Fırında Etli Biber Dolma

Fırında Etli Biber Dolma

Fırında Etli Biber Dolma (6 Kişilik) Malzemeler: 12 adet orta boy dolmalık biber 500 gram koyun eti 2 adet büyük boy soğan 1 su bardağı pirinç 1 adet büyük boy domates Yarım demet maydanoz Yarım demet nane Yarım demet taze reyhan 3 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 2 su bardağı su Ayrıca: 1 adet büyük boy domates (üzerlerini kapatmak için) …

Devamını oku »

Kuzu İncikli Beğendi

Kuzu İncikli Beğendi

Kuzu İncikli Beğendi (4 Kişilik) Malzemeler: 2 parça kuzu incik 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan Birkaç adet kereviz yaprağı 2 adet karanfil 1 dal taze biberiye 1 yemek kaşığı nar ekşisi Beğendi İçin: 4-5 adet közlenmiş patlıcan 2 yemek kaşığı un (tepeleme) 1 su bardağı sıcak et suyu 1 yemek …

Devamını oku »