Ana Sayfa » Tarifler » Reçel Tarifleri

Reçel Tarifleri

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli

Taze Kayısı Reçeli (1 Büyük Kavanoz İçin)   Malzemeler: 1 kilo taze kayısı 800 gram toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 çay kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sonra enine ikiye kesin ve çekirdeğini çıkartın. Kayısıları üç kat olacak şekilde aralara toz şeker serperek bir tencereye aktarın. Çubuk tarçını da ekleyip tencerenin kapağını kapatın …

Devamını oku »

Mandalina Reçeli Tarifi

Mevsimi bitmeden çekirdeksiz mandalinaların reçelini kahvaltılarımıza yetiştirelim! Yapması kolay, yemesi keyifli mandalina reçelini, küçük ekmek dilimleriyle kahvaltılarımıza getirip biraz da midemizi hoşnut edelim mi? Çocuklar gibi şımarıp, bazen de reçel kavanozunu gizlice açıp birkaç dilim mandalina aşırmaya var mısınız? Haydi o zaman reçel yapmaya başlayalım! Mandalina Reçeli (4 Kişilik) Mandalina Reçeli İçin Malzemeler: 8 adat mandalina 3 su bardağı şeker …

Devamını oku »

Havuç Reçeli

havuç reçeli

Havuç Reçeli Tarifi (4 – 6 Kişilik) Havuç Reçeli Malzemeler 1 kilo havuç 4 bardak toz şeker 5 bardak su 2 adet portakal 1 adet limon 1 çubuk tarçın 2 küçük gül kurusu 1 çay bardağı çiğ badem 1 çay bardağı tuzsuz antepfıstığı Saklama Önerileri: Teldolapta 6 ay Pastorize ederseniz teldolapta 1 yıl Açıldıktan sonra buzdolabında     Havuç Reçeli Hazırlanışı …

Devamını oku »

Balkabağı Reçeli tarifi

Balkabağı Reçeli

Kışlık reçel olan balkabağı Reçeli tarifi, havuç reçeli tarifi ve turşu tariflerini Gizem Erman Soysaldı ile yemek stilisti ve şef Müşerref Kartaler’de alacağız. Bir kavanoz ile mutfağınızda, teldolaplarınızda yer açın! Oyuncu ve program yapımcısı Gizem Erman Soysaldı ile yemek stilisti ve şef Müşerref Kartaler’in birlikte hazırladıkları ‘bir kavanoz TELDOLAP’ yemek kitabı raflarda yerini almışken, dergimizin sayfalarını da süslemeye başlasın o zaman! Balkabağı …

Devamını oku »

Taze Vişne Konservesi

Taze Vişne Konservesi Malzemeler: (3 Kavanoz İçin (500’er ml’lik) 1 kilo taze vişne 3 litre su 3 su bardağı toz şeker Sterilize edilmiş kavanozlar   Taze Vişne Konservesi Hazırlanışı: Vişnelerin saplarını ayıklayın, çekirdeklerini çekirdek çıkartıcısı ile vişneleri zedelemeden çıkartın.  Derin bir tencereye su ve şekeri aktarın. Orta ateşte 15 dakika kaynatın. Kavanozları da sterilize edin. Kavanozların içine temizlemiş olduğunuz vişneleri, …

Devamını oku »

Şekersiz Karadut Reçeli

Şekersiz Karadut Reçeli (1 Kavanoz Reçel İçin) Şekersiz Karadut Reçeli İçin Malzemeler 2 su bardağı karadut 3 yemek kaşığı Hindistancevizi suyu 2 yemek kaşığı chia tohumu 1 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ya da bal (opsiyonel ) Şekersiz Karadut Reçeli Hazırlanışı Dutları güzelce yıkayın ve saplarını temizleyin. Orta boy bir tencereye aldıktan sonra, üzerine Hindistancevizi suyunu …

Devamını oku »

Mürdüm Eriği Reçeli

Mürdüm Eriği Reçeli Mürdüm Eriği Reçeli için Malzemeler: 1 kilo mürdüm eriği 1 kilo toz şeker 1 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı vanilya Mürdüm Eriği Reçeli Hazırlanışı: Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp dörde bölün. Bir tencereye koyun, üzerine şekeri ilave edip ocağa koyun. Reçel kaynayınca kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Vanilya ve limon suyunu ekleyin. Soğuyunca saklama kavanozlarına koyun.

Devamını oku »

Mandalina Reçeli Nasıl Yapılır?

Mandalina Reçeli Mandalina Reçeli için Malzemeler: 1 kilo mandalina 750 gram toz şeker 1 çay bardağı mandalina suyu 4 – 5 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın 2-3 adet limon tuzu 1 çay kaşığı tereyağı   Mandalina Reçeli Hazırlanışı: Mandalina reçeli için öncelikler mandalinaların kabuklarını soyduktan sonra enine ikiye kesin. Tencereye alıp üzerine şekerini serpin, 1 su bardağı mandalina suyunu dökün. Bu şekilde bir gün boyunca oda ısısında bekletin. Bekletme süreci …

Devamını oku »

Karadut Reçeli

Karadut Reçeli Malzemeler: 500 gram taze karadut 500 gram toz şeker Yarım litre su Yarım limonun suyu Yarım çay kaşığı tuzsuz tereyağı Karadut Reçeli Hazırlanışı: Su ile şekeri kıvam alana dek kaynatın. Yıkayıp süzdüğünüz karadutları kaynayan şerbetin içine atın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan almadan 1 dakika önce limon suyunu ekleyin ve 1 dakika kaynatıp ocaktan alın. Tereyağını da …

Devamını oku »

Patlıcan Reçeli

Patlıcan Reçeli Malzemeler: > 1 kilo parmak patlıcan > 7 su bardağı toz şeker > 3,5 su bardağı su > 1 adet limonun suyu > 7-8 adet karanfil tanesi > 1 adet çubuk tarçın Hazırlanışı: Patlıcanların kabuklarını sebze soyacağı ile incecik soyun. Patlıcanları küpler halinde doğrayıp hemen soğuk suya atın. Daha sonra suyunu süzüp tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su …

Devamını oku »