Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri

Tatlı Tarifleri

Kakaolu Pankek

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Saber Az (4 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı un Yarım su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 adet yumurta 1 tutam tuz 1 tutam toz şeker 2 çay kaşığı kuru maya 1 çorba kaşığı kakao Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı Süslemek İçin: Orman meyvesi, pudra şekeri Hazırlanışı: Pankek için; Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Bi­ber Ka­se­sin­de Ka­rı­şık Kı­zart­ma

(4 Ki­şi­lik) Mal­ze­me­ler: 2 adet kır­mı­zı top bi­ber 2 adet sa­rı top bi­ber 1 adet pat­lı­can 1 adet ka­bak 1 adet bü­yük pa­ta­tes 1 adet ha­vuç Kı­zart­mak İçin: 1 su bar­da­ğı ay­çi­çek ya­ğı Yo­ğurt­lu Sos İçin: 2 çay bar­da­ğı yo­ğurt 1 diş ta­ze sa­rım­sak Süs­le­mek İçin: Ta­ze ke­kik ve­ya na­ne Ha­zır­la­nı­şı: Pat­lı­ca­nı ala­ca­lı doğ­ra­yıp, tuz­lu su­da bek­le­tin. 1 adet sa­rı …

Devamını oku »

Közlenmiş Kapya Biberli ve Cevizli Makarna

(4 Kişilik) Malzemeler: 1 paket ince kesme makarna 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 adet kapya biber 1 adet köy biberi Yarım demet maydanoz 1 küçük kase iri çekilmiş ceviz içi Tuz, taze çekilmiş karabiber 1,5 yemek kaşığı tereyağı  Hazırlanışı: Biberleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Fırında yumuşayıncaya kadar közleyin. 1 tatlı kaşığı tereyağında iri çekilmiş cevizleri 5 dakika …

Devamını oku »

Soğan Dolması

Yapım: İnci Bak – Fotoğraflar: Hande Göksan – Murat Erdoğan (8 Kişilik)  Malzemeler: 4 adet büyük boy beyaz soğan 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 2 su bardağı pirinç 2 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 küçük paket dolmalık fıstık 1 küçük paket kuş üzümü 1’er çay kaşığı yenibahar, kimyon, karabiber Yarım demet taze nane Yarım demet …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Isırgan Otlu Börek

Yapım: Hayal Demirkol – Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış) 1 kahve fincanı un İç malzemesi için: 500 gram ıspanak 500 gram ısırgan otu 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kase rendelenmiş beyaz peynir Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı süt 100 gram rendelenmiş …

Devamını oku »

Pancarlı Kolay Tarhana

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN  (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo haşlanmış pancar 1 su bardağı süzme yoğurt 2-2,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kaya tuzu  Çorbanın Sunumu İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı Birkaç parça pancarlı tarhana Su Hazırlanışı: Pancarı püre haline getirin. Yoğurdu ve tuzu ekleyip unu azar azar ilave ederek koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini …

Devamını oku »

Fırında Mantar

(4 Kişilik) Malzemeler: 10-12 adet büyük boy mantar 3-4 dal taze reyhan veya fesleğen 1 dal taze sarımsak 4-5 dal dereotu 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı rendelenmiş keçi peyniri Hazırlanışı: Taze sarımsağı, dereotunu, reyhanı veya fesleğeni yıkayıp temizledikten sonra ince kıyın. Rendelenmiş peynirleri kıyılmış yeşillikler ile birlikte harmanlayın. Mantarları nemli bir bezle silip kabuklarını soyduktan sonra göbek …

Devamını oku »

Ayvalı ve Etli Güveç

Fotoğraf: Hande Göksan – Yapım: İnci Bak – Yapım Asistanı: Büşra Gözüaçık (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo kuzu kuşbaşı et 500 gram arpacık soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 4-5 diş sarımsak 6-7 adet kuru kayısı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet büyük boy ayva 7-8 adet Kanlıca mantarı Tuz 1 tatlı kaşığı tane karabiber Hamuru İçin: 2,5 su bardağı un …

Devamını oku »

Narlı Bereket Salatası

Yapım ve Üretim: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan – Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet büyük boy beyaz narın taneleri 1 su bardağı buğday 4-5 adet mini mısır (bebe mısır) 1 küçük kase kıyılmış ot karışımı (maydanoz, nane, fesleğen, reyhan) 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz 1 çorba kaşığı nar ekşisi Hazırlanışı: Buğdayı birkaç saat kadar ılık suda …

Devamını oku »

Glütensiz Brokoli Salata

Hazırlayan: Özgür BAKIR (2 Kişilik) Malzemeler: 500 gram brokoli 1 adet küçük boy kuru soğan 1 adet küçük boy pancar 1 limon 1 küçük narın taneleri 4 yaprak kurutulmuş domates 150 gram süzme yoğurt Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kapari 50 gram greçka 1 tatlı kaşığı bal 1 tatlı kaşığı hardal Hazırlanışı: …

Devamını oku »