Ana Sayfa » Tarifler

Tarifler

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya (4 Kişilik) Malzemeler: 750 gram taze barbunya (ayıklanmış) 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet domates (kabuksuz küçük küp doğranmış) 1 adet büyük tatlı soğan  (küp doğranmış) 1 diş sarımsak 1 adet orta boy havuç  (küçük küp doğranmış) 1 adet bütün çarliston 1 tatlı kaşığı toz şeker 3 su bardağı su Deniz tuzu Hazırlanışı: Soğan ve havuçları zeytinyağında kavurun. …

Devamını oku »

Erik Turşulu Kavurma

Erik Turşulu Kavurma

Erik Turşulu Kavurma (4 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 500 gram kuzu eti (tercihen yağları alınmış) 1 tatlı kaşığı salça 5-6 adet arpacık soğan 10 adet yeşil erik turşusu 1 küçük parça lahana turşusu 1 adet kapya biber 1 adet havuç turşusu Hazırlanışı: Geniş bir tavayı ısıtın. Kuşbaşı etleri ve salçayı ekleyin. Suyunu salıp …

Devamını oku »

Arpa Şehriyeli Kuzu

Arpa Şehriyeli Kuzu (4 Kişilik) Malzemeler: 2 parça kuzu incik 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 dal taze biberiye 1 su bardağı zeytinyağı Pilav İçin: 2 su bardağı arpa şehriye 4 su bardağı et suyu 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Kuzu inciğin birkaç yerinden bıçak yardımı ile küçük delikler açın. Bu …

Devamını oku »

Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek

Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek

Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek (Özbekistan Mutfağı) (4 – 6 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 1 su bardağı un 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı süt Yeterli miktarda su Yeterli miktarda tuz 1 yemek kaşığı tereyağı İçi İçin: 1 çay bardağı kızılcık marmeladı 1 fincan ceviz içi Kızartmak İçin: Yeterli miktarda tereyağı Hazırlanışı: Hamuru samsa pide hamuru …

Devamını oku »

Acılı Ton Balıklı Dürüm

Acılı Ton Balıklı Dürüm (2 Kişilik) Malzemeler: 2 adet tortilla veya lavaş ekmeği 2 yemek kaşığı krem peynir 10-12 yaprak roka 2 kutu Sasu Acılı Ton Balık Hazırlanışı: Tortillayı tezgaha serin. 1 yemek kaşığı kadar krem peyniri, hamurun üzerine tamamen dağılacak şekilde yayın. Üzerine yıkanıp iyice suyu alınmış roka yapraklarını yapıştırın. En son Sasu Acılı Ton Balığını serpin. Rulo şeklinde …

Devamını oku »

Kara Orman Meyveli Pasta

Kara Orman Meyveli Pasta

Kara Orman Meyveli Pasta (4-6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kremşanti 100 gram beyaz pralin 400 gram beyaz çikolata (benmari usulü eritilmiş) 5 adet yaprak jelatin 90 gram toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı Orman Meyveli Karışım İçin: 50 gram frambuaz 50 gram dağ çileği 50 gram böğürtlen 2 adet hazır pasta tabanı 80 ml. vişne suyu Üzeri İçin: 1 kase …

Devamını oku »

Fırında Etli Biber Dolma

Fırında Etli Biber Dolma

Fırında Etli Biber Dolma (6 Kişilik) Malzemeler: 12 adet orta boy dolmalık biber 500 gram koyun eti 2 adet büyük boy soğan 1 su bardağı pirinç 1 adet büyük boy domates Yarım demet maydanoz Yarım demet nane Yarım demet taze reyhan 3 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 2 su bardağı su Ayrıca: 1 adet büyük boy domates (üzerlerini kapatmak için) …

Devamını oku »

Tahin-Pekmez Mousse Tart

Tahin-Pekmez Mousse Tart

Tahin-Pekmez Mousse Tart (6 Kişilik) Malzemeler: 280 gram un 170 gram tereyağı 50 gram pudra ş ekeri 5 gram toz zencefil 1 adet yumurta Su (gerekirse) Bir tutam tuz Mousse İçin: 140 gram tahin 125 gram üzüm pekmezi 40 gram tereyağı 1 adet yumurta 250 gram bitkisel krema, çırpılmış 50 ml. vişne suyu 75 gram sultani üzüm (kuru) Hazırlanışı: Tart …

Devamını oku »

Kuzu İncikli Beğendi

Kuzu İncikli Beğendi

Kuzu İncikli Beğendi (4 Kişilik) Malzemeler: 2 parça kuzu incik 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan Birkaç adet kereviz yaprağı 2 adet karanfil 1 dal taze biberiye 1 yemek kaşığı nar ekşisi Beğendi İçin: 4-5 adet közlenmiş patlıcan 2 yemek kaşığı un (tepeleme) 1 su bardağı sıcak et suyu 1 yemek …

Devamını oku »

Çeşidiye

Çeşidiye

Çeşidiye (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram kuzu kuşbaşı 200 gram arpacık soğan 50 gram kuyruk yağı 100 gram badem 1 adet yeşil elma 1 yemek kaşığı un 1 adet kabuk tarçın Hazırlanışı Kuyruk yağını eritin. İçerisine kuzu etlerini ilave edip kavurun. Arpacık soğanı ekleyip, pişirmeye devam edin (Kapağını kapatın ki etler yumuşak kalacak bir şekilde pişmeye devam etsin). Unu da …

Devamını oku »