Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri

Terbiyeli Sulu Köfte

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram kıyma 1 kahve fincanı ince bulgur 1 adet küçük boy soğan 1 adet yumurtanın akı 1 çorba kaşığı kırık pirinç 10 dal kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber, kimyon 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 dal kereviz yaprağı 30 gram tereyağı 1 çorba kaşığı un Terbiyesi İçin: 1 adet …

Devamını oku »

İstiridye Mantar ve Körpe Ispanaklı Kiş Loren

Yapım: Executive Şef Kadir Bayrak / Fotoğraf: Hakkı Günerkan (4 Kişilik) Malzemeler: Kiş Hamuru İçin: 500 gram un 200 gram tereyağı 100 gram ılık su 13 gram tuz 1 adet yumurta İç Malzemesi İçin: 2 kaşık un 1 su bardağı süt Bir miktar tuz, karabiber ve muskat Yarım kilo körpe ıspanak 1 paket istiridye mantarı 1 paket kapya biber 2 …

Devamını oku »

Kabak Tatlısı

Hazırlayan ve Fotoğraf: Özgür BAKIR Malzemeler: 3 dilim kestane kabağı 1 portakal Yarım çay bardağı pekmez 1 yemek kaşığı bal Fıstık Ezmesi İçin: 1 su bardağı ayıklanmış yer fıstığı 2 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı kakao Hazırlanışı: Kabakları dilimleyip üzerine pekmez gezdirerek dökün. Bu şekilde 6 saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Dinlendirdiğiniz kabakları tencereye alın. Kabuğunu soyduğunuz portakalı dilimleyip kabakların …

Devamını oku »

Fırında Pancarlı Garnitür

Fotoğraf: Hande Göksan 4 Kişilik Malzemeler: 3-4 adet orta boy havuç 2 adet orta boy pancar 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı Taze çekilmiş karabiber 1 dal taze biberiye Tuz Hazırlanışı: Havuçların ve pancarların kabuğunu temizleyin. Sebzeleri zar şeklinde doğrayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Zeytinyağı, tuz, ince kıyılmış taze biberiye ve taze çekilmiş karabiber ekleyerek harmanlayın. 200 dereceye ayarlı fırında, …

Devamını oku »

Greçka

Yapım: Executive Şef Kadir Bayrak / Fotoğraf: Hakkı Günerkan Malzemeler: 1 su bardağı greçka (kara buğday) 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet kapya biber 1 adet köy biberi 1 su bardağı et suyu Yarım çay bardağı gojiberry Tuz, karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı, az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Buğdayı düdüklü tencerede 10 dakika süreyle diri kalacak şekilde haşlayın. …

Devamını oku »

Bol Yeşillikli ve Nar Ekşili Salata 

Hazırlanışı: 1 kahve fincanı ince bulguru aynı ölçüde (1 kahve fincanı) sıcak suda, 15 dakika bekletin. Birkaç çay kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı sumak ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırın. 5-6 dal yapraklarına ayrılmış maydanoz, taze nane ve dereotunu ekleyin. Tekrar karıştırın. Servis yapın. Aklınızda bulunsun: Nar suyunu kalın tabanlı bir tencerede çok kısık ateşte kaynatın. Kaynatma işlemi …

Devamını oku »

Nohutlu ve Mantılı Çorba

(6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 2,5-3 su bardağı un 1 adet yumurta 1,5-2 çay bardağı su 2 çay kaşığı tuz İç Malzeme İçin: 250 gram kıyma 2 adet orta boy soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 250 gram kemikli kuzu eti Tuz, pul biber, karabiber 50 gram tereyağı Hazırlanışı: Mantı hamuru için; unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Isırgan Otlu Börek

Hazırlayan: Hayal Demirkol Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış) 1 kahve fincanı un İç Malzemesi İçin: 500 gram ıspanak 500 gram ısırgan otu 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kase rendelenmiş beyaz peynir Üzeri İçin: 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı süt 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri …

Devamını oku »

Bebe Ispanaklı ve Ayvalı Alabaş Salatası

2-3 Kişilik Malzemeler: 1 alabaş, şerit doğranmış Yarım su bardağı Erzincan tulum peynir 1 adet ayva, küp doğranmış, haşlanmış 2 su bardağı bebe ıspanak, elle parçalanmış Yarım su bardağı kereviz, haşlanmış 2 yemek kaşığı ceviz içi, irice dövülmüş Sosu İçin: 1 yemek kaşığı balzamik sirke 4 yemek kaşığı ceviz yağı 1 çay kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı Türk kahvesi …

Devamını oku »

Patatesli Ispanak Çorbası

Hazırlayan: Hayal Demirkol Fotoğraf: Özgür Bakır (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo ıspanak 1 adet büyük boy patates 1 adet küçük boy havuç 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı 5-6 su bardağı su veya et suyu 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil 2 diş sarımsak 1 adet soğan 1 çay bardağı krema Hazırlanışı:      Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra kıyın. Soğan …

Devamını oku »
Deneme bonusu