Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri

Et Yemekleri

Patates Püreli Kuzu Tandır

Patates Püreli Kuzu Tandır

Patates Püreli Kuzu Tandır (6 Kişilik)   Malzemeler: 1 adet kuzu kol 50 gram tereyağı 5 adet arpacık soğan 2 adet defne yaprağı Tuz 1 çay kaşığı tane karabiber 1 adet çubuk tarçın Patates Püresi İçin: 1 kilo patates 3 yemek kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı sıcak süt 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Tuz, taze çekilmiş karabiber 2 diş …

Devamını oku »

Beğendili Kuzu İncik

Beğendili Kuzu İncik

Beğendili Kuzu İncik (4 Kişilik)   Malzemeler: 4 adet kuzu incik 2 çay kaşığı tane karabiber 1 çay kaşığı tarçın 1 tutam zencefil 2-3 yaprak defne 1 adet büyük boy kırmızı soğan 10 su bardağı su Tuz Beğendi İçin: 2 adet orta boy bostan patlıcanı 100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri 50 gram rendelenmiş mozzarella peyniri 1 tatlı kaşığı tereyağı …

Devamını oku »

HUQQabaz’da iftar sahura kadar…

HUQQabaz’da iftar sahura kadar… Ramazan’da keyif ve huzur dolu bir masada Türk mutfağının özellikle de geleneksel sokak lezzetlerinin sofralardaki en özel lezzetleriyle buluşmak isterseniz, Ataşehir Watergarden HUQQabaz şubesi tam size göre. Bulunduğu lokasyonda son zamanların en gözde mekanı olmayı başaran HUQQabaz, oldukça iddialı olduğu geleneksel tatlar üzerine yoğunlaştığı zengin Ramazan menüsüyle dikkat çekiyor.    Çöp şiş, Adana, mantı, hamburger, köfte, …

Devamını oku »

Kuzu Etli Enginar

Kuzu Etli Enginar

Kuzu Etli Enginar (4 Kişilik)   Malzemeler: 4 adet taze enginar (tercihen bebe enginarı) 1 adet limonun suyu Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet soğan 300 gram kuzu eti 4-5 adet yeşil erik Tuz Ayrıca: Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı un Hazırlanışı: Enginarların kalın kabuklu dış yapraklarını temizleyin, boyuna ikiye kesip içinde tüylü bölümü varsa tüylerini de temizleyin. İkiye …

Devamını oku »

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı

Tavuk Etli Başbaşı Bulguru Pilavı (4-6 Kişilik)   Malzemeler: 2 su bardağı başbaşı bulguru 3 su bardağı sıcak su 200 gram tavuk eti Yarım demet dereotu Yarım demet nane 1 adet soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 2-3 adet sivri biber Tuz Hazırlanışı: Tavuk etlerini küçük küçük doğrayın ve 1 yemek …

Devamını oku »

İçli köfte tarifi

İçli köfte tarifi

İçli köfte tarifi (6 Kişilik)   Malzemeler: İç Malzemesi İçin: 300 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 adet büyük boy soğan 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber Tuz Kızartmak için sıvı yağ Hamuru İçin Malzemeler: 250 gram çiğköftelik bulgur 4 adet orta boy haşlanmış patates 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı kişniş …

Devamını oku »

Ebegümeci Oğlak Kapama

Ebegümeci Oğlak Kapama (4 Kişilik)   Ebegümeci Oğlak Kapama Malzemeler 1 kilo oğlak eti 4-5 diş sarımsak 1 adet soğan (2’ye bölünmüş şekilde) 2 adet mini havuç 2 adet rezene dalı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 demet ebegümeci 1 demet radika 1 demet taze kekik 1 demet taze biberiye 100 gram zeytinyağı Hazırlanışı 1 kilo oğlak etini zeytinyağı ve karabiber karışımından …

Devamını oku »

Ciğer Sarma

Ciğer Sarma

Ciğer Sarma (6 Kişilik)   Malzemeler: 1 takım kuzu / oğlak ciğer (gömleği ile birlikte) 1 adet büyük kuru soğan 4 çorba kaşığı domates salçası 1 demet taze soğan Çeyrek demet maydanoz, nane, dereotu karışımı 3 su bardağı pirinç 50 gram dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çay kaşığı yenibahar 2 çay kaşığı kuru nane 5 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Çayırlı

Çayırlı

Çayırlı (4 Kişilik)   Çayırlı Malzemeler: 1 kilo kuzu ya da oğlak eti (kol kısmından) 1 adet büyük kıvırcık marul 1’er demet maydanoz, dereotu, nane, taze soğan ve sarımsak 2 çorba kaşığı biber salçası Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Çayırlı içi, kuzu veya oğlak etini 1 saat kadar suda beklettikten sonra temizleyin. Yeşillikleri yıkadıktan sonra saplarını temizleyin ve kabaca doğrayın. Etlerinizin …

Devamını oku »

Glütensiz Kinoa Keşkek

Glütensiz Kinoa Keşkek

Glütensiz Kinoa Keşkek (4 Kişilik) Hazırlık Süresi: 1 saat  Malzemeler: 1,5 su bardağı kinoa 350 gram kuzu eti 6 bardak su Tereyağı Pul biber Kaya tuzu Hazırlanışı: Kinoayı tel bir süzgeçte iyice ovarak, çok iyi yıkayın. Kinoa ve etleri düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerine suyu ekleyip 45 dakika pişirin. Piştiği zaman etlerin yarısını bir kenara ayırın, kinoalı etin suyunu süzün ve …

Devamını oku »