Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri (sayfa 4)

Et Yemekleri

Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor?

Hangi Et, Hangi Bölgeden Kesiliyor

En önemli protein kaynağımız olan et, beslenme kaynaklarımızın temel yapı taşlarından biri. Tek başına ızgara, kızartma, fırın gibi pişirme yöntemleri ile tüketilebilecek et bölümleri olduğu gibi daha az maliyetli olan kısımları ile türlü sulu yemek pişirmek ve yemeğin tadını bir anda arttırmak mümkün. Bırakın eti, başlı başına et suyunun lezzet verdiği dumanı üzerinde hazırlanmış bir tereyağlı pilavı düşünün. Buraya kadar her …

Devamını oku »

Şaşlık Kebabı

Şaşlık Kebabı

Şaşlık Kebabı 1 Kişilik Şaşlık Kebabı Şaşlık Kebabı Malzemeler 200 gram süt danası bonfile 1 adet kuru soğan 200 ml. çiğ krema Soya sosu Kekik Kıvam için sızma zeytinyağı Şaşlık Kebabı Hazırlanışı Bonfileler ince ince dilimleyin. Çiğ krema, soya sosu, kekik ve zeytinyağı karışımında marine edin. Bir dilim bonfile, bir halka soğan gelecek şekilde şişe saplayın.Izgara veya elektrikli ızgarada pişirin. Arzunuza …

Devamını oku »

Yoğurtlu Kebap

Yoğurtlu Kebap

Yoğurtlu Kebap 1 Kişilik Yoğurtlu Kebap Yoğurtlu Kebap Malzemeler 180 gram Urfa kebabı 50 gram döner 1 adet tırnak pide Fesleğenli domates sos Yoğurt Tereyağı Yoğurtlu Kebap Hazırlanışı Tırnak pideyi küp küp doğrayın. Tereyağında sebzeli çeşni ile soteleyin ve servis tabağına alın. Üzerine çırpılmış yoğurdu yayın, arzunuza göre yoğurda sarımsak ekleyebilirsiniz. Yoğurtlu pidenin üzerine pişmiş Urfa kebabı ve döneri koyun. …

Devamını oku »

Kekikli Kuzu Külbastı

Kekikli Kuzu Külbastı

Yazın habercisi cemrenin düştüğü Mart ayında, sizlerle olmak çok güzel… Bu ay çok özel lezzetler tadabileceğiniz şık bir mekandan söz edeceğim. Tiryaki Restaurant’ın sahibi Fuat Saltık’a böylesine leziz bir mekanı bizlerle buluşturduğu için teşekkür ederim. İstanbul Yeniköy’de konumlanan Tiryaki Restauran’ın İşletmeciliğini ise Mehmet Öztürk ve Sedat Saltık yapıyor. Bizim bu mekanı tanımamızı sağlayan Nihat Saltık’ a da ayrıca teşekkür ediyorum. …

Devamını oku »

Etli Güveç

Etli Güveç

Etli Güveç 4 Kişilik Etli Güveç Etli Güveç İçin Malzemeler: 500 gram dana eti 1 adet büyük boy patlıcan 1 adet kabak 3 adet sivri biber 1 adet dolmalık renkli biber 300 gram taze fasulye 2 adet patates 3 adet soğan 5-6 adet kurutulmuş domates 2 adet orta boy domates Tuz, karabiber Etli Güveç Sosu İçin: 1 yemek kaşığı biber salçası …

Devamını oku »

Kurutulmuş Domatesli Sulu Köfte

Kurutulmuş Domatesli Sulu Köfte

Kurutulmuş Domatesli Sulu Köfte 4 Kişilik Kurutulmuş Domatesli Sulu Köfte Kurutulmuş Domatesli Sulu Köfte İçin Malzemeler: 500 gram orta yağlı kıyma 2 adet soğan Tuz, kimyon, kırmızı toz biber 2 dal kıyılmış maydanoz 2 dal kıyılmış nane 2 dal kıyılmış dereotu 1 adet havuç 1 adet küçük boy patates 1 yemek kaşığı biber salçası 7-8 adet kurutulmuş domates 1 kahve fincanı …

Devamını oku »

Somonista

Somonista

Goodville’in açılışından bu yana Şef Erdal Ağriş danışman ekibin içinde yer alıyor. Kış mevsiminin başından itibaren de Goodville mutfağında Head Chef olarak aktif bir şekilde görevini sürdürüyor. Somonista (3 Kişilik) Somonista İçin Malzemeler 3 adet portakalın suyu 1,5 yemek kaşığı bal 30 gram balsamik sirke Somonista Hazırlanışı: Zencefil, balsamik ve zeytinyağından elde ettiğiniz vinegret sos ile mevsimin narenciyesi portakal ve avokado …

Devamını oku »

Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav

Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav

Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav (4 Kişilik) Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav İçin Malzemeler: Kuzu Tandır İçin: 2 kilo kemikli kuzu kaburga (pirzolasıyla birlikte) 200 gram tereyağı 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber İç Pilavı İçin: 3 su bardağı pirinç Yarım su bardağı badem 80 gram çam fıstığı 7 adet orta boy soğan 100 gram kuru incir 50 …

Devamını oku »

Köfteli Salata

Köfteli Salata

Pendik Marintürk bünyesinde yer alan Cantine Del Frida, isminden de anlaşılacağı gibi Meksikalı ünlü Ressam Frida Kahlo’dan esinlenilerek kurulmuş.  Mekanın pizza ve burger çeşitlerinden oluşan lezzetli bir menüsü var. Menüde ince hamur pizzalar, dürümler, renkli salatalar ve doyurucu ana yemekler de var. Cantine Del Frida’nın çikolata suflesi, tiramisu tatlısı ve cheesecake’i de tatlı menüsünün en gözdeleri. Mekanın sahipleri gastronomi dünyasının …

Devamını oku »

Çöp Şiş

Çöp Şiş

Çöp Şiş (4 Kişilik) Çöp Şiş İçin Malzemeler: 750 gram dana eti (tercihen bonfile) 100 gram kuzu kuyruk yağı 1 yemek kaşığı kuru kekik Karamelize Soğan İçin: 3 adet büyük boy soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Tuz Bulgur Pilavı İçin: 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük boy soğan 2 adet rendelenmiş domates …

Devamını oku »