Malzemeler: 1,5 su bardağı Calrose Pirinç 3 yemek kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı toz zerdeçal Fırında Levrek için: 4 adet levrek fileto Yarım bağ maydanoz 3 diş sarımsak 3 avuç badem 1 çay bardağı zeytinyağı 1,5 kuru kırmızı biber 2 çay kaşığı tuz 1,5 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: Pirinçleri yıkayıp süzün. Tavada zeytinyağı ve tereyağında pirinçleri …
Devamını oku »Tarifler
Zeytinyağlı Pirinçli Enginar Dolması
Toplam Hazırlama Süresi: 1 Saat Porsiyon: 4 Malzemeler: 1 su bardağı Calrose Pirinç 2-3 adet enginar 1/2 demet taze soğan 1/2 demet taze nane 1/2 demet dereotu 1 limon suyu ve kabuğu 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Pirinçleri zeytinyağında kavurun. 1 su bardağı su ilave edin ve 5 dakika (yarım) pişirin. Pirinçlerin üzerine taze otlar, tuz, limon ekleyerek karıştırın. Enginarların üzerine …
Devamını oku »Vişneli Pirinçli Yaprak Dolması
Toplam Hazırlama Süresi: 50 Dakika Porsiyon: 4 Malzemeler: 2 su bardağı Calrose Pirinç 2 kuru soğan 1 su bardağı vişne suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı donuk vişne 2 yemek kaşığı nar ekşisi Baharatlar: 1 çay kaşığı dolma baharı 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 500 gram üzüm yaprağı 1 limon suyu …
Devamını oku »Tavuklu Pirinç Pilavı
Toplam Hazırlama Süresi: 45 Dakika Porsiyon: 6 Malzemeler: 2 su bardağı Calrose Pirinç 2 tavuk göğsü 1 su bardağı şehriye 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Pirinci yıkayın ve süzün. Tavukları haşlayın ve suyunu saklayın. Haşlanmış tavukları parçalayın. Pirinç, tereyağı ve tuzla kavurun. Sıcak tavuk suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pilavı dinlendiridikten sonra üzerine tavukları ekleyin. …
Devamını oku »Baharatlı Ballı Tavuklu Pilav Kasesi
Malzemeler: 1 su bardağı California Calrose Pirinci 2 tavuk göğsü (kemiksiz ve derisiz), çözülmüş 1 baş brokoli, kavrulmuş veya buharda pişirilmiş Çeyrek su bardağı yeşil soğan, doğranmış 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı Baharatlı Bal Sosu ½ su bardağı soya sosu ¼ su bardağı bal 2 yemek kaşığı sriracha 1 yemek kaşığı mirin veya pirinç şarabı (pirinç sirkesi veya pirinç şarabı sirkesi …
Devamını oku »Soğanlı Ton Balıklı Salata
Malzemeler: 250 gram California Calrose Pirinç 1 adet kuru soğan 1 adet domates 1 küçük boy havuç 1 kutu ton balığı 2 adet marul yaprağı Dereotu 1/2 adet limon suyu 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Haşladığınız pirinci ayrı bir kapta bekletin. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesi ve soğanı jülyen (ince uzun) doğrayın. Havucu yıkadıktan sonra ince uzun, marul yapraklarını …
Devamını oku »Biko
Malzemeler: 1,5 su bardağı California Calrose Pirinç 2,5 su bardağı Hindistan cevizi sütü 1,5 fincan esmer şeker Hindistan cevizi gevreği Hazırlanışı: Pirinci pakete göre pişirin. Bir tencerede Hindistan cevizi sütü ve esmer şekeri orta-kısık ateşte pişirin. Şekerin yanmasını önlemek için karıştırın. Sos karamelize olana kadar pişirin. Isıyı kapatın. Sosun ¾ su bardağını çıkarın ve bir kenara koyun. Pişmiş pirinci tencereye …
Devamını oku »Günde bir avuç ceviz kolon sağlığını destekliyor
Yeni bir çalışma, cevizin anti-inflamatuar gücünü ve kolon kanseri riskini azaltmadaki etkisini gözler önüne seriyor. Cancer Prevention Research dergisinde yayınlanan yeni bir araştırmanın bulguları, günlük ceviz tüketiminin sistemik inflamasyon belirteçlerini iyileştirebileceğini ve kolon kanseri riskini azaltabileceğini ortaya koyuyor. Kolon kanseri dünya çapında en yaygın görülen kanser türlerinden biri ve toplam kanser tanılarının yaklaşık %10’unu oluşturuyor. Cevizde bulunan bitki kaynaklı polifenoller …
Devamını oku »Zerdeçallı Kış Çorbası
Yapım: İnci BAK Fotoğraf: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 5 su bardağı tavuk suyu 1 çorba kaşığı kırmızı mercimek 2 çorba kaşığı pirinç 1 çorba kaşığı sarı mercimek 1 adet küçük boy havuç 1 yaprak ıspanak 1 adet küçük boy kereviz 2 çay kaşığı zerdeçal 1 adet zencefil 1 çorba kaşığı tereyağı Kuru nane, pul biber Tuz Terbiyesi İçin: 1 çay …
Devamını oku »Kuru Börülce Piyazı
(4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı kuru börülce Yarım demet maydanoz Yarım demet taze soğan 1-2 adet kırmızı kapya biberi Sumak, pulbiber 1 çorba kaşığı soya sosu Sirke, limon suyu Zeytinyağı Hazırlanışı: Börülceyi bir gece önceden ıslatıp tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Süzgece alın ve suyu tamamen süzülene kadar bekletin. Maydanoz ve taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince kıyın, biberi …
Devamını oku »