Ana Sayfa » Tarifler

Tarifler

Elmalı Strudel

Tarif: İlknur BALCI 4 – 6 Kişilik Malzemeler: Hamur için: 170 gram un 25 gram tereyağı (oda ısısında) 1 çay kaşığı tuz 90 ml. soğuk su 30 ml. yumurta  İçi için: Yarım kilo elma 40 gram toz şeker 80 gram tereyağı 80 gram kuru üzüm 80 gram fındık + ceviz 1 çay kaşığı tarçın Hazırlanışı: Elmaları soyup rendeleyin. Bir tencerede …

Devamını oku »

Menemen

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Prodüksiyon: İnci BAK Malzemeler: 2 kilo sivri domates 250 gram kıl biber 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kaya tuzu Tane karabiber Hazırlanışı: Domatesleri yıkayıp süzdükten sonra kabuklarıyla birlikte küp veya zar şeklinde doğrayın. Biberleri yemeklik doğrayıp zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Doğramış olduğunuz domatesleri ilave edin. 25 dakika orta ateşte pişirin. Menemeni indirmeye beş dakika …

Devamını oku »

Erikli ve Çikolata Soslu Kek

Üretim ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (10-12 Kişilik)  Malzemeler: 5 adet yumurta 1,5 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 1,5 paket kabartma tozu Yarım paket karbonat 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı limon suyu 3 su bardağı un 1 paket hazır çikolata sos (toz halinde) 6-7 adet anjelik erik Hazırlanışı: Yumurtaları …

Devamını oku »

Vişneli Turta

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN  –Yapım: İnci BAK (6 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1,5 su bardağı un Yarım su bardağı badem ezmesi 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı tarçın 15 adet taze vişne (tercihen saplarıyla birlikte) 1 paket bitter çikolata (80 gram) …

Devamını oku »

Kaşar Peynirli Karnıyarık

Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK– Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet patlıcan 1 çorba kaşığı tuz 1 çorba kaşığı un Kızartmak için sıvı yağ 200 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet sivri biber 1 adet kapya biber Sosu İçin: 3 adet rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı biber salçası …

Devamını oku »

Kolay Tiramisu

Tarif: Tuba Şahin 6-8 Kişilik Malzemeler: 480 ml süt (2 su bardağı) 2 yumurta sarısı 100 gram toz şeker (1/2 su bardağı) 70 gram un (1/2 su bardağı) 1 çay kaşığı vanilya 350 gram mascarpone veya sürülebilir taze peynir 12-15 adet kedi dili bisküvisi 1 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı granül kahve Üzeri İçin: Kakao Hazırlanışı: Sos tenceresine …

Devamını oku »

Tahinli Enginar Ezmesi

Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz 4 Kişilik Malzemeler: 6 adet soyulmuş çanak enginar 1 yemek kaşığı tahin 1 limonun suyu 5 adet arpacık soğan 1 adet sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz 1 tutam karabiber Üzeri İçin: 1 yemek kaşığı zeytinyağı 4 dilim pastırma 2 yemek kaşığı susam Hazırlanışı: Zeytinyağını …

Devamını oku »

Üç Peynirli Kaymaklı Börek

Tarif: Tuba Şahin (16 Adet) Pişirme Süresi:25 dakika Malzemeler: 2 adet yufka 2 yumurta 120 gram kaymak 50 ml soda 100 gram lor peyniri 100 gram kaşar peyniri ,rendelenmiş 100 gram dil peyniri Bir tutam maydanoz ½ çay kaşığı tuz Hazırlanışı: Bir kaseye kaymağı, sodayı ve yumurtaları alıp karışana kadar çırpın. Peynirleri başka bir kaba alın. İnce kıyılmış maydanozu ve …

Devamını oku »

Çikolatalı Kek

Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz 6 Kişilik Malzemeler: Alt Taban İçin: 40 gram yumurta sarısı 60 gram yumurta beyazı 40 gram şeker 40 gram un 15 gram badem unu 5 gram pudra şekeri Şurup İçin: 40 gram su 30 gram şeker 7 gram kakao Hazırlanışı: Yumurta sarılarına şekerin yarısını ekleyerek krema kıvamına gelecek şekilde çırpın. Daha sonra …

Devamını oku »

Karışık Kabak Sote

Tarif: Yıldız Öz Samaha – Fotoğraf: Cemil Yavuz 4 Kişilik Malzemeler: 4 adet Girit kabağı 1 adet patates 1 adet orta boy havuç 1 adet kapya biber 1 adet kabak 1 adet yeşil biber 2 yemek kaşığı labne 1 tutam tuz 3-4 dal dereotu Hazırlanışı: Kabakların iç kısımlarını oyarak çıkarın ve yan kısımlarına bir bıçak yardımı ile şeritler atın. Patates, …

Devamını oku »