Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri

Pırasa Dolması

Malzemeler: 1 kilo kalın pırasa 200 gram kıyma Yarım su bardağı ince bulgur 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tutam maydanoz 1 tutam nane Tuz, karabiber, pul biber 1 çay bardağı su 2–3 çorba kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı: Pırasaların beyaz kısımları uzunca kesin. Bol kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Bir kapta kıyma, bulgur, …

Devamını oku »

Fındık Kremalı Çikolata Sufle

Fotoğraf: Özgür Bak (4 Kişilik) Malzemeler: 120 gram damla çikolata 2 çorba kaşığı fındık kreması 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Damla çikolatayı, fındık kremasını ve tereyağını benmari usulü (kaynayan sıcak suyun içine ısıya dayanıklı başka bir kabı içine oturtarak buhar yöntemiyle içindeki malzemeyi sıvılaştırma işlemi) eritin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını ayırıp 2 …

Devamını oku »

Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek  

Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 didiklenmiş tavuk eti 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, pul biber 1 lt tavuk suyu 100 gram ceviz içi Üzeri için: 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 …

Devamını oku »

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Şef & Prodüksiyon & Styling: İnci ÜLGEN BOZYİĞİT -Fotoğraf: Hande GÖKSAN  – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 2 su bardağı pirinç/ yıkanmış 2 su bardağı su 3 büyük soğan/ küp doğranmış 3 yemek kaşığı taze domates rendesi 1 çay bardağı zeytinyağı/ pişirmek için 3 patlıcan/ büyük küp doğranmış 1 su bardağı zeytinyağı/ kızartmak için Baharatlar: ½ tatlı kaşığı yenibahar ½ …

Devamını oku »

Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gram bamya (küçük boy) 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak su 1 adet domates 4-5 adet sivri biber 2 çorba kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Dilerseniz taze de doğrayabilirsiniz.) Yarım limonun suyu 1 kahve fincanı …

Devamını oku »

Yoğurtlu Tavuk

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo doğranmış tavuk eti 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 adet büyük boy patates 1 büyük kase süzme yoğurt 2 adet lavaş ekmeği Kızartmak için sıvı yağ Tuz, bir tutam zerdeçal Sosu İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 …

Devamını oku »

Orman Meyveli ve Soslu Cheesecake

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK (8 Dilim İçin) Malzemeler: 400 gram mascorpone peyniri 200 gram labne peyniri (tercihen tuzsuz ve suyu iyice süzülmüş) 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 3 paket kepekli bisküvi 100 gram tereyağı 200 ml. süt kreması 1 adet yumurta 2 adet yumurta akı Üzeri İçin: 1 küçük kase çilek 1 çay …

Devamını oku »

Erikli Smoothie

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (2 Kişilik) Malzemeler: 1 muz, kabuğu soyulup buzlukta dondurulmuş 1 şeftali, çekirdeği temizlenip buzlukta dondurulmuş 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 4 erik, çekirdeği temizlenip buzlukta dondurulmuş Üzeri İçin: 1 erik 2 tatlı kaşığı chia tohumu 2 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi Hazırlanışı: Buzlukta beklettiğiniz meyveleri ve yoğurdu mutfak robotuna aktarın. Püre haline gelene …

Devamını oku »

İrmikli ve Erikli Tatlı

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande GÖKSAN  (4 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 7 yemek kaşığı irmik 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin Pelte İçin: 2 su bardağı kırmızı erik suyu 2 su bardağı su 3 yemek kaşığı buğday nişastası Ayrıca: 2 paket yulaflı bisküvi 2 adet kırmızı erik Hazırlanışı: Sütü, irmiği ve şekeri …

Devamını oku »

Fırında Patlıcan Yelpazesi

Yapım: İnci Bak- Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik)  Malzemeler: 4 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 2 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun. Sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suda iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin. İç malzemesi için; Soğanları piyaz şeklinde …

Devamını oku »