Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri

Batırık

Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ (6 Kişilik) Malzemeler: 1 çay bardağı kavrulup çekilmiş yerfıstığı 1 çay bardağı kavrulup çekilmiş susam 1 çay bardağı ince bulgur 4 adet büyük ve olgun domates 1 adet soğan 2 adet salatalık 2 yeşil biber 1 dolu kaşık biber salçası 1 limon 3 kaşık nar ekşisi 1 tatlı kaşığı kuru nane 1/2 …

Devamını oku »

Üzümlü Jöle

Yapım:Nurgün UÇKUNKAYA – Fotoğraf: Murat KURTULUŞ (4 Kişilik) Malzemeler: 100 gram siyah üzüm 100 gram çekirdeksiz üzüm 400 ml üzüm suyu 6 adet yaprak jelatin 5 yemek kaşığı tozşeker Hazırlanışı: Üzümleri yıkayın. Siyah üzümleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Jelatini soğuk suda yumuşatın. Yarım çay bardağı kadar üzüm suyunu şeker ile ısıtın. Yumuşayan jelatinleri ilave ederek karıştırın. Kalan üzüm suyunu da …

Devamını oku »

Yoğurtlu Semizotu Çorbası

Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ (6 Kişilik) Malzemeler: 1 demet semizotu 1 çay bardağı iri bulgur 3 diş sarımsak 2 bardak yoğurt 5 bardak su 2 adet acı kırmızıbiber 3 kaşık zeytinyağı Tuz (damak tadına göre) Hazırlanışı: Bir tavada ince doğranmış biberi 2 dakika kavurup bir kenara alın. Diğer tarafta, bulguru 5 bardak suda haşlayıp ılınması için …

Devamını oku »

Soğuk Yaz Domatesi Çorbası

Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ (6 Kişilik) Malzemeler: 5 büyük olgun domates 3 salatalık 1 yeşil biber 1 kırmızı biber 1 kırmızı soğan 1/4 demet maydanoz 1/4 demet nane 1/4demet dereotu 1/4 demet reyhan 2 yemek kaşığı sumak ekşisi (3 kaşık nar ekşisi de olabilir) 1 limon suyu 4 kaşık zeytinyağı Tuz  Hazırlanışı: Dört adet domatesi rendeleyip …

Devamını oku »

Milföy Kasesinde Orman Meyveli Pasta

(2 Kişilik) Malzemeler: 4 adet hazır milföy hamuru Orman meyvesi Kırmızı meyve marmeladı (böğürtlen, çilek, frambuaz)  Muhallebisi için: 2 su bardağı süt 1 çay bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı un 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Muhallebisi için; Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında …

Devamını oku »

Pazılı Ayran Aşı Çorbası

Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ (6 Kişilik) Malzemeler: 1 çay bardağı aşurelik buğday 1 bardak haşlanmış nohut 2 bardak yoğurt 1 demet pazı 3 dış sarımsak 5 bardak su Hazırlanışı: Buğdayı güzelce yıkadıktan sonra suda iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama süresinin sonlarına doğru haşlanmış nohut da ekleyerek lezzetin karışmasını sağlayın. Altını kapatır kapatmaz içine ince kıyılmış pazı …

Devamını oku »

Ekmek Üstü Tatlı Lezzetler  

(4 Kişilik) Malzemeler: 4-5 dilim çok tahıllı ekmek 100 gram labne peyniri 1 şeftali 4-5 çilek 2 yemek kaşığı taze yaban mersini Birkaç dal taze nane Birkaç dal semizotu 1 küçük muz Tarçın, bal, badem kırığı, ceviz içi, chia tohumu Hazırlanışı: Şeftaliyi ve muzu dilimleyin, iyice ısıtılmış temiz ızgarada her iki tarafını kızartın. Kızarmış ekmeklerin üzerine labne sürün, ızgarada kızarttığınız meyveleri, …

Devamını oku »

Taze Vişneli Yaprak Sarma

(1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze asma yaprağı 300 gram taze vişne 2 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu Yarım demet taze nane 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar 1 çorba kaşığı toz şeker 5 adet büyük boy kırmızı soğan 2 çay bardağı zeytinyağı Hazırlanışı: Vişneleri yıkayıp süzdükten sonra çekirdeklerini temizleyin. Çukur bir kaba alıp …

Devamını oku »

Fırında Etli Girit Kabak Dolması

Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo küçük boy Girit kabağı 250 gram kuşbaşı et 1 adet büyük boy soğan 1 adet büyük boy domates Yarım demet kıyılmış maydanoz Yarım demet kıyılmış dereotu 1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 2 çorba kaşığı pilavlık bulgur Tuz, karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Kabakları yıkayın. Alacalı …

Devamını oku »

Karadut Aromalı Patlıcan Dolması

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram koyun döşü kıyması 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 çay bardağı pilavlık bulgur 1 kahve fincanı su 8-10 dal maydanoz 8-10 dal nane 3-4 dal dereotu Tuz, karabiber 2 adet orta boy domates 1 kase karadut Hazırlanışı: Patlıcanların sap kısımlarını temizleyip ortadan ikiye  kesin. Dolma içini hazırlamak …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz