Malzemeler: Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay kaşığı kadar tuz İç Malzemesi: 350 gram yağsız kıyma 1 baş kuru soğan 1 kahve fincanı USA Calrose Pirinç 1 yemek kaşığı margarin Tuz, karabiber Üzeri İçin: Yumurta sarısı ve çörek otu Hazırlanışı: Doğranmış soğanı bir kaşık yağla hafif kavurun. Kıymayı ekleyip …
Devamını oku »Tarifler
Kabak Dolmalı Taze Fasulye
Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo taze fasulye 2 adet soğan 2 adet orta boy domates 12 adet küçük boy kabak 1 çay bardağı pirinç 1 adet kıyılmış soğan 1 diş sarımsak Birkaç dal kıyılmış maydanoz ve nane 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip yarım parmak uzunluğunda doğrayın. 2 adet …
Devamını oku »Pratik Kırmızı Pancar Turşusu
Fotoğraf: Özgür Bakır – Yapım: İnci Bak (1 Büyük Boy Kavanoz İçin) Malzemeler: 1 kilo kırmızı pancar 2 çay bardağı sirke 1 su bardağı su 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: Pancarları yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip fazla yumuşamadan diri kıvamda haşlayın. Ocaktan alın. Soğuyunca dörde kesip sterilize edilmiş kavanoza …
Devamını oku »Ispanaklı Turnayemişli Toplar
(4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo kuzu ıspanak 40 gram turnayemişi kurusu (Köftenin içinde kullanmak için) 300 gram bayat ekmek 2 adet orta boy soğan 4 çorba kaşığı tereyağı 150 ml. süt Tuz, karabiber Rendelenmiş Hindistancevizi 2 adet yumurta 1-2 çorba kaşığı ufalanmış ekmek içi 120 gram gorgonzola peyniri 12 adet adaçayı yaprağı Hazırlanışı: 800 gram ıspanağı yıkayıp süzdükten sonra 1 …
Devamını oku »Profiterol
Fotoğraf: Hande Göksan Yapım: İnci Bak (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı su 130 gram un 4 adet orta boy yumurta Bir tutam tuz Bir tutam toz şeker 100 gram margarin Kreması için: 3 su bardağı süt 5 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı nişasta 3 çorba kaşığı un 2 adet yumurtanın sarısı Üzeri için: Hazır çikolata sos Süt …
Devamını oku »Mantarlı Turnayemişli Makarna
(4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet küçük boy soğan 500 gram istiridye mantarı 4 dal maydanoz 320 gram pappardelle cinsi makarna 50 gram turnayemişi kurusu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1-2 çay kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı tereyağı (soğuk) 4 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri Tuz, karabiber Hazırlanışı: Soğanları soyup şerit şeklinde doğrayın. Mantarları temizleyin, büyük olan mantarları ikiye bölün. Maydanozun …
Devamını oku »Fırın Sütlaç
(4 Kişilik) Malzemeler: 1.5 çay bardağı pirinç 3 su bardağı su 1.5 su bardağı toz şeker 3 çorba kaşığı pirinç unu 1 litre süt 1 poşet şekerli vanilin Hazırlanışı: Pirinci ve suyu tencereye aktarın. Pirinç pişip suyunu çekinceye kadar kaynatın. Pirinç ununu yarım bardak süt ile ezin ve bu karışımı kalan süt ile birlikte pirincin üzerine ekleyin. Pişirmeye devam edin. …
Devamını oku »Yaz Sebzeli Kepekli Pilav
Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı kepekli pirinç 3,5 su bardağı sıcak su 2 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, taze çekilmiş karabiber 1 su bardağı bezelye Hazırlanışı: Bezelyeyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 20 dakika haşlayın. Kepekli pirinci …
Devamını oku »İrmikli ve Limonlu Kurabiye
Fotoğraf: Özgür Bak – Prodüksiyon: İnci Bak (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 125 gram tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ 4 çorba kaşığı ince irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 2 adet yumurtanın sarısı 2 su bardağı un 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık içi 1 adet limonun …
Devamını oku »Fırında Patlıcan Yelpazesi
Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet patlıcan 2 adet büyük boy domates 2 adet büyük boy soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, kimyon Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra alacalı soyun. Sapından kopmayacak şekilde boyuna dörde kesin. 1 yemek kaşığı tuz ilave edilmiş soğuk suda iç malzemeyi hazırlayana dek bekletin. İç malzemesi için; …
Devamını oku »