Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri

Bulgurlu Reyhan Sarma

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK (1 Kişilik) Malzemeler: 35-40 adet iri yapraklı reyhan Ayrıca 1 demet reyhan (tencereye sermek için) 1 kahve fincanı ince bulgur 1 kahve fincanı sıcak su 1 adet soğan 1 kahve fincanı süzme yoğurt Tuz Hazırlanışı: Bulguru çukur bir kaba alın, üzerine sıcak suyu gezdirin, kabarıncaya kadar bekletin. Süzme yoğurdu, kıyılmış soğanı ve …

Devamını oku »

Kalburabastı

Fotoğraflar: Bahar KİTAPÇI Editör: Emine TUNADAN 6 Kişilik Malzemeler: 2 su bardağı eritilmiş margarin 1 su bardağı süt 1 paket karbona Un İç Harcı İçin: 350 gram iri kırılmış ceviz 2 yemek kaşığı toz şeker Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: Tatlının şerbeti için su ve şekeri tencereyi alıp önce hızlı, kaynamaya başladıktan sonra …

Devamını oku »

Sarı Kirazlı Dana Kavurma

Fotoğraf: Hande GÖKSAN -Yapım: İnci BAK Yapım Asistanı: Sevil YÜCEL 4 Kişilik Malzemeler: 500 gram dana eti, kuşbaşı doğranmış 1 yemek kaşığı tereyağı 2 havuç 1 soğan, çok ince kıyılmış 200 gram sarı kiraz, çekirdekleri çıkartılmış 4-5 dal maydanoz, iri doğranmış Hazırlanışı: Tavayı ocağın üzerine alın. Tava iyice ısınınca etlerle birlikte soğanı ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. İri …

Devamını oku »

Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet temizlenmiş enginar 1 avuç taze iç bakla 1 kahve fincanı taze bezelye içi 4 adet mini havuç 8 dal taze reyhan 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 adet soğan 2 yemek kaşığı un Sosu İçin: 2 çorba kaşığı un 4 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Fasulye Salatası

Tarif: Elvan Bahar – Fotoğraf: Caner Alay (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram taze fasulye 2 adet orta boy havuç 6 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limon 1’er çay kaşığı tuz ve toz şeker 5 diş sarımsak 1 çay bardağı ceviz içi 3 adet domates Yarım demet taze fesleğen (veya dereotu) Hazırlanışı: Fasulyeleri temizleyip yıkayın. Tencerede 3 su bardağı suyu kaynatıp …

Devamını oku »

Reyhanlı Soğan Dolması

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet büyük boy soğan 4 su bardağı su 200 gram yağsız kıyma 1 çay bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı Yarım demet taze reyhan Ayrıca 1 su bardağı su 1 çorba kaşığı kırmızıbiber sosu (ajvar sos) Tuz Hazırlanışı: Soğanların tepelerini kesmeden kabuklarını soyun. Tencerede 2 litre kadar …

Devamını oku »

Anne Pizzası

Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN Tarif: Samah (1 Tepsi İçin) Malzemeler: Hamuru İçin: 2 su bardağı un 11 gram kuru maya Birkaç dal taze kekik Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı krema 2,5 Türk kahvesi fincanı ılık su Domates Sosu İçin: (1 Kavanoz Sos İçin) 1 kilo domates …

Devamını oku »

Limonlu Parfe

Tarif: Özgür BAYKAL (6 Kişilik) Malzemeler: 1 poşet krem şanti 1 su bardağı soğuk süt 1 paket krema (200 ml) 2 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu 1 su bardağı pudra şekeri ¾ su bardağı iri çekilmiş fındık içi 1 tutam ince kıyılmış nane 1 paket vanilya 10-12 adet petibör bisküvi  Limon Sosu İçin: 1 adet yumurta 1 adet yumurtanın …

Devamını oku »

Fırında Köz Biberli Köfte

Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Prodüksiyon ve Yapım: İnci BAK  3-4 Kişilik Malzemeler: 5 adet kapya biber 300 gram köftelik kıyma 1 yumurtanın sarısı 1 dilim bayat ekmek içi 3-4 dal maydanoz 3-4 dal dereotu 3-4 dal nane Tuz, kimyon Domates Sosu İçin: 1 su bardağı domates suyu 1 çay bardağı domates püresi 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su Tuz, …

Devamını oku »

Mozaik Pasta

Fotoğraf: Özgür Bakır (6 – 8 Kişilik) Malzemeler: 2 paket petibör bisküvi 2 paket bitter çikolata 2 çorba kaşığı krema 125 gram tereyağı 3-4 çorba kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: 2 paket petibör bisküviyi iri parçalar halinde kırın. 2 paket bitter çikolatayı (160 gr), 2 yemek kaşığı kremayı, 125 gram tereyağını, tarçını ve …

Devamını oku »