Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri

Salata Tarifleri

Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası

Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası

Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası Malzemeler: 1-2 adet büyük kereviz (500 gram kadar) 1 baş rezene 2 adet greyfurt 2 dal kereviz sapı 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Rezeneleri mandolin yardımı ile çok ince dilimleyin. 1 adet greyfurtun suyunu sıkın ve bu suda rezeneleri yaklaşık 30 dakika marine edin. Kerevizleri de mandolin yardımı …

Devamını oku »

Kabaklı Kinoa Salatası

Kabaklı Kinoa Salatası

Kabaklı Kinoa Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı kinoa 4 adet küçük boy kabak 1 adet orta boy domates 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet küçük boy soğan 1 avuç maydanoz ve dereotu 1 adet salatalık 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı sumak 1 adet limonun suyu 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kinoayı orta …

Devamını oku »

Patlıcanlı Beluga Mercimeği Salatası

Patlıcanlı Beluga Mercimeği Salatası

Patlıcanlı Beluga Mercimeği Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet patlıcan 1,5 su bardağı beluga mercimeği 1 adet beyaz soğan 2 adet orta boy salatalık 1 kase süzme yoğurt 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kimyon 2 diş sarımsak 1 adet limonun suyu Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Beluga mercimeğini bol su ile haşlayın. Mercimekler yumuşadığında suyunu süzüp durulayın ve süzülmeye …

Devamını oku »

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı karabuğday 8-10 adet bebek havuç 2 demet pazı 3 çorba kaşığı çam fıstığı 1 tatlı kaşığı kimyon 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Karabuğdayı 4 su bardağı su ve bir tutam tuz ile orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın. Bebek havuçları 1 çorba kaşığı zeytinyağı, kimyon, tuz ve …

Devamını oku »

Günbatımı Salatası

Günbatımı Salatası

Günbatımı Salatası ( 4 – 6 Kişilik) Malzemeler: 2 kutu konserve Meksika fasulyesi 100 gram haşlanmış mısır 10 adet kornişon turşu Yarım demet maydanoz Yarım demet yeşil soğan Yarım demet dereotu 2 adet kapya biber Limon, zeytinyağı, nar eksisi, tuz Hazırlanışı: Yeşillikleri ince  doğrayın. Kornişon turşuyu ve kapya biberleri küp küp doğrayın. Yıkayıp, süzdüğünüz Meksika fasulyesi ve mısırı ilave edin. …

Devamını oku »

Kayısılı Çiğ Kabak Salatası

Kayısılı Çiğ Kabak Salatası

Kayısılı Çiğ Kabak Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 3-4 adet küçük boy kabak 4-5 adet sert sulu kayısı 20 gram dolmalık fıstık 50 gram İzmir Tulumu 100 gram tuzsuz lor peyniri 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı elma sirkesi Nane yaprakları   Hazırlanışı: Kabakları mandolin ile ya da elde incecik doğrayın. Kayısıları küp küp doğrayın. Dolmalık fıstıkları hafifçe kavurun. Tüm …

Devamını oku »

Deniz börülcesi ile yaza merhaba

Deniz börülcesi ile yaza merhaba

Deniz börülcesi ile yaza merhaba İlkbaharda fotoğraflarını çektiğim, İnci Bak’ın stilistliğini yaptığı, Süleyman Dilsiz’in yayına hazırlanan “Salataya Dair Her Şey” isimli kitabının çekim aşamaları benim için çok güzel bir deneyim oldu, böylece deniz börülcesini keşfettim. Yazın canınız turşu istediğinde deniz börülcesi salatasını öneriyorum. Kendine has tuzu ve lezzetiyle taptaze ev turşusunu hatırlatıyor. Üstelik bekletmeye gerek kalmadan anında yemeğe hazır. Bu …

Devamını oku »

Yunan Usulü Cacık

Yunan Usulü Cacık

Yunan Usulü Cacık (2-4 Kişilik) Malzemeler 200 gram süzme yoğurt 1 adet rendelenmiş ve suyu sıkılmış salatalık 1 diş ezilmiş sarımsak Tuz 1 yemek kaşığı sert olmayan sirke 5 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı Yoğurt, salatalık, sarımsak, tuz, sirkeyi 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Karışımı bir tabağa alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirerek soğuk servis yapın.

Devamını oku »

Lübnan Usulü Cacık

Lübnan Usulü Cacık

Lübnan Usulü Cacık (2 – 4 Kişilik) Malzemeler Yarım kilo yoğurt 1 çay bardağı su 2 adet salatalık 3 dal taze soğan 1 adet kırmızıbiber Yarım demet dereotu Tuz Karabiber   Hazırlanışı Salatalıkların kabuğunu soyup küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Dereotu ve soğanları ince doğrayın. Hepsini bir kasede karıştırın. Geniş bir kasede yoğurt ve suyu pürüzsüz …

Devamını oku »

Buğday Cacığı

Buğday Cacığı

Buğday Cacığı (2 – 4 Kişilik)  Malzemeler 2 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday 1 adet salatalık Zeytinyağı Pul biber   Hazırlanışı Süzme yoğurdu bir kasede ezdiğiniz sarımsak ve tuz ile karıştırın. Haşlanmış buğday ve küçük küp şeklinde doğranmış salatalığı ekleyip tekrar karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirip pul biber serperek servis yapın.

Devamını oku »