Ana Sayfa » Yöresel Yemekler

Yöresel Yemekler

Tatar Böreği Tarifi

tatar böreği

2017’ye farklı lezzetlerle ‘merhaba’ demek istiyorsanız Kadir Şef’in reçeteleri tam size göre… Her zaman ki gibi yeni, farklı ve ilgi çekici… Tatar Böreği (4 Kişilik) Tatar Böreği İçin Malzemeler: 1 kilo un 3 adet yumurta Alabildiği kadar ılık su İri yemeklik tuz Sosu İçin: 250 gram orta yağlı dana kıyma 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber 1 …

Devamını oku »

Künefe Nasıl Yapılır?

Künefe (4 – 6 Kişilik) Künefe İçin Malzemeler 1 kilo tel kadayıf 1 kilo künefelik tuzsuz peynir 500 gram tereyağı Şurubu İçin: 1 kilo toz şeker 3 su bardağı su Künefe Hazırlanışı Önce suyu ve şekeri karıştırıp kaynatarak şurubu hazırlayın ve bir kenara alın. Yaklaşık 60 cm çapında bir bakır tepside tereyağını eritin. Ateşi kısın ve tel kadayıfları tepsiye alıp tereyağına …

Devamını oku »

Kömbe Nasıl Yapılır?

Yepyeni bir seneye başlamanın heyecanı ile ‘Sevgi’ dolu bir merhaba… Yılın ilk sayısında sizlerle olmak çok güzel, umarım hepiniz sağlıklı, sevgi ve lezzetli bir yıl geçirirsiniz. Bu yılın ilk sayısında da geçtiğimiz yıl başlattığım “Gastronomist” projeme devam ediyorum.  Bu ayda bu işi kendine meslek edinmenin dışında bildiklerini aktarmayı tercih etmiş bir akademisyen ile beraberim. Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi …

Devamını oku »

Aşşir Tarifi

assir

Aşşir (4 Kişilik) Aşşir İçin Malzemeler 300 gram az yağlı et 500 gram buğday 1 su bardağı nohut 1 adet orta boy kuru soğan Biber salçası Tereyağı Kimyon (tane ve toz) Ceviz içi Aşşir Hazırlanışı ‘’Aşşir bir tören yemeğidir. Düğünlerde, kesilen hayvanın tüm eti kullanılır. Gerdan eti hem yumuşaktır, dövmesi daha kolaydır hem de yağ oranı yemek için yeterlidir. Horoz …

Devamını oku »

Kızartma Oruk Tarifi

Kızartma Oruk (4 Kişilik) Kızartma Oruk İçin Malzemeler 250 gram tek sefer çekilmiş az yağlı kıyma 1 büyük boy kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Çeyrek demet maydanoz Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı kıyışmış ceviz içi Kızartmak için ay çiçek yağı Kızartma Oruk Hazırlanışı: Kıymalı iç malzemeyi hazırlamak için; Kıymayı bir tencerede kavurun. İnce …

Devamını oku »

Kayseri Yağlaması Tarifi

kayseri yağlaması

Boyut Değiştiren Lezzetler Soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba ile içini ısıtmak isteyenler, daha önce karşılaşmadıkları lezzetler ile Özsüt’te buluşacak. Şef Yunus Emre Akkor’un babaannesinin tariflerinden, yüzyıllar öncesinin Saray Mutfağı’na uzanan çorbalar, kış menüsündeki yerini almış. Et ve rokanın buluşması… İlk bakışta İtalyan Mutfağı’ndan bir yemek izlenimi verse de, aslında geçmişi 200 yıla kadar uzanan saklı lezzetlerden biri. Yunus Emre …

Devamını oku »

Sac Oruğu Tarifi

Sac Oruğu

Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden Sac Oruğu Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz. Sac Oruğu (4 Kişilik) Sac Oruğu Malzemeler: Sac Oruğu Dış Hamuru İçin: Yarım kilo ince köftelik bulgur 250 gram sinirsiz dövülmüş et (taze kesim olmalı) 1 tutam reyhan 1 tutam kimyon 1 tutam pul biber 1 çay kaşığı tuz Sac Oruğu İç Harcı İçin: 300 …

Devamını oku »

İçli Köfte Tarifi

içli köfte

Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden İçli Köfte Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz. (6 – 8 Kişilik) İçli Köfte Malzemeler İçli Köfte Dış Hamuru İçin: 500 gram ince köftelik bulgur 250 gram sinirsiz dövülmüş et (taze kesim olmalı) 1 tutam reyhan 1 tutam kimyon 1 tutam pul biber 1 çay kaşığı tuz İç Harcı İçin: 500 gram kalın çekilmiş …

Devamını oku »

Fırında Tavuk ve İç Pilav

Fırında Tavuk ve İç Pilav

Fırında Tavuk ve İç Pilav (4 Kişilik) Fırında Tavuk ve İç Pilav İçin Malzemeler Tavuk İçin: 1 adet bütün iri tavuk 3 adet defne yaprağı 2 tutam biberiye 3 yemek kaşığı hardal 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 100 gram tereyağı 2 yemek kaşığı zerdeçal Karabiber Tuz İç Pilav İçin Malzemeler 4 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı pirinç …

Devamını oku »