Ana Sayfa » Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Zeytinyağlı Ege Üçlemesi

Zeytinyağlı Ege Üçlemesi

Zeytinyağlı Ege Üçlemesi (4 Kişilik)   Malzemeler: 1 adet yumuşak avokado 2-3 adet enginar kalbi 3 adet yeşil yada sarı kuşkonmaz 1 adet havuç 1 adet yeşil kabak 1 adet kırmızı havuç Endivyen, lolorosso ve kuzu kulağı Sosu İçin: 1 çorba kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı mayonez 1 adet limonun suyu 1 çay kaşığı balsamik sirke Yarım çay kaşığı üzüm …

Devamını oku »

Kübbül Müşviyye

Kübbül Müşviyye

Kübbül Müşviyye – Kilis Yöresi Kübbül Müşviyye Malzemeler: 3 su bardağı İnce Bulgur 400 gram yağsız ve sinirsiz dana kıyma 2 adet orta boy kuru soğan 250 gram kavram yağı ya da gömlek yağı 6 yemek kaşığı ceviz içi 1 tatlı kaşığı tarçın 4 tatlı kaşığı nane Tuz, karabiber, kırmızı toz biber Kübbül Müşviyye Hazırlanışı: Soğanı ince kıyım doğrayın, bulgur, …

Devamını oku »

Sulu Hedik

Sulu Hedik

Sulu Hedik (8 Kişilik) Sulu Hedik İçin Malzemeler: 1 su bardağı nohut 2 su bardağı buğday 1 adet kuru soğan (küçükse 2 adet) 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik Tuz Su Sulu Hedik Hazırlanışı: Akşamdan nohut ve buğdayı ayrı ayrı ıslatın. Ayrı tencerelere …

Devamını oku »

Dana Reş Çorbası

Dana Reş Çorbası

Dana Reş Çorbası (8 Kişilik) Dana Reş Çorbası Malzemeler: 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı kabuklu kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Su (çorba piştikçe kontrollü olarak eklenecek) Tuz Dana Reş Çorbası Hazırlanışı: Döğmeyi, yani aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. …

Devamını oku »

Aşotu Çorbası

Aşotu Çorbası

Aşotu Çorbası (8 Kişilik) Aşotu Çorbası İçin Malzemeler: Çorba Malzemesi: 1 su bardağı aşurelik buğday 500 gram yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı aşotu salamurası Tuz Köfte Malzemesi: 200 gram yağsız kıyma Yarım çay kaşığı karabiber Tuz   Aşotu Çorbası Hazırlanışı: Buğdayı bol suda iyice yıkayıp süzdürdükten …

Devamını oku »