Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri

Et Yemekleri

Somonista

Somonista

Goodville’in açılışından bu yana Şef Erdal Ağriş danışman ekibin içinde yer alıyor. Kış mevsiminin başından itibaren de Goodville mutfağında Head Chef olarak aktif bir şekilde görevini sürdürüyor. Somonista (3 Kişilik) Somonista İçin Malzemeler 3 adet portakalın suyu 1,5 yemek kaşığı bal 30 gram balsamik sirke Somonista Hazırlanışı: Zencefil, balsamik ve zeytinyağından elde ettiğiniz vinegret sos ile mevsimin narenciyesi portakal ve avokado …

Devamını oku »

Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav

Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav

Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav (4 Kişilik) Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav İçin Malzemeler: Kuzu Tandır İçin: 2 kilo kemikli kuzu kaburga (pirzolasıyla birlikte) 200 gram tereyağı 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber İç Pilavı İçin: 3 su bardağı pirinç Yarım su bardağı badem 80 gram çam fıstığı 7 adet orta boy soğan 100 gram kuru incir 50 …

Devamını oku »

Köfteli Salata

Köfteli Salata

Pendik Marintürk bünyesinde yer alan Cantine Del Frida, isminden de anlaşılacağı gibi Meksikalı ünlü Ressam Frida Kahlo’dan esinlenilerek kurulmuş.  Mekanın pizza ve burger çeşitlerinden oluşan lezzetli bir menüsü var. Menüde ince hamur pizzalar, dürümler, renkli salatalar ve doyurucu ana yemekler de var. Cantine Del Frida’nın çikolata suflesi, tiramisu tatlısı ve cheesecake’i de tatlı menüsünün en gözdeleri. Mekanın sahipleri gastronomi dünyasının …

Devamını oku »

Çöp Şiş

Çöp Şiş

Çöp Şiş (4 Kişilik) Çöp Şiş İçin Malzemeler: 750 gram dana eti (tercihen bonfile) 100 gram kuzu kuyruk yağı 1 yemek kaşığı kuru kekik Karamelize Soğan İçin: 3 adet büyük boy soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz Bulgur Pilavı İçin: 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 2 adet rendelenmiş domates …

Devamını oku »

Kekikli Dana Yahni

Kekikli Dana Yahni

Kekikli Dana Yahni (2 Kişilik) Kekikli Dana Yahni İçin Malzemeler: 300-350 gram dana kuşbaşı eti 1 tatlı kaşığı tereyağı 1’er adet renkli dolmalık biber Kuru nane 1 adet küçük boy kabak 1 adet küçük boy havuç 1 adet küçük boy patlıcan 1 adet orta boy patates 1 kase yoğurt Kara Buğday Pilavı İçin: 2-3 adet arpacık soğan 1 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Köfteli Patlıcan

Köfteli Patlıcan

Köfteli Patlıcan (4 Kişilik) Köfteli Patlıcan Malzemeler 5 adet patlıcan 300 gram kıyma 1 dilim ekmek içi 1 adet orta boy soğan Tuz, karabiber, kimyon, kekik 1 kaşık galeta unu Kızartmak için sıvı yağ Sos İçin: 1 adet domates rendesi 2 kaşık domates salçası Tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Köfteli Patlıcan Hazırlanışı Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda bekletin. Yıkayıp …

Devamını oku »

Peynir Soslu Dana Füme

Peynir Soslu Dana Füme

Peynir Soslu Dana Füme İstediğiniz miktarda Çeddar peynirini, Mozzarella peynirini ve kremayı benmari usulü eritin. Dana füme etleri ısıya dayanıklı döküm tavaya yerleştirin. Üzerine erittiğiniz peynirleri dökün. 220 dereceye ayarlı fırında, en fazla 5 dakika bekletin. Hemen servis yapın. Cevizli Zahter Salatası 1 demet zahteri dallarından ayırıp kıyın ve 1 çay kaşığı tuzlu sıcak suda 10 dakika bekletin. Daha sonra …

Devamını oku »

Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı

Yaz sebzelerinden patlıcanı eğer Gaziantep usulü yaparsak bu patlıcan kebabının tadını alan bir daha tatmadan duramaz. Yapımı çok zor olmayan bir kebap çeşididir, vereceğim tarif 4-5 kişilik bir tariftir. Kalabalıkta iki kilo patlıcan kullanmak ve diğer malzemeleri artırmak gerekir. Patlıcan Kebabı İçin Malzemeler: 1 kilo patlıcan 300 gram orta yağlı kıyma Domates ve yeşil biber Patlıcan için 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Ispanaklı Bonfile Tarifi

ıspanaklı bonfile

Ispanaklı Bonfile (4 Kişilik) Ispanaklı Bonfile İçin Malzemeler: Yarım kilo ıspanak 600 gram dana bonfile 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım kilo süzme yoğurt 3 diş sarımsak Ispanaklı Bonfile Hazırlanışı: Ispanakları tavada 3 dakika çevirin. Yoğurdun içine ezilmiş sarımsakları tuz ile beraber ekleyip karıştırın. Bonfileleri jülyen doğrayın. Tavada tereyağını eritip içine bonfileleri atın, karabiber ve tuz …

Devamını oku »

Etin Hardalla Birleştiği Müthiş Lezzet…

et hardal

Etin hardalla birleştiği müthiş lezzetti sizler için hazırladık. İşte etin yüzyıllardan beri geri gelen lezzet serüveni… ETİN HARDALLA BİRLEŞTİĞİ MÜTHİŞ LEZZET… Ortada dayanılmaz bir lezzet, müthiş bir rayiha varsa iki olasılıktan söz edebiliriz: Birincisi o yemeğin içinde et olduğu, diğeri ise o işin içinde eti doğru kullanmayı bilen bir çift maharetli el olduğudur. Et yalnızsa şımarmak için hardal ister! Avlanarak …

Devamını oku »