Ana Sayfa » Tarifler

Tarifler

Havuçlu ve Bademli Pasta

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Prodüksiyon: İnci BAK Tarif: Özgür BAYKAL (8 Kişilik) Malzemeler: 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 2 su bardağı rendelenmiş havuç 1 çay bardağı zeytinyağı 2 çay kaşığı kabartma tozu 2,5 su bardağı un 1 çorba kaşığı tarçın 1 su bardağı dövülmüş badem içi Dış Kaplaması İçin: 1 paket kremşanti 200 gram labne peyniri 2 çay bardağı …

Devamını oku »

Kıymalı Sebze Dolma

Fotoğraf: Özgür BAKIR  (8 Kişilik) Malzemeler: 6 adet kabak 6 adet patlıcan 300 gram kıyma 4 adet orta boy soğan Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı salça 1 su bardağı pirinç Tuz, karabiber Yarım çay bardağı zeytinyağı Salçalı Sosu İçin: 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı zeytinyağı 500 ml sıcak su Kabak-Patlıcan İçi Ezmesi İçin: 4 diş sarımsak 1 …

Devamını oku »

Patatesli Rulo Börek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 4 adet hazır yufka 6 adet orta boy patates 100 gram margarin 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı Üzeri İçin: Susam, çörek otu, haşhaş tohumu Hazırlanışı: Patatesleri iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli örtecek kadar su ilave edin. Patatesleri …

Devamını oku »

Kıymalı Mini Börek

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik)  Malzemeler: 1 adet hazır yufka Sosu İçin: 1 çay bardağı süt 1 kahve fincanı sıvı yağ İç Malzemesi İçin: 1 adet küçük boy soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet biber 1 adet domates 100 gram orta yağlı kıyma Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kıymalı karışım için soğanı zar şeklinde doğrayıp sıvı …

Devamını oku »

Fırında Etli Girit Kabak Dolması

Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo küçük boy Girit kabağı 250 gram kuşbaşı et 1 adet büyük boy soğan 1 adet büyük boy domates Yarım demet kıyılmış maydanoz Yarım demet kıyılmış dereotu 1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 2 çorba kaşığı pilavlık bulgur Tuz, karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Kabakları yıkayın. Alacalı …

Devamını oku »

Çikolatalı ve Çilekli Tortilla

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (1 Kişilik)  Malzemeler: 1 adet tortilla ekmeği 40 gram bitter çikolata Birkaç adet taze çilek Hazırlanışı: Çikolatayı benmari usulü eritin. Isıtılmış tortilla ekmeğinin arasına eritmiş olduğunuz çikolata kremi sürün. Dilerseniz doğranmış taze çilek, muz ve ananas parçaları ile tatlandırın. Hemen servis yapın.

Devamını oku »

Zeytinyağlı Biber Dolması

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN  4 Kişilik Malzemeler: 10-12 adet dolmalık biber 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı pirinç 1 tatlı kaşığı limon suyu 2 orta boy soğan, yemeklik doğranmış 2 orta boy soğan, halka halka doğranmış 2 çay kaşığı toz şeker 1 küçük paket dolmalık fıstık, önceden yağsız olarak tavada kavrulmuş 1 küçük paket kuş …

Devamını oku »

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon & Yapım: İnci BAK (4-6 Kişilik)  Malzemeler: 500 gram yoğurt 2 su bardağı su Yarım demet dereotu 3 dal taze reyhan 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı haspir otu 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu Hazırlanışı: Yoğurda suyu ilave edip iyice çırpın. Kıyılmış reyhanı, …

Devamını oku »

Karadut Kompostosu

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram taze dut 1 tatlı kaşığı limon suyu 7 su bardağı su 7 çorba kaşığı toz şeker 1 adet çubuk tarçın Hazırlanışı: Suyu, tarçın çubuğunu ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte 5 dakika boyunca kaynatın. Limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Bütün olarak karadutları da ilave …

Devamını oku »

Tirit

Fotoğraf: Caner ALAY (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram dana eti 3 adet domates Yarım demet maydanoz 1 adet tirit pidesi veya ekmek 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Eti kaynar suda, tel tel olana kadar iyice haşlayın. Pide yoksa bayat ekmek dilimlerini kare şeklinde kesip iyice ısıtılmış fırında kızartın. Et suyunu pidelerin ya da ekmeklerin üzerine dökün. Sonra da …

Devamını oku »