Fotoğraf: Hande GÖKSAN (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 1 su bardağı süzme yoğurt 1 su bardağı zeytinyağı 2 adet yumurta Bir tutam tuz 1,5 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı sirke 4-4,5 su bardağı un İç Malzemesi İçin: 1 kase dilimlenmiş siyah zeytin 1 kase ufalanmış beyaz peynir 5-6 dal kıyılmış maydanoz Hazırlanışı: Peynirli ve zeytinli iç malzemesi için …
Devamını oku »Tarifler
Zerdeçallı Kış Çorbası
Yapım: İnci BAK Fotoğraf: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 5 su bardağı tavuk suyu 1 çorba kaşığı kırmızı mercimek 2 çorba kaşığı pirinç 1 çorba kaşığı sarı mercimek 1 adet küçük boy havuç 1 yaprak ıspanak 1 adet küçük boy kereviz 2 çay kaşığı zerdeçal 1 adet zencefil 1 çorba kaşığı tereyağı Kuru nane, pul biber Tuz Terbiyesi İçin: 1 çay …
Devamını oku »Kuru Börülce Piyazı
(4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı kuru börülce Yarım demet maydanoz Yarım demet taze soğan 1-2 adet kırmızı kapya biberi Sumak, pulbiber 1 çorba kaşığı soya sosu Sirke, limon suyu Zeytinyağı Hazırlanışı: Börülceyi bir gece önceden ıslatıp tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alın ve suyu tamamen süzülene kadar bekletin. Maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince kıyın, biberi …
Devamını oku »Pancarlı Avokado Salata
Fotoğraf: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 1 adet avokado, tercihen olgun ve orta yumuşak 1 adet büyük boy pancar 10 adet çilek 1 adet kereviz 1 dal kereviz sapı 1 su bardağı Meksika fasulyesi, haşlanmış Tuz Yarım limonun suyu Sosu İçin: Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 2 tatlı kaşığı sirke Hazırlanışı: Pancarı kabuğuyla birlikte iyice yıkayıp süzdükten sonra haşlamak için …
Devamını oku »Greçka
Yapım: Executive Şef Kadir Bayrak / Fotoğraf: Hakkı Günerkan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı greçka (kara buğday) 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 1 adet kapya biber 1 adet köy biberi 1 su bardağı et suyu Yarım çay bardağı gojiberry Tuz, karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı, az miktarda zeytinyağı Hazırlanışı: Buğdayı düdüklü tencerede 10 dakika süreyle diri kalacak …
Devamını oku »Acı Domates Soslu Kuru Köfte
Fotoğraf: Volkan Öncü / Prodüksiyon: İnci Bak / Tarif: Şef Aykut Cuma 4 Kişilik Malzemeler: 500 gram köftelik kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 2 yemek kaşığı soya sos 2 yemek kaşığı soğan suyu 4 dal taze kekik 4 adet misket patates 1 çay kaşığı kimyon 2 çay kaşığı acı Maraş biberi 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı ayçiçeği yağı …
Devamını oku »Terbiyeli Sulu Köfte
Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram kıyma 1 kahve fincanı ince bulgur 1 adet küçük boy soğan 1 adet yumurtanın akı 1 çorba kaşığı kırık pirinç 10 dal kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber, kimyon 1 adet orta boy havuç 1 adet orta boy patates 1 dal kereviz yaprağı 30 gram tereyağı 1 çorba kaşığı un Terbiyesi İçin: 1 adet …
Devamını oku »Soya Soslu Tavuklu Pilav
Malzemeler 2 su bardağı Calrose Pirinç 250 gr. kuşbaşı tavuk eti 150 gr. konserve mantar 2 adet yeşil biber 3 yemek kaşığı soya osu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Hazırlanışı: Pirinci yıkayın. Tereyağını kızdırın pirinci ekleyin. Hafif kavurduktan sonra 3 su bardağı ekleyerek kaynayıncaya kadar yüksek ateşte sonra altını kısarak pişirin. Ateşten aldıktan sonra üzerine kâğıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. …
Devamını oku »İstiridye Mantar ve Körpe Ispanaklı Kiş Loren
Yapım: Executive Şef Kadir Bayrak / Fotoğraf: Hakkı Günerkan (4 Kişilik) Malzemeler: Kiş Hamuru İçin: 500 gram un 200 gram tereyağı 100 gram ılık su 13 gram tuz 1 adet yumurta İç Malzemesi İçin: 2 kaşık un 1 su bardağı süt Bir miktar tuz, karabiber ve muskat Yarım kilo körpe ıspanak 1 paket istiridye mantarı 1 paket kapya biber 2 …
Devamını oku »Kabak Tatlısı
Hazırlayan ve Fotoğraf: Özgür BAKIR Malzemeler: 3 dilim kestane kabağı 1 portakal Yarım çay bardağı pekmez 1 yemek kaşığı bal Fıstık Ezmesi İçin: 1 su bardağı ayıklanmış yer fıstığı 2 yemek kaşığı bal 1 tatlı kaşığı kakao Hazırlanışı: Kabakları dilimleyip üzerine pekmez gezdirerek dökün. Bu şekilde 6 saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Dinlendirdiğiniz kabakları tencereye alın. Kabuğunu soyduğunuz portakalı dilimleyip kabakların …
Devamını oku »