Ana Sayfa » Tarifler

Tarifler

Pratik Muhallebi

Pratik Muhallebi

Pratik Muhallebi (6 Kişilik) Malzemeler: 1 litre süt 4 yemek kaşığı un 6 yemek kaşığı toz şeker 50 gram margarin 2-3 adet nohut büyüklüğünde damla sakızı 200 gram labne peyniri Üzeri İçin: Orman meyvesi, Antep fıstığı içi, bir tutam mavi haşhaş Hazırlanışı: Tüm malzemeyi tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan alıp servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında soğutun. Üzerini istediğiniz …

Devamını oku »

Kabaklı Kinoa Salatası

Kabaklı Kinoa Salatası

Kabaklı Kinoa Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı kinoa 4 adet küçük boy kabak 1 adet orta boy domates 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet küçük boy soğan 1 avuç maydanoz ve dereotu 1 adet salatalık 1 çorba kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı sumak 1 adet limonun suyu 4 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kinoayı orta …

Devamını oku »

Patlıcanlı Beluga Mercimeği Salatası

Patlıcanlı Beluga Mercimeği Salatası

Patlıcanlı Beluga Mercimeği Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet patlıcan 1,5 su bardağı beluga mercimeği 1 adet beyaz soğan 2 adet orta boy salatalık 1 kase süzme yoğurt 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kimyon 2 diş sarımsak 1 adet limonun suyu Tuz ve karabiber Hazırlanışı: Beluga mercimeğini bol su ile haşlayın. Mercimekler yumuşadığında suyunu süzüp durulayın ve süzülmeye …

Devamını oku »

Pirinçli Domates Çorbası

Pirinçli Domates Çorbası

Pirinçli Domates Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1-2 adet kıl biber 500 gram domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 litre su 1 çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz Tuz Hazırlanışı: Domatesi rendeleyin. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Sıvı yağı ile tereyağını tencerede ısıtıp ince …

Devamını oku »

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası

Pazılı ve Havuçlu Karabuğday Salatası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı karabuğday 8-10 adet bebek havuç 2 demet pazı 3 çorba kaşığı çam fıstığı 1 tatlı kaşığı kimyon 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Karabuğdayı 4 su bardağı su ve bir tutam tuz ile orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın. Bebek havuçları 1 çorba kaşığı zeytinyağı, kimyon, tuz ve …

Devamını oku »

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet levrek fileto 50 gram tereyağı 2 adet kabak 1 adet soğan 2 adet domates Kırmızı ve sarı biber Tuz Karabiber Bir miktar sirke, zeytinyağı ve kapari çiçeği Limon Hazırlanışı: Kızgın bir tavada, tuz ve karabiber ile tatlandırdığınız levrekleri tereyağı ile kızartın. Küp küp doğradığınız soğan, kabak, domates …

Devamını oku »

Maydanoz Çorbası

Maydanoz Çorbası

Maydanoz Çorbası (4 Kişilik) Malzemeler: 2 bağ maydanoz 1 litre tavuk suyu 100 gram tereyağı 200 gram soğan (orta boy) Bir miktar tuz Hazırlanışı: Maydanozların yapraklarını ayıklayıp, kaynayan suyun içerisinde 1 dakika süreyle haşlayın. Sonrasında buzlu suyun içerisinde soğutun. Bir yandan da soğanları tereyağı ile orta ateşte karamelize olana kadar kavurun. Son olarak tavuk suyu ve maydanozları ekleyip, blender yardımıyla …

Devamını oku »

Yeşil Elmalı Tarçınlı Tavuk

Yeşil Elmalı Tarçınlı Tavuk

Yeşil Elmalı Tarçınlı Tavuk (4 Kişilik) Malzemeler: 400 gram kemiksiz tavuk göğsü 1 adet yeşil elma 3 adet kuru kayısı 3 adet kuru incir 3 adet siyah erik kurusu 1 adet küçük soğan 1 tatlı kaşığı toz tarçın 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı krema Bir miktar tuz, karabibe Hazırlanışı: Çelik tavayı biraz kızdırdıktan sonra sırasıyla, yağ, soğan ve …

Devamını oku »

Maş Fasulyesi Piyazı

Maş Fasulyesi Piyazı

Maş Fasulyesi Piyazı (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı maş fasulyesi 2 adet yumurta 1 adet salatalık 1 adet kırmızı dolmalık biber 4 dal taze soğan 1 adet küçük kırmızı soğan Bir avuç maydanoz ve dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı nar ekşisi Tuz, pul biber Hazırlanışı: Maş fasulyesini bol su ile 25-30 dakika …

Devamını oku »

Peynirli Menemen

Peynirli Menemen

Peynirli Menemen (1 Kişilik) Malzemeler: 1 adet küçük boy soğan 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 2 adet kıl biber 1 yemek kaşığı ufalanmış orta yağlı beyaz peynir Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Yağları tavada ısıtıp çok ince zar şeklinde doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar iyice yumuşayıp karamelize olana dek kavurun. Biberleri ince ince …

Devamını oku »