Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri

Pratik Muhallebi

Pratik Muhallebi

Pratik Muhallebi (6 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 4 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı toz şeker 50 gram margarin 2-3 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı 200 gram labne peyniri Üzeri İçin: Orman meyvesi, Antep fıstığı içi, bir tutam mavi haşhaş Hazırlanışı: Tüm malzemeyi tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında soğutun. Üzerini istediğiniz …

Devamını oku »

Sakızlı Su Muhallebisi

Sakızlı Su Muhallebisi

Sakızlı Su Muhallebisi (4 Kişilik) Malzemeler: 4 su bardağı süt 4 su bardağı su 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yemek kaşığı buğday nişastası 1 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı Hazırlanışı: Damla sakızını havanda un gibi olana kadar ezin. Nişastayı 1 bardak soğuk suda karıştırarak ezin. Tencereye aktarıp kalan suyu, sütü, şekeri ve damla sakızını ekleyip çırpın. Kısık ateşte, sürekli …

Devamını oku »

Bereketin ve paylaşımın adı: “Aşure”

Bereketin ve paylaşımın adı: “Aşure”

Birbirinden farklı birçok yiyeceğin aynı tencerede ortak bir lezzete kavuşması ve paylaşılması, aşurenin yüzyıllardır süregelen güzel bir ritüelidir. Muharrem ayının onuncu günü İslam aleminde aşure günüdür. Yani bu bereketli ayda on veya on iki gün boyunca evlerde aşure yapmanın ve paylaşmanın tam zamanıyken, “Aslında ben de yaparım!” diyebileceğiniz bir tarifle bu ayı karşılamak istedim… Aşure (15-18 Kase İçin) Malzemeler: 500 …

Devamını oku »

Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 125 gram margarin 1 adet yumurtanın sarısı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket hazır çikolata sosu Ara Taban İçin: 2 paket kremşanti 1 su bardağı pirinç fındık Ganaj İçin: 160 gram çikolata 1 paket sıvı krema Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Enginar Ezmesi

Enginar Ezmesi

Enginar Ezmesi (4 Kişilik) Malzemeler: 6 adet büyük enginar (soyulmuş) 1 adet büyük boy tatlı soğan (iri küp doğranmış) Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım tatlı kaşığı deniz tuzu Yarım tatlı kaşığı toz şeker 300 gram taze iç bakla (kabuklarından ayrılmış) 1 adet orta boy havuç (iri küp doğranmış) Yarım demet dereotu (kıyılmış) 1 adet portakalın suyu 1 adet limonun suyu …

Devamını oku »

Tahin-Pekmez Mousse Tart

Tahin-Pekmez Mousse Tart

Tahin-Pekmez Mousse Tart (6 Kişilik) Malzemeler: 280 gram un 170 gram tereyağı 50 gram pudra ş ekeri 5 gram toz zencefil 1 adet yumurta Su (gerekirse) Bir tutam tuz Mousse İçin: 140 gram tahin 125 gram üzüm pekmezi 40 gram tereyağı 1 adet yumurta 250 gram bitkisel krema, çırpılmış 50 ml. vişne suyu 75 gram sultani üzüm (kuru) Hazırlanışı: Tart …

Devamını oku »

Vişneli Turta

Vişneli Turta

Vişneli Turta (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı badem ezmesi 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 15 adet taze vişne (tercihen saplarıyla birlikte) 1 paket bitter çikolata (80 gram) Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri 5 dakika çırpın. Zeytinyağını …

Devamını oku »

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta (8 Dilim İçin)   Malzemeler: Pandispanyası İçin: 3 adet yumurta 125 gram pudra şeker 125 gram elenmiş un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao 3 yemek kaşığı su Çikolatalı Kreması İçin: 200 ml. krema 1 paket kremşanti 300 gram labne 160 gram bitter çikolata 2 yemek kaşığı kakao Çikolata Parçaları İçin: 1 paket …

Devamını oku »

Çayın ve kahvenin vazgeçilmezleri

Şeftalili Tart

Çayın ve kahvenin vazgeçilmezleri   Yaz aylarının lezzetli meyveleriyle çay ve kahvenin yanına yakışacak lezzetli ikramlıklar hazırladık. Şeftalili Tart (6 Kişilik)   Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 200 gram tereyağı 1 su bardağı şeker 2,5 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzeri İçin: 3 adet büyük boy şeftali 2 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Şeftalili Donmuş Yoğurt

Şeftalili Donmuş Yoğurt

Şeftalili Donmuş Yoğurt (6 Kişilik)   Malzemeler: 200 ml. krema 900 gram süzme yoğurt Yarım su bardağı bal ya da 1 su bardağı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilya 2 adet şeftali  Hazırlanışı: Kremayı şeker kullanıyorsanız şeker ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Kabaran kremaya süzme yoğurdu ve bal kullanıyorsanız balı ekleyerek tatlandırın. Yoğurt …

Devamını oku »