Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri

Balık Yemekleri

Pancar Yaprağında Levrek Fileto

Pancar Yaprağında Levrek Fileto

Pancar Yaprağında Levrek Fileto (2 Kişilik) Pancar Yaprağında Levrek Fileto İçin Malzemeler: Levrek Filetoları İçin: 2 adet levrek filetosu 3 adet fileto ançüez Yarım Meksika biberi 3 diş sarımsak Yarım ceviz büyüklüğünde zencefil 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun kabuğu ve suyu Tuz, karabiber Pancar Yaprakları İçin: 3 demet pancar yaprağı 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 diş sarımsak Yarım …

Devamını oku »

Palamut Köftesi Tarifi

palamut köfte

Palamut Köftesi (4 Kişilik) Palamut Köftesi İçin Malzemeler 1 adet orta boy temizlenmiş palamut (derisiz ve kılçıksız) 1 adet kırmızı soğan 1 adet kapya biber 2 adet köy biberi 1,5 su bardağı fincanı galeta unu Yarım çay bardağı un 1 çay kaşığı sebze çeşni 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta Tuz, karabiber Kızartmak için sıvı yağ Dip Sosu İçin; …

Devamını oku »

Tavuk ve Balık Bükmesi

Tavuk veya balık bükmesi… (4 Kişilik) Tavuk ve Balık Bükmesi İçin Malzemeler: Tavuk beyaz eti Balık fileto (isteğe bağlı) 2 kuru soğan 100 gram ceviz içi 50 gram çekirdeksiz kızılcık kurusu 50 gram kuru üzüm Tuz karabiber Tavuk ve Balık Bükmesi Hazırlanışı: Soğanları ince kıyın. Ceviz içini iyice ezin. Üzüm ve kızılcık kurusunu küçük doğrayıp soğan ve ceviz ile harmanlayın. …

Devamını oku »

Balık Levengisi Tarifi

balık levengisi

Azebaycan Gardaş  Mutfağından Balık Levengisi Tarifi (4 Kişilik) Malzemeler: Büyük bir mevsim balığı (sazan, somon ya da palamut) 2 yemek kaşığı erik salçası Ceviz içi 2 yemek kaşığı nar ekşisi 100 gram kişmiş (çekirdeksiz üzüm) 50 gram kuru erik Tuz, karabiber Hazırlanışı: Erik salçası, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırıp sosunu hazırlayın. İyice temizlenen balığı bu sosa bulayın. Ceviz içini …

Devamını oku »

Tarihten Süzülen Lezzetli Sentez: Paella

domestik diva

Tarihten Süzülen Lezzetli Sentez: Paella Deniz İspanya’nın en eski ve özel lezzetlerinden Paella’ya dair güzellikleri bizlerle paylaşıyor. İspanya mutfağının ilk akla gelen, en eski ve en özel yemeklerinden biridir hiç şüphesiz Paella… Bu özel yemek sipariş edildiğinde pişirilip, masanıza doğrudan pişirildiği tavada gelir. Bu derin olmayan, sağı solu yanmış görünen metal tava, masanıza geldiği anda oldukça sıcaktır çünkü gerçek bir …

Devamını oku »

Pancarlı Bezelye Sotesi ile Taze Baharatlı Balık Köfte Tarifi

 Pancarlı Bezelye Sotesi  ile Taze Baharatlı Balık Köfte Malzemeleri 100 gram somon fileto 50 gram levrek fileto 1 demet dereotu 3 adet taze soğan 1 demet maydanoz 2 diş sarımsak 1 tutam taze kekik 1 adet kırmızı pancar 100 gram bezelye 1 adet sarı biber 1 adet yeşilbiber    Pancarlı Bezelye Sotesi  ile Taze Baharatlı Balık Köfte  Hazırlanışı Önce balıkların …

Devamını oku »

Ege Lokumu

Ege Lokumu (4 Kişilik) Ege Lokumu İçin Malzemeler: 1000 gram levrek eti İç Malzemesi İçin: 1 kilo soğan 700-800 gram levrek eti 1 kutu mantar 3-4 diş sarımsak 1 paket dolmalık fıstık Tuz, karabiber, pul biber, kekik Zeytinyağı Rendelenmiş kaşar peyniri Sosu İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 5-6 adet mantar 1 adet salçalık kırmızı biber 1 litre krema Zerdeçal, köri, …

Devamını oku »

Peru Mutfağından Levrek Ceviche Tarifi

Malzemeler: 15 gram levrek Çeyrek ananas Çeyrek avokado Yarım kırmızı soğan 5 dal taze kişniş Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım sarı dolmalık biber Yarım yeşil dolmalık biber 1 çay kaşı lime limon rendesi 4 adet küçük boy çeri domates 3 dal taze soğan Sos İçin: Yarım çay bardağı zeytinyağı Damak tadına göre deniz tuzu yoksa normal tuzda olur 1 çay …

Devamını oku »

Balık Kokoreç

Balık Kokoreç Malzemeler: 3 çorba kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy soğan 2 diş sarımsak, ezilmiş 1 adet salçalık kırmızı biber 1 adet çarliston biber 3 adet domates Tuz, kekik, pul biber, karabiber, sebze çeşni 700-800 gr levrek veya minekop Yarım demet maydanoz Balık Kokoreç Hazırlanışı: Domateslerin kabuğunu soyun, çekirdeklerini temizledikten sonra da küp küp doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz soğanı …

Devamını oku »

Limonlu Patates Salatası Yatağında Çıtır Somon Balığı

Malzemeler:  180 gram somon 10 gram parmesan peyniri 2 çorba kaşığı limon suyu 20 gram taze soğan 10 gram kapari 25 gram tereyağı 40 gram kiraz domates 3 adet kuru domates 1 adet patates Tuz Karabiber 1 diş sarımsak 3 yaparak fesleğen 2.5 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı:  1 adet patatesi soyun ve haşlayın. Patatesleri çatal  yardımı ile taneli kalacak şekilde …

Devamını oku »