Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 6)

Et Yemekleri

Top Kadınbudu Köfte

Top Kadınbudu Köfte Malzemeler: 500 gram köftelik kıyma 1 adet yumurta 1 adet orta boy soğan 2 diş sarımsak Yarım su bardağı pirinç Tuz, karabiber, kimyon İsteğe bağlı köftebaharı 1 su bardağı un 2 adet yumurta Sıvı yağ 2 demet maydanoz Top Kadınbudu Köfte Hazırlanışı: Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve soğan ile sarımsağı …

Devamını oku »

Çöpşişte Izgara Bonfile

Çöpşişte Izgara Bonfile Malzemeler: Yarım kilo bonfile 1 adet büyük kuru soğan 1 tatlı kaşığı köri 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı süt 1 yemek kaşığı acı sos Çöpşişte Izgara Bonfile Hazırlanışı: Kuru soğanı en ince tarafıyla rendeleyip içine ezilmiş sarımsağı ve süt ile baharatını ilave edin. 1 cm eninde 5-6 cm uzunluğunda kesilmiş şerit bonfileleri 1 gece önceden bu karışım içinde marine edin. Ertesi …

Devamını oku »

Yufkada Yahni

Yufkada Yahni Malzemeler • 2 adet hazır yufka • 500 gram kuşbaşı et • 1 küçük kase arpacık soğan • 1 tatlı kaşığı domates salçası • 1 tatlı kaşığı biber salçası • 1 kase mantar • 1 dal biberiye • Tuz, taze çekilmiş karabiber • 1 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 çorba kaşığı tereyağı Yufkada Yahni Hazırlanışı: Kuşbaşı etleri fındık büyüklüğünde …

Devamını oku »

Pazılı Kuzu

Pazılı Kuzu Malzemeler • 1 kilo kuzu eti • 20 gram tereyağı • 2-3 diş sarımsak • 1 adet büyük boy havuç • Birkaç yaprak pazı • 1 küçük kase arpacık soğan • 1,5 çay bardağı sıcak su • Tuz, karabiber • Birkaç dal taze keki Pazılı Kuzu Hazırlanışı: Havucun kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Etleri kuşbaşı doğrayın. Pazı yapraklarının damarlı kesimlerini …

Devamını oku »

Uçar Kebap

Büyük görsel için tıklayınız Uçar Kebap Malzemeler: • 200 gram bonfile (löp et) • 60 gram kıyma ( 3 adet köfte için ) • 100 gram tavuk göğüs • 25 gram tırnak pide • 20 gram parmak patates • 20 gram yoğurt • 1 adet sivri biber • Yarım domates Uçar sos için: • 2 kaşık tereyağı • 1 kaşık salça …

Devamını oku »

Üzümlü ve Fıstıklı Köfte

Büyük görsel için tıklayınız Üzümlü ve Fıstıklı Köfte Malzemeler: • 600 gram kıyma • 2 adet kuru soğan • 8 diş sarımsak • 1 çay bardağı dolmalık fıstık • 1 çay bardağı kuş üzümü • 1 su bardağı galeta unu • Yarım demet taze nane • 1 tatlı kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı kimyon • Tuz • 6 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Küşleme

Küşleme Malzemeler: • 1 kilo küşleme • 1 su bardağı sızma zeytinyağı • 1 çay bardağı soğan suyu • 1 tutam ufalanmış taze lavanta • 1 çorba kaşığı tatlı-ekşi sos • 1 çay kaşığı hardal • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber • Bir tutam kimyon • 1 dal taze kekik Makarna için: • 200 gram şitake mantarı • 2 çorba …

Devamını oku »

Közlenmiş Sebzeli Biftek

Közlenmiş Sebzeli Biftek  Malzemeler: 140 gram biftek 1 çay kaşığı zeytinyağı 4 adet mantar 1 adet sarı biber 1 adet domates Birer tutam tuz ve karabiber   Közlenmiş Sebzeli Biftek Hazırlanışı: Etiniz derin dondurucudaysa çıkartıp oda sıcaklığına gelene kadar dışarıda bırakın. Bifteği pişirmeden önce tuzla tatlandırın. Bir çay kaşığı yağı tavaya dökün ve bifteği pişirmeye başlayın. Sebzeleri etin yanına dizin. …

Devamını oku »

Kemmün Süt Kuzu

  Kemmün Süt Kuzu (4 Kişilik) Malzemeler: 400 gram aşurelik buğday 1 adet büyük boy soğan 100 gram tereyağı 20 cl. süt 20 gram tane kimyon 2 adet küçük boy elma (tercihen Amasya elması) Tuz Kuzu İncik İçin: 8 adet kuzu incik 10 gram sıvı yağ 200 gram kadar sebze karışımı (soğan, havuç, kereviz, sarımsak, taze biberiye) 1 tutam biberiye …

Devamını oku »

Kuzu Tandır

Kuzu Tandır (6 Kişilik) Kuzu Tandır İçin Malzemeler 1.800 gram kuzu kol 200 gram kuru soğan 200 gram havuç 5 adet defne yaprağı 20 gram sarımsak 30 gram salça 20 gram un 10 gram tuz 3 gram karabiber 50 gram ay çiçek yağı 50 gram tereyağı Kuzu Tandır Hazırlanışı Soğan, havuç, sarımsak, defne yaprağını küçük parçalar haline getirip geniş bir …

Devamını oku »