Ana Sayfa » Tarifler

Tarifler

Ispanaklı ve Isırgan Otlu Börek

Yapım: Hayal Demirkol – Fotoğraf: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 3 adet hazır yufka 125 gram margarin (oda ısısında yumuşamış) 1 kahve fincanı un İç malzemesi için: 500 gram ıspanak 500 gram ısırgan otu 1 adet soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 kase rendelenmiş beyaz peynir Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 çorba kaşığı süt 100 gram rendelenmiş …

Devamını oku »

Pancarlı Kolay Tarhana

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN  (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo haşlanmış pancar 1 su bardağı süzme yoğurt 2-2,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kaya tuzu  Çorbanın Sunumu İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı Birkaç parça pancarlı tarhana Su Hazırlanışı: Pancarı püre haline getirin. Yoğurdu ve tuzu ekleyip unu azar azar ilave ederek koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini …

Devamını oku »

Fırında Mantar

(4 Kişilik) Malzemeler: 10-12 adet büyük boy mantar 3-4 dal taze reyhan veya fesleğen 1 dal taze sarımsak 4-5 dal dereotu 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı rendelenmiş keçi peyniri Hazırlanışı: Taze sarımsağı, dereotunu, reyhanı veya fesleğeni yıkayıp temizledikten sonra ince kıyın. Rendelenmiş peynirleri kıyılmış yeşillikler ile birlikte harmanlayın. Mantarları nemli bir bezle silip kabuklarını soyduktan sonra göbek …

Devamını oku »

Ayvalı ve Etli Güveç

Fotoğraf: Hande Göksan – Yapım: İnci Bak – Yapım Asistanı: Büşra Gözüaçık (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo kuzu kuşbaşı et 500 gram arpacık soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 4-5 diş sarımsak 6-7 adet kuru kayısı 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 adet büyük boy ayva 7-8 adet Kanlıca mantarı Tuz 1 tatlı kaşığı tane karabiber Hamuru İçin: 2,5 su bardağı un …

Devamını oku »

Narlı Bereket Salatası

Yapım ve Üretim: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan – Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (6 Kişilik) Malzemeler: 1 adet büyük boy beyaz narın taneleri 1 su bardağı buğday 4-5 adet mini mısır (bebe mısır) 1 küçük kase kıyılmış ot karışımı (maydanoz, nane, fesleğen, reyhan) 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz 1 çorba kaşığı nar ekşisi Hazırlanışı: Buğdayı birkaç saat kadar ılık suda …

Devamını oku »

Glütensiz Brokoli Salata

Hazırlayan: Özgür BAKIR (2 Kişilik) Malzemeler: 500 gram brokoli 1 adet küçük boy kuru soğan 1 adet küçük boy pancar 1 limon 1 küçük narın taneleri 4 yaprak kurutulmuş domates 150 gram süzme yoğurt Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı kapari 50 gram greçka 1 tatlı kaşığı bal 1 tatlı kaşığı hardal Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Minik Biber Dolmaları

Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK (4 Kişilik)  Malzemeler: 1 paket renkli mini kapya biber (15-18 adet) 1 adet beyaz soğan 1,5 çay bardağı pirinç 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 küçük kase kıyılmış yeşillikler (nane, maydanoz, dereotu) 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı kuru üzüm 1 tutam tarçın Tuz, karabiber, yenibahar Pancar yaprağı …

Devamını oku »

Baklava Yufkasında Mantarlı Börek

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan – Fotoğraf Asistanı: Büşra Gözüaçık (6 Kişilik) Malzemeler: 20 adet baklava yufkası 10-12 adet büyük boy Kanlıca mantarı Yarım demet taze soğan 1 tatlı kaşığı çörek otu 200 gram tel peynir 100 gram beyaz peynir 1 adet yumurta 100 gram tereyağı 2 çorba kaşığı nişasta 1 tatlı kaşığı susam Hazırlanışı: Tereyağını eritip ılınması …

Devamını oku »

Mürdüm Erikli Muffin

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan –  Yapım Asistanı: Büşra Gözüaçık (8-10 Adet İçin) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı pudra şeker 4-5 adet mürdüm eriği 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su 100 gram tereyağı 1 tutam tuz 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1-2 çorba kaşığı toz …

Devamını oku »

Piruhi

(6 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 2 su bardağı un 1 adet yumurta İç malzemesi: 250 gram keçi peyniri 1 demet dereotu Üzeri için: 50 gram tereyağı 1 su bardağı ceviz içi Hazırlanışı: Mantı hamuru için unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar …

Devamını oku »