Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri

Salata Tarifleri

Keçi Peynirli Karpuzlu Çoban Salata

Keçi Peynirli Karpuzlu Çoban Salata

(2 Kişilik)   Malzemeler 2 adet kırmızı mini marul 10 adet çeri domates 1 demet kırmızı kuzu kulağı 1 tutam maydanoz 1 dilim karpuz 2 dal fesleğen 50 gram ceviz içi 100 gram keçi peyniri Sızma zeytinyağı   Hazırlanışı Kuzu kulağı, mini marulları, maydanoz ve fesleğeni doğrayın. İçerisine keçi peyniri ve ceviz içini de ilave edin. Karpuz diliminden parizyen kaşık …

Devamını oku »

Kaya Koruğu Salatası

Kayakoruğu Salatası

İş’in Mutfağı Fatih KAYA Executive Şef   Gastronomi Merkezi’nin mutfağında birçok farklı çalışmalara imza atmaya devam eden Eğitmen Şefimiz Fatih Kaya, mevsim yeşilliklerini, meyveleri ve sebzelerini baz aldığı sağlıklı reçeteleriyle, yaza hazırlık için reçete alternatifleri arayanlara “bu tarifler tam benlik” dedirtiyor.   Kaya Koruğu Salatası (2 Kişilik)   Malzemeler 100 gram kaya koruğu 1 adet kapya (közlenmiş) biber 50 gram …

Devamını oku »

Salata sosu olmazsa salata olmaz!

Salata sosu olmazsa salata olmaz! Salata zengin, lezzetli, hafif bir vitamin ve mineral deposu. Sebzeler, meyveler, tahıllar, yemişler ve baharatla harmanlanan salatanın, her zaman, her sofrada yeri var. Ve salatayı salata yapan biraz da sosu; o olmazsa salata zaten salata olmaz. “Salatanın tuzunu cimri, zeytinyağını da cömert koyacak; bir deli de karıştıracak!” Salata hemen hemen her yeme-içme kültürünün bir parçası …

Devamını oku »

Rosi Kış Salatası

Rosi Kış Salatası

Tüm ‘iyi’ler burada..! İstanbul Levent’te hizmet veren Goodville Seasonal Kitchen, lezzet ve sağlığın birlikteliğine inanan ve arayan mevsimsel bir mutfağa sahip. Mevsiminde yetişip güneşe doyan taze meyve ve sebzelerin doğallığı ve besleyiciliği Goodville mutfağının hem sağlık hem lezzet kaynağı olmayı başarıyor. Kinoa kısırı, haşhaşlı somon, kokonat pilav, chia tohumlu pancake gibi damak oyunlu sıra dışı lezzetleri ile büyük ilgi gören …

Devamını oku »

Somonista

Somonista

Goodville’in açılışından bu yana Şef Erdal Ağriş danışman ekibin içinde yer alıyor. Kış mevsiminin başından itibaren de Goodville mutfağında Head Chef olarak aktif bir şekilde görevini sürdürüyor. Somonista (3 Kişilik) Somonista İçin Malzemeler 3 adet portakalın suyu 1,5 yemek kaşığı bal 30 gram balsamik sirke Somonista Hazırlanışı: Zencefil, balsamik ve zeytinyağından elde ettiğiniz vinegret sos ile mevsimin narenciyesi portakal ve avokado …

Devamını oku »

Köfteli Salata

Köfteli Salata

Pendik Marintürk bünyesinde yer alan Cantine Del Frida, isminden de anlaşılacağı gibi Meksikalı ünlü Ressam Frida Kahlo’dan esinlenilerek kurulmuş.  Mekanın pizza ve burger çeşitlerinden oluşan lezzetli bir menüsü var. Menüde ince hamur pizzalar, dürümler, renkli salatalar ve doyurucu ana yemekler de var. Cantine Del Frida’nın çikolata suflesi, tiramisu tatlısı ve cheesecake’i de tatlı menüsünün en gözdeleri. Mekanın sahipleri gastronomi dünyasının …

Devamını oku »

Amarant ve Beluga Mercimek Salatası

Amarant ve Beluga Mercimek Salatası

Le Pain Quotidien’in bize kazandırdığı lezzetler Belçikalı şef Alien Coumont’un doğal ve sağlıklı yemek kültürüne duyduğu tutkusunun sonuçlarını uzun yıllardır beğeni ile gözlemliyor ve deneyimliyoruz. Amarant ve Beluga Mercimek Salatası (2 Kişilik) Amarant ve Beluga Mercimek Salatası Malzemeler: 120 gram Akdeniz yeşilliği 150 gram Amaranth 150 gram Beluga mercimeği 1 adet dolmalık renkli sarı biber 1 adet dolmalık renkli kırmızıbiber Yarım …

Devamını oku »

Zerdeçallı Karnabahar

Zerdeçallı Karnabahar

Zerdeçallı Karnabahar (4 Kişilik) Zerdeçallı Karnabahar İçin Malzemeler: 1 adet küçük veya orta boy karnabahar (300-400 gramlık) 1 tatlı kaşığı zerdeçal Tavuk suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 diş sarımsak Tuz, taze çekilmiş karabiber Kıyılmış yeşillik (dereotu, maydanoz karışımı) 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Zerdeçallı Karnabahar Hazırlanışı: Karnabaharın tabanındaki sert bölümlerini temizleyin ve bütün olarak sığacak şekilde bir tencereye yerleştirin. …

Devamını oku »

Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu

Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu

Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu (2 Kişilik) Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu Malzemeler: 500 gram bebek havuç 1 adet portakal 1 adet Meksika biberi 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Sos İçin: 3 çorba kaşığı tahin 2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak, rendelenmiş Tuz, …

Devamını oku »