Ana Sayfa » Tarifler

Tarifler

Köz Biberli Domates Çorbası

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: EKREM ÇAĞATAY 4 Kişilik Malzemeler: 4 adet kapya biber 1 kilo orta boy domates 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 4-5 su bardağı sıcak …

Devamını oku »

Yenidünya Kebabı

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 20-25 adet yenidünya 300 gram orta yağlı kıyma Tuz, kimyon, karabiber 1 kahve fincanı nar ekşisi Su Hazırlanışı: Yenidünyaların saplarını çıkartın. Enine ikiye kesip çekirdeklerini de çıkartın. Kıymayı, tuz ve baharatla birlikte iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıyma hamurundan küçük parçalar koparıp yenidünya meyvelerinden bir tanesinin yarısına doldurun, diğer yarısını da hafifçe …

Devamını oku »

Köfteli Pizza

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet hazır ekmek hamuru 1 adet domates, irice dilimlenmiş 6-7 adet siyah zeytin, çekirdekleri çıkartılmış 2 adet sivri biber, irice doğranmış 10-12 adet mini taze peynir 1 çay bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 1 tatlı kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tutam kimyon Köfte İçin: 300 gram orta yağlı …

Devamını oku »

Bisküvi Kremalı Kurabiyeler

(20-25 Adet İçin) Fotoğraf: Özgür Bakır Malzemeler: 150 gram margarin 2,5 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 çay bardağı toz şeker 2 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı zencefil tozu Kreması İçin: 1 su bardağı süt 3 çorba kaşığı un 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 adet yumurta 1 paket kakaolu pötibör bisküvi Üzeri …

Devamını oku »

Kıymalı Açma Börek

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK (1 Küçük Tepsi İçin) Malzemeler: 2 su bardağı un 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz ¾ su bardağı su Kıymalı karışım için: 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 adet soğan 1 kilo orta yağlı kıyma 1 demet doğranmış maydanoz Tuz, karabiber Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı zeytinyağı …

Devamını oku »

Enginar ve Cevizli Yabani Pirinç Salatası

(4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı yabani pirinç 6 adet sakız enginar 1 su bardağı ceviz içi 1 adet avokado, kabuğu soyulmuş, dilimlenmiş 2 adet taze soğanın yeşil sapları, ince doğranmış 1/2 su bardağı kuru domates (yağda bekletilmiş), ince doğranmış 2 adet limonun suyu Sızma zeytinyağı Tuz Hazırlanışı: Enginarları dış yapraklarını ayıkladıktan sonra boylamasına ikiye bölün. İçindeki tüylü kısmı bir …

Devamını oku »

Ka­ra­dut­lu Cheesecake

(4 Ki­şi­lik) Mal­ze­me­ler: 150 gram ka­ra­dut 150 gram lab­ne pey­ni­ri 3 adet yu­mur­ta­nın sa­rı­sı 80 gram toz şe­ker 200 gram krem­a 1 pa­ket ka­ka­o­lu pö­ti­bör bis­kü­vi 100 gram te­re­ya­ğı  3 adet yap­rak je­la­tin Ha­zır­la­nı­şı: Ka­ra­du­tu blen­der­da pü­re ha­li­ne ge­ti­rin. Je­la­tin­le­ri so­ğuk su­da eri­tin. Ka­ra­dut pü­re­si­ni ocak­ta bir ta­şım kay­na­tın. Su­da bek­le­yen je­la­tin­le­ri sü­züp sı­cak pü­re­nin içi­ne atın. So­ğu­ma­ya bı­ra­kın. Yu­mur­ta …

Devamını oku »

Me­reng­li Süt­laç

(4 Ki­şi­lik) Mal­ze­me­ler: 1 lit­re süt 100 gram pi­rinç 150 gram es­mer şe­ker Me­reng İçin: 2 yu­mur­ta akı 3 kah­ve fin­ca­nı es­mer şe­ker 3 dam­la li­mon su­yu Ya­rım tu­tam tuz Ha­zır­la­nı­şı: Pi­rinç­le­ri 1 gün ön­ce­den ıs­la­tın, ya­rı­sı­nı az su­da haş­la­yın. Di­ğer ya­rı­sı­nı blen­der­dan ge­çi­rin, süb­ye ya­pın ve­ya hep­si­ni bir­den haş­la­yıp ya­pa­bi­lir­si­niz. Sü­tü kay­na­tın, haş­lan­mış pi­rin­ci sü­te ila­ve edin. Kay­na­ma­sın­dan iti­ba­ren …

Devamını oku »

Kakaolu Pankek

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Saber Az (4 Kişilik) Malzemeler: Hamuru İçin: 1 su bardağı un Yarım su bardağı su Yarım su bardağı süt 1 adet yumurta 1 tutam tuz 1 tutam toz şeker 2 çay kaşığı kuru maya 1 çorba kaşığı kakao Yağlamak İçin: 1 çorba kaşığı tereyağı Süslemek İçin: Orman meyvesi, pudra şekeri Hazırlanışı: Pankek için; Tüm malzemeyi …

Devamını oku »

Bi­ber Ka­se­sin­de Ka­rı­şık Kı­zart­ma

(4 Ki­şi­lik) Mal­ze­me­ler: 2 adet kır­mı­zı top bi­ber 2 adet sa­rı top bi­ber 1 adet pat­lı­can 1 adet ka­bak 1 adet bü­yük pa­ta­tes 1 adet ha­vuç Kı­zart­mak İçin: 1 su bar­da­ğı ay­çi­çek ya­ğı Yo­ğurt­lu Sos İçin: 2 çay bar­da­ğı yo­ğurt 1 diş ta­ze sa­rım­sak Süs­le­mek İçin: Ta­ze ke­kik ve­ya na­ne Ha­zır­la­nı­şı: Pat­lı­ca­nı ala­ca­lı doğ­ra­yıp, tuz­lu su­da bek­le­tin. 1 adet sa­rı …

Devamını oku »