Ana Sayfa » Tarifler

Tarifler

Emrah Fandaklı’yla Şefin Ramazan Lezzetleri TGRT Haber ve TGRT EU’da

Emrah Fandaklı’yla Şefin Ramazan Lezzetleri TGRT Haber ve TGRT EU'da

Taze Otlu Domates Çorbası Soğan Kebabı İncir Uyutma Reyhan Şerbeti Taze Otlu Domates Çorbası 1 kg domates 4-5 sarımsak 1 kırmızı soğan 3-4 dal taze kekik 2 dal taze biberiye maydanoz taze fesleğen tuz, karabiber, zeytinyağı çıtır ekmek kırığı (tost ekmeği) Soğan Kebabı 1 kg ayıklanmış arpacık soğan (kırmızı) 1 kg kuzu yağlı kıyma 4 yk nar ekşisi 1 yk …

Devamını oku »

Kahvaltına Renk Kat…

Kahvaltına Renk Kat…

Kahvaltına Renk Kat… Gece boyu süren açlık sonrasında günün ilk enerji kaynağı, en önemli öğünü kahvaltıdır. Metabolizmanı harekete geçirmek için sabah uyandıktan sonra en geç 1 saat içinde kahvaltı yapmayı unutmamalısın! 1 saati geçirdiğin durumda metabolizman yavaşlar, kan şekerin düşer ve kahvaltıda tüketeceğin miktardan daha fazlasını yemek istersin. * 5 dakika daha uyumak için alarmı son dakikaya kadar erteliyor ve …

Devamını oku »

Enginar Dolması

Enginar Dolması

Enginar Dolması (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet enginar 1 çay bardağı pirinç 100 gram dana kıyma, orta yağlı Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 adet soğan 1 adet domates 1 dal kereviz sapı 1 adet limon 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Enginarın sap kısmını kesin, dış kısmındaki kalın yapraklarını ve orta kısmında 6-7 yaprak kalacak şekilde koparın. …

Devamını oku »

Limon Soslu Ispanaklı Kek

Limon Soslu Ispanaklı Kek

Limon Soslu Ispanaklı Kek (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 700 gram ıspanak 1 su bardağı zeytinyağı 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı un 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Limon Sosu İçin: 4 adet limon 125 gram tereyağı 1,5 su bardağı toz şeker 4 adet yumurta Küçük bir parça vanilya çubuğu …

Devamını oku »

Bal kabağı Cevizli Muhammara

Bal kabağı Cevizli Muhammara

Bal kabağı Cevizli Muhammara (4 Kişilik) Malzemeler: 1 dilim bal kabağı 2 diş sarımsak Yarım çorba kaşığı ceviz içi 1 adet taze limon suyu 1 çorba kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı tatlı toz biber Yarım yemek kaşığı acı biber salçası 1 çay kaşığı sumak 8-10 adet kurutulmuş domates Yeterli miktarda tuz Hazırlanılışı: …

Devamını oku »

Çikolatalı Mousse

Çikolatalı Mousse

Çikolatalı Mousse (6 Porsiyon İçin) Malzemeler: 175 gram bitter çikolata 90 ml. süt 2 adet yumurta beyazı 1 çay kaşığı limon suyu 225 ml. krema Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Erittiğiniz çikolatanın içine sütü ekleyin. Karıştırıp 10 dakika kadar kenarda bekletin. Yumurta beyazı ile limon suyunu cam bir kasede, çırpma teli yardımı ile katılaşıncaya kadar iyice çırpın. Kremayı da ayrı bir …

Devamını oku »

Gojiberry ve Kremalı Ayva Çorbası

Gojiberry ve Kremalı Ayva Çorbası

Gojiberry ve Kremalı Ayva Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet ekmek ayvası Yarım litre tavuk suyu Yarım çay bardağı yemeklik krema 1,5 yemek kaşığı gojiberry Tuz, karabiber 3 adet arpacık soğan 1 diş sarımsak Yarım çay kaşığı zerdeçal Çeyrek limon Bir tutam limon tuzu 1 yemek kaşığı rende havuç 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Ayvayı limon …

Devamını oku »

Bal Kabaklı ve Karamel Soslu Yanardağ Pasta

Bal Kabaklı ve Karamel Soslu Yanardağ Pasta

Bal Kabaklı ve Karamel Soslu Yanardağ Pasta (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Keki İçin: 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı bal kabağı (püre halinde) 2 su bardağı un İç Kreması İçin: 1 paket sade pasta kreması 1 çay bardağı fındık içi kırılmış 2 su bardağı balkabağı püresi İsteğe …

Devamını oku »

İstiridye Mantar ve Körpe Ispanaklı Kiş Loren

İstiridye Mantar ve Körpe Ispanaklı Kiş Loren

İstiridye Mantar ve Körpe Ispanaklı Kiş Loren (4 Kişilik) Malzemeler: Kiş Hamuru İçin: 500 gram un 200 gram tereyağı 100 gram Ilık su 13 gram tuz 1 adet yumurta İç Malzemesi İçin: 2 kaşık un 1 su bardağı süt Bir miktar tuz, karabiber ve muskat Yarım kilo körpe ıspanak 1 paket istiridye mantarı 1 paket kapya biber 2 adet orta …

Devamını oku »