Ana Sayfa » Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Sulu Hedik

Sulu Hedik

Sulu Hedik (8 Kişilik) Sulu Hedik İçin Malzemeler: 1 su bardağı nohut 2 su bardağı buğday 1 adet kuru soğan (küçükse 2 adet) 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik Tuz Su Sulu Hedik Hazırlanışı: Akşamdan nohut ve buğdayı ayrı ayrı ıslatın. Ayrı tencerelere …

Devamını oku »

Dana Reş Çorbası

Dana Reş Çorbası

Dana Reş Çorbası (8 Kişilik) Dana Reş Çorbası Malzemeler: 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı kabuklu kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Su (çorba piştikçe kontrollü olarak eklenecek) Tuz Dana Reş Çorbası Hazırlanışı: Döğmeyi, yani aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. …

Devamını oku »

Aşotu Çorbası

Aşotu Çorbası

Aşotu Çorbası (8 Kişilik) Aşotu Çorbası İçin Malzemeler: Çorba Malzemesi: 1 su bardağı aşurelik buğday 500 gram yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı aşotu salamurası Tuz Köfte Malzemesi: 200 gram yağsız kıyma Yarım çay kaşığı karabiber Tuz   Aşotu Çorbası Hazırlanışı: Buğdayı bol suda iyice yıkayıp süzdürdükten …

Devamını oku »

Tatar Böreği Tarifi

tatar böreği

2017’ye farklı lezzetlerle ‘merhaba’ demek istiyorsanız Kadir Şef’in reçeteleri tam size göre… Her zaman ki gibi yeni, farklı ve ilgi çekici… Tatar Böreği (4 Kişilik) Tatar Böreği İçin Malzemeler: 1 kilo un 3 adet yumurta Alabildiği kadar ılık su İri yemeklik tuz Sosu İçin: 250 gram orta yağlı dana kıyma 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber 1 …

Devamını oku »

Künefe Nasıl Yapılır?

Künefe (4 – 6 Kişilik) Künefe İçin Malzemeler 1 kilo tel kadayıf 1 kilo künefelik tuzsuz peynir 500 gram tereyağı Şurubu İçin: 1 kilo toz şeker 3 su bardağı su Künefe Hazırlanışı Önce suyu ve şekeri karıştırıp kaynatarak şurubu hazırlayın ve bir kenara alın. Yaklaşık 60 cm çapında bir bakır tepside tereyağını eritin. Ateşi kısın ve tel kadayıfları tepsiye alıp tereyağına …

Devamını oku »