Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri

Salata Tarifleri

Deniz börülcesi ile yaza merhaba

Deniz börülcesi ile yaza merhaba

Deniz börülcesi ile yaza merhaba İlkbaharda fotoğraflarını çektiğim, İnci Bak’ın stilistliğini yaptığı, Süleyman Dilsiz’in yayına hazırlanan “Salataya Dair Her Şey” isimli kitabının çekim aşamaları benim için çok güzel bir deneyim oldu, böylece deniz börülcesini keşfettim. Yazın canınız turşu istediğinde deniz börülcesi salatasını öneriyorum. Kendine has tuzu ve lezzetiyle taptaze ev turşusunu hatırlatıyor. Üstelik bekletmeye gerek kalmadan anında yemeğe hazır. Bu …

Devamını oku »

Yunan Usulü Cacık

Yunan Usulü Cacık

Yunan Usulü Cacık (2-4 Kişilik) Malzemeler 200 gram süzme yoğurt 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış salatalık 1 diş ezilmiş sarımsak Tuz 1 yemek kaşığı sert olmayan sirke 5 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı Yoğurt, salatalık, sarımsak, tuz, sirkeyi 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Karışımı bir tabağa alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirerek soğuk servis yapın.

Devamını oku »

Lübnan Usulü Cacık

Lübnan Usulü Cacık

Lübnan Usulü Cacık (2 – 4 Kişilik) Malzemeler Yarım kilo yoğurt 1 çay bardağı su 2 adet salatalık 3 dal taze soğan 1 adet kırmızıbiber Yarım demet dereotu Tuz Karabiber   Hazırlanışı Salatalıkların kabuğunu soyup küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Dereotu ve soğanları ince doğrayın. Hepsini bir kasede karıştırın. Geniş bir kasede yoğurt ve suyu pürüzsüz …

Devamını oku »

Buğday Cacığı

Buğday Cacığı

Buğday Cacığı (2 – 4 Kişilik)  Malzemeler 2 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday 1 adet salatalık Zeytinyağı Pul biber   Hazırlanışı Süzme yoğurdu bir kasede ezdiğiniz sarımsak ve tuz ile karıştırın. Haşlanmış buğday ve küçük küp şeklinde doğranmış salatalığı ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber serperek servis yapın.

Devamını oku »

Manisa Usulü Biberli Cacık

Manisa Usulü Biberli Cacık

Manisa Usulü Biberli Cacık (4-6 Kişilik)   Malzemeler 750 gram yoğurt 20 adet sivribiber İnce kıyılmış dereotu 2 diş ezilmiş sarımsak Yarım kahve fincanı zeytinyağı Tuz   Hazırlanışı Biberleri ızgarada ya da yanmaz tavada alt üst çevirerek 5 dakika kızartın. Saplarından tutarak kabuklarını soyup sap ve çekirdeklerini çıkarın. Biberleri birer santim kalınlığında kıyın. Bir kapta yoğurt, tuz, sarımsak, zeytinyağı ve …

Devamını oku »

Tahıllı Salata

Tahıllı Salata

Tahıllı Salata (2 Kişilik)   Malzemeler 4 çorba kaşığı nohut 4 çorba kaşığı buğday 4 çorba kaşığı pirinç greçka 2 çorba kaşığı yeşil mercimek 4 yaprak kıvırcık 1 çorba kasesi Akdeniz yeşilliği Yarım demet roka Çeyrek demet dereotu Çeyrek demet maydanoz Yarım dilim nar 4 adet çeri domates 1 yaprak taze yufka 2 adet taze soğan 8 adet ceviz içi …

Devamını oku »

Portakallı ve Teksüt Süzme Peynirli Salata

Portakallı ve Teksüt Süzme Peynirli Salata

Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik)   Malzemeler: 2 adet domates 3-4 yaprak marul 1-2 yaprak lolo rosso marul 1 adet portakal 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi 2-3 adet Çengelköy salatalığı 200 gram Teksüt Süzme Peynir Sosu için: 1 adet portakalın suyu 5 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Enginar Kalpli Salata

Enginar Kalpli Salata

Enginar Kalpli Salata (6 Kişilik)   Malzemeler 6 adet enginar 2 adet kırmızı biber 1 demet taze soğan Light beyaz peynir 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limon   Hazırlanışı Tencereye suyu koyun, yarım limonun suyunu sıkıp kapağını kapatın. Su kaynayınca enginarları ekleyin ve 5 dakika kadar kaynatın. Biberleri doğrayın, yeşil soğanı dilimleyin, peyniri küp şeklinde kesin. Hazırladığınız bu malzemeleri …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Karpuzlu Çoban Salata

Keçi Peynirli Karpuzlu Çoban Salata

(2 Kişilik)   Malzemeler 2 adet kırmızı mini marul 10 adet çeri domates 1 demet kırmızı kuzu kulağı 1 tutam maydanoz 1 dilim karpuz 2 dal fesleğen 50 gram ceviz içi 100 gram keçi peyniri Sızma zeytinyağı   Hazırlanışı Kuzu kulağı, mini marulları, maydanoz ve fesleğeni doğrayın. İçerisine keçi peyniri ve ceviz içini de ilave edin. Karpuz diliminden parizyen kaşık …

Devamını oku »

Kaya Koruğu Salatası

Kayakoruğu Salatası

İş’in Mutfağı Fatih KAYA Executive Şef   Gastronomi Merkezi’nin mutfağında birçok farklı çalışmalara imza atmaya devam eden Eğitmen Şefimiz Fatih Kaya, mevsim yeşilliklerini, meyveleri ve sebzelerini baz aldığı sağlıklı reçeteleriyle, yaza hazırlık için reçete alternatifleri arayanlara “bu tarifler tam benlik” dedirtiyor.   Kaya Koruğu Salatası (2 Kişilik)   Malzemeler 100 gram kaya koruğu 1 adet kapya (közlenmiş) biber 50 gram …

Devamını oku »