Ana Sayfa » Tarifler

Tarifler

Kızılcık Reçelli Kek

Fotoğraf: Özgür BAKIR Prodüksiyon: Sevil YÜCEL (4 Kişilik) Malzemeler: 2 yumurta 1,5 çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım çay bardağı su 1 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay kaşığı vanilin 1 tatlı kaşığı chia tohumu Kızılcık Reçeli için: Malzemeler: 1 kilo taze kızılcık 1,5 kilo toz şeker 2 su bardağı su 1 çay …

Devamını oku »

Glutensiz Ananaslı Böğürtlenli Puding

Tarif: İlknur Balcı Malzemeler: 355 gram süt 18 gram mısır nişastası 110 gram toz şeker 30 gram tereyağı 120 gram krema 1 paket vanilya 6 adet glütensiz cookie Yarım ananas 150 gram böğürtlen 150 gram krem şanti (çırpılmış) Hazırlanışı: Süt, şeker, nişasta, vanilya bir tencereye alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Sonrasında ocaktan alıp üzerine tereyağı ekleyin. Hazırladığınız muhallebiyi mikserde …

Devamını oku »

Limonlu Cheesecake

Fotoğraf: Hande Göksan Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan Prodüksiyon: İnci Bak Tarif: Serra Berdan  (6 Kişilik) Malzemeler: Bisküvili Karışım İçin: 2 paket burçak bisküvi 50 gram tereyağı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay kaşığı tarçın 1-2 çorba kaşığı limon suyu Peynirli Karışım İçin: 400 gram labne peyniri 200 ml. krema 100 gram ricotta peyniri 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 …

Devamını oku »

Tavuklu Pilav

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK – Tarif: Gülümser KARADAYI (4- 6 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı sıcak tavuk suyu 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet bütün tavuk eti 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Taze çekilmiş karabiber Hazırlanışı: Bütün bir tavuğu iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş …

Devamını oku »

Pırasa Dolması

Malzemeler: 1 kilo kalın pırasa 200 gram kıyma Yarım su bardağı ince bulgur 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tutam maydanoz 1 tutam nane Tuz, karabiber, pul biber 1 çay bardağı su 2–3 çorba kaşığı sıvıyağ Hazırlanışı: Pırasaların beyaz kısımları uzunca kesin. Bol kaynar suda hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Bir kapta kıyma, bulgur, …

Devamını oku »

Fındık Kremalı Çikolata Sufle

Fotoğraf: Özgür Bak (4 Kişilik) Malzemeler: 120 gram damla çikolata 2 çorba kaşığı fındık kreması 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet yumurta 2 çorba kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Damla çikolatayı, fındık kremasını ve tereyağını benmari usulü (kaynayan sıcak suyun içine ısıya dayanıklı başka bir kabı içine oturtarak buhar yöntemiyle içindeki malzemeyi sıvılaştırma işlemi) eritin. Ayrı bir kapta yumurta aklarını ayırıp 2 …

Devamını oku »

Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek  

Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet hazır yufka 1/3 didiklenmiş tavuk eti 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber, pul biber 1 lt tavuk suyu 100 gram ceviz içi Üzeri için: 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 …

Devamını oku »

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

Şef & Prodüksiyon & Styling: İnci ÜLGEN BOZYİĞİT -Fotoğraf: Hande GÖKSAN  – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN Malzemeler: 2 su bardağı pirinç/ yıkanmış 2 su bardağı su 3 büyük soğan/ küp doğranmış 3 yemek kaşığı taze domates rendesi 1 çay bardağı zeytinyağı/ pişirmek için 3 patlıcan/ büyük küp doğranmış 1 su bardağı zeytinyağı/ kızartmak için Baharatlar: ½ tatlı kaşığı yenibahar ½ …

Devamını oku »

Bamyalı Karamelize Soğanlı Bulgur Salatası

Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (4 Kişilik) Malzemeler: 200 gram bamya (küçük boy) 1 çorba kaşığı sirke 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı sıcak su 1 adet domates 4-5 adet sivri biber 2 çorba kaşığı nar ekşisi 1 tatlı kaşığı kuru reyhan (Dilerseniz taze de doğrayabilirsiniz.) Yarım limonun suyu 1 kahve fincanı …

Devamını oku »

Yoğurtlu Tavuk

Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo doğranmış tavuk eti 1 adet limonun suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker 2 adet büyük boy patates 1 büyük kase süzme yoğurt 2 adet lavaş ekmeği Kızartmak için sıvı yağ Tuz, bir tutam zerdeçal Sosu İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet büyük boy rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 …

Devamını oku »