Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri

Et Yemekleri

Kuzu Pirzola

Malzemeler: 150 gram Bonfilet Kuzu Pirzola 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz   Hazırlanışı: Kuzu pirzolaları önceden ısıttığınız tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek kızartın. Damak tadınıza göre tuz ilave edin. Tavanın kapağı açık bir şekilde pirzolaları ara ara çevirerek 15 dakika kızartın. Patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.      

Devamını oku »

Dana Antrikot

Malzemeler: 180 gram Bonfilet Dana Antrikot Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Dana antrikotunuzun her iki tarafına elinizle ya da fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Ardından tuz ve karabiberle iyice ovun. Bir kabın içerisine alın. Bu sırada teflon tavanızı ocağınızın üzerine alarak ısıtın. Etinizi tavanın içerisine koyun. Her iki tarafını yüksek ateşte iyice pişirdiğiniz antrikot pembeleşmeye başladığında …

Devamını oku »

Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et Kapama (6 Kişilik) Pişirme Süresi: 150 Dakika (çok kısık ateşte) Malzemeler: 1 kilo kuzu veya koyun parça et (etler orta büyüklükte kesilir) 1 baş sarımsak 1 adet soğan Karabiber Tuz Hazırlanışı: Etleri yıkayın, tuz ve karabiberle ovun. Diş diş ayıklanmış sarımsaklarla berabere orta boy bir tepsinin ortasına toplu olarak yerleştirin. Etin en orta yerine bütün bir soğanı soyup …

Devamını oku »

Erik Turşulu Kavurma

Erik Turşulu Kavurma

Erik Turşulu Kavurma (4 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 500 gram kuzu eti (tercihen yağları alınmış) 1 tatlı kaşığı salça 5-6 adet arpacık soğan 10 adet yeşil erik turşusu 1 küçük parça lahana turşusu 1 adet kapya biber 1 adet havuç turşusu Hazırlanışı: Geniş bir tavayı ısıtın. Kuşbaşı etleri ve salçayı ekleyin. Suyunu salıp …

Devamını oku »

Arpa Şehriyeli Kuzu

Arpa Şehriyeli Kuzu

Arpa Şehriyeli Kuzu (4 Kişilik) Malzemeler: 2 parça kuzu incik 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 dal taze biberiye 1 su bardağı zeytinyağı Pilav İçin: 2 su bardağı arpa şehriye 4 su bardağı et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kuzu inciğin birkaç yerinden bıçak yardımı ile küçük delikler açın. Bu …

Devamını oku »

Fırında Etli Biber Dolma

Fırında Etli Biber Dolma

Fırında Etli Biber Dolma (6 Kişilik) Malzemeler: 12 adet orta boy dolmalık biber 500 gram koyun eti 2 adet büyük boy soğan 1 su bardağı pirinç 1 adet büyük boy domates Yarım demet maydanoz Yarım demet nane Yarım demet taze reyhan 3 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 2 su bardağı su Ayrıca: 1 adet büyük boy domates (üzerlerini kapatmak için) …

Devamını oku »

Kuzu İncikli Beğendi

Kuzu İncikli Beğendi

Kuzu İncikli Beğendi (4 Kişilik) Malzemeler: 2 parça kuzu incik 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan Birkaç adet kereviz yaprağı 2 adet karanfil 1 dal taze biberiye 1 yemek kaşığı nar ekşisi Beğendi İçin: 4-5 adet közlenmiş patlıcan 2 yemek kaşığı un (tepeleme) 1 su bardağı sıcak et suyu 1 yemek …

Devamını oku »

Çeşidiye

Çeşidiye

Çeşidiye (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kuzu kuşbaşı 200 gram arpacık soğan 50 gram kuyruk yağı 100 gram badem 1 adet yeşil elma 1 yemek kaşığı un 1 adet kabuk tarçın Hazırlanışı Kuyruk yağını eritin. İçerisine kuzu etlerini ilave edip kavurun. Arpacık soğanı ekleyip, pişirmeye devam edin (Kapağını kapatın ki etler yumuşak kalacak bir şekilde pişmeye devam etsin). Unu da …

Devamını oku »

Biberli ve Soğanlı Kavurma

Biberli ve Soğanlı Kavurma

Biberli ve Soğanlı Kavurma (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kuzu eti 2 adet dolmalık yeşilbiber 2 adet orta boy kırmızı soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tutam kekik 1 tutam karabiber Tuz 3 adet orta boy domates Hazırlanışı: Etleri iyice ısıtılmış tavada suyunu salıp çekene dek pişirin. Tereyağını, sıvı yağı ve 1 adet zar şeklinde …

Devamını oku »

Pirzola Beğendi

Pirzola Beğendi

Pirzola Beğendi (2 Kişilik) Malzemeler: 6 adet kuzu pirzola 2 diş sarımsak 500 gram domates 1 yemek kaşığı sirke 1 dal taze kekik 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım demet maydanoz 4 dilim ekmek 100 gram rendelenmiş mozzarella peyniri Tuz, kimyon, karabiber Hazırlanışı: Domatesi rendeleyin. Sarımsakları ince ince kıyın. Domates ile sarımsakları tencereye aktarın. Taze kekiği ve sirkeyi de ilave edin. …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz