Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN- Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (6 Kişilik) Malzemeler: İç Malzemesi İçin: 300 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 adet büyük boy soğan 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber Tuz Kızartmak için sıvı yağ Hamuru İçin Malzemeler: 250 gram çiğköftelik bulgur 4 adet orta boy haşlanmış …
Devamını oku »Yöresel Yemekler
Soğan Dolması
Soğan Dolması (4 Kişilik) Soğan Dolması Malzemeler 1 kilo arpacık soğan 200 gram pirinç 50 gram salça 300 gram kıyma 5 gram karabiber 5 gram kimyon 12 gram tuz 1 çay bardağı zeytinyağı Soğan Dolması Hazırlanışı İç harcı için; Kıyma, pirinç, soğan, salça ve baharatları iyice yoğurun. Haşladığınız arpacık soğanların içlerini harcınızla doldurun. Tencereye aldığınız dolmalarınızı kısık ateşte 1 …
Devamını oku »Sürk
Sürk Malzemeler: Yarım kilo ekşimik (çökelek) Yarım kilo lor peyniri 1 yemek kaşığı dolusu acı ya da tatlı biber salçası 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon tohumu 1 çay kaşığı kişniş tohumu 1 tatlı kaşığı tatlı toz biber Hazırlanışı: Kişniş ve kimyon tohumlarını tavada hafifçe ısıtın ve havanda dövün. Çökelek ve lor peynirini …
Devamını oku »Yöresel tatlar Kırklareli yemekleri
Yöresel tatlar Kırklareli yemekleri Sultanahmet’in tarihi dokusu ve simgesi haline gelmiş Fours Seasons Hotel, yerel ürünlere ve üreticilere destek vermeye devam ediyor. Otelin mutfağı, geçen Nisan ayı boyunca Kırklareli’den konuk şef Jülide Başkur‘u ağırladı. Şefin yöresel yemekleri otelin mutfağından hazırlanıp görücüye çıktı ve konuklar tarafından oldukça beğeni kazandı, biz de kadın eli değmiş leziz yöresel yemeklerin reçetelerini Şef Jülide Hanım’ın …
Devamını oku »Zeytinyağlı Ege Üçlemesi
Zeytinyağlı Ege Üçlemesi (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet yumuşak avokado 2-3 adet enginar kalbi 3 adet yeşil yada sarı kuşkonmaz 1 adet havuç 1 adet yeşil kabak 1 adet kırmızı havuç Endivyen, lolorosso ve kuzu kulağı Sosu İçin: 1 çorba kaşığı hardal 1 tatlı kaşığı mayonez 1 adet limonun suyu 1 çay kaşığı balsamik sirke Yarım çay kaşığı üzüm …
Devamını oku »Kübbül Müşviyye
Kübbül Müşviyye – Kilis Yöresi Kübbül Müşviyye Malzemeler: 3 su bardağı İnce Bulgur 400 gram yağsız ve sinirsiz dana kıyma 2 adet orta boy kuru soğan 250 gram kavram yağı ya da gömlek yağı 6 yemek kaşığı ceviz içi 1 tatlı kaşığı tarçın 4 tatlı kaşığı nane Tuz, karabiber, kırmızı toz biber Kübbül Müşviyye Hazırlanışı: Soğanı ince kıyım doğrayın, bulgur, …
Devamını oku »İlginç Yemek Geleneklerimiz ve Sebepleri
[nextpage title=”İlginç Yemek Geleneklerimiz ve Sebepleri” ]Öyle bereketli topraklar üzerinde yaşıyoruz ki her geleneğimizde ayrı lezzet, mutfağımızdaki her lezzette en az bir gelenek saklı. İyi kötü her durum için sunacak yiyeceklerimiz, hazırlayacak sofralarımız var. Yemeyi, yedirmeyi, pişirmeyi, ikram etmeyi, paylaşmayı seviyoruz. En güzel gelenekleri mutfağımızla, soframızla yaşatıyor, unutulmaz sofralarımızı geleneklerimize taşıyoruz. Kız isterken kahve pişiriyor, cenaze evinde helva kavuruyor, doğum gününde …
Devamını oku »Yemek Keşfine Yurt Dışına Çıkmadan Tatmanız Gereken Türk Mutfağından Lezzetler
[nextpage title=”Yemek Keşfine Yurt Dışına Çıkmadan Tatmanız Gereken Türk Mutfağından Lezzetler” ] Yemek Keşfine Yurt Dışına Çıkmadan Tatmanız Gereken Türk Mutfağından Lezzetler Bir dilim pizza yemek için İtalya’ya, kruvasanın en güzelini yemek için Fransa’ya, tapasın dibine vurmak için İspanya’ya… Gidin. Lezzet için bütün dünyayı gezin elinizde vakit ve nakit varsa. Fani hayatınız boyunca alacağınız en güzel 3 karardan biri olur. …
Devamını oku »İşte En Lezzetli Yöresel Sivas Yemekleri
[nextpage title=”İşte En Lezzetli Yöresel Sivas Yemekleri” ] Dillere destan Sivas yemekleri. Milattan önce 8.000 yılına varan tarihi, tarihin farklı noktalarında attığı önemli adımlar ve Aşık Veysel’in memleketi oluşuyla Sivas, kendine has güzel bir kaosu içinde barındırır. Yemekler de bu kaostan payına düşeni almış, ağız sulandıran, damak çatlatan yiyeceklere dönüşmüşlerdir. Eğer bir Sivaslı tanıyorsanız, ki büyük ihtimalle tanıyorsunuzdur, kendisinden size yemek yapmasını …
Devamını oku »Sulu Hedik
Sulu Hedik (8 Kişilik) Sulu Hedik İçin Malzemeler: 1 su bardağı nohut 2 su bardağı buğday 1 adet kuru soğan (küçükse 2 adet) 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik Tuz Su Sulu Hedik Hazırlanışı: Akşamdan nohut ve buğdayı ayrı ayrı ıslatın. Ayrı tencerelere …
Devamını oku »