Ana Sayfa » Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Kayseri Yağlaması Tarifi

kayseri yağlaması

Boyut Değiştiren Lezzetler Soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba ile içini ısıtmak isteyenler, daha önce karşılaşmadıkları lezzetler ile Özsüt’te buluşacak. Şef Yunus Emre Akkor’un babaannesinin tariflerinden, yüzyıllar öncesinin Saray Mutfağı’na uzanan çorbalar, kış menüsündeki yerini almış. Et ve rokanın buluşması… İlk bakışta İtalyan Mutfağı’ndan bir yemek izlenimi verse de, aslında geçmişi 200 yıla kadar uzanan saklı lezzetlerden biri. Yunus Emre …

Devamını oku »

Sac Oruğu Tarifi

Sac Oruğu

Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden Sac Oruğu Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz. Sac Oruğu (4 Kişilik) Sac Oruğu Malzemeler: Sac Oruğu Dış Hamuru İçin: Yarım kilo ince köftelik bulgur 250 gram sinirsiz dövülmüş et (taze kesim olmalı) 1 tutam reyhan 1 tutam kimyon 1 tutam pul biber 1 çay kaşığı tuz Sac Oruğu İç Harcı İçin: 300 …

Devamını oku »

İçli Köfte Tarifi

içli köfte

Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden İçli Köfte Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz. (6 – 8 Kişilik) İçli Köfte Malzemeler İçli Köfte Dış Hamuru İçin: 500 gram ince köftelik bulgur 250 gram sinirsiz dövülmüş et (taze kesim olmalı) 1 tutam reyhan 1 tutam kimyon 1 tutam pul biber 1 çay kaşığı tuz İç Harcı İçin: 500 gram kalın çekilmiş …

Devamını oku »

Fırında Tavuk ve İç Pilav

Fırında Tavuk ve İç Pilav

Fırında Tavuk ve İç Pilav (4 Kişilik) Fırında Tavuk ve İç Pilav İçin Malzemeler Tavuk İçin: 1 adet bütün iri tavuk 3 adet defne yaprağı 2 tutam biberiye 3 yemek kaşığı hardal 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 100 gram tereyağı 2 yemek kaşığı zerdeçal Karabiber Tuz İç Pilav İçin Malzemeler 4 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı pirinç …

Devamını oku »

Göceli Tarhanası Nasıl Yapılır?

Göceli tarhanası nasıl yapılır? Huriş’in kileri Benim ‘Göceli’ tarhanam… Göceli tarhanası nasıl yapılır? Göceli tarhanası, Eskişehir tarhanası, yani çekilmiş kırma buğdaydan yapılma bir tarhana. Her yörenin tarhanası kendine özgündür, güzeldir ama bu tarhana beni çocukluğuma götürür. Odun pazarı, rahmetli anneanneciğim, çocukluğum, beni şımartan akrabalarım, arkadaşlarım, yani çorbayı her kaşık salışımda işte anmadan geçemeyeceğim hatıralarım var… Şimdi bu anılarla harmanlanmış tarifi …

Devamını oku »

Kıymalı Akıtma Tarifi

Kıymalı Akıtma Malzemeleri: 3 su bardağı un 3 su bardağı su 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Kızartmak için sıvı yağ Kıymalı karışım için: 500 gram orta yağlı kıyma Yarım demet maydanoz 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi   Kıymalı karışım için sıvı yağını ısıtıp …

Devamını oku »

Mahluta Çorba

Mahluta Çorba (4 Kişilik) Mahluta Çorba İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek Yarım su bardağı pirinç 1 adet kuru soğan 1-2 diş sarımsak Yarım tatlı kaşığı kimyon Yarım tatlı kaşığı toz kişniş Çeyrek limon suyu 1 adet rendelenmiş havuç 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 litre et suyu Tuz, karabiber Mahluta Çorba Hazırlanışı Soğanı ince doğrayıp 2 …

Devamını oku »

Şalgam Dolması

Şalgam Dolması  (4 Kişilik) Şalgam Dolması İçin Malzemeler 2 adet orta boy beyaz şalgam 200 gram orta yağlı dana kıyma Yarım çay bardağı pirinç Tuz, karabiber 1 çay kaşığı pul biber Yarım çay kaşığı kimyon Bir tutam maydanoz 1 yemek kaşığı domates salça Yarım yemek kaşığı biber salça Yarım litre et suyu 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 2 …

Devamını oku »

Abısta

Abısta (4 Kişilik)  Abısta İçin Malzemeler: 5 su bardağı su Abaza peyniri Mısır unu ( kontrollü olarak aldığı kadar ) 1 tutam tuz Abısta Hazırlanışı: Suyu tencere aktarın. Kaynayınca azar azar mısır ununu ekleyin, çok katı olmayan, hafif ele yapışacak kıvama geldiğinde ateşi kısın. Sürekli karıştıra karıştıra 15 dakika boyunca pişirin. Hafif hafif yanık kokusu gelmeye başlayınca pastamız hazır demektir. …

Devamını oku »