Ana Sayfa » Tarifler » Meze Tarifleri

Meze Tarifleri

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci (4 Kişilik) Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci İçin Malzemeler 1 bağ ebegümeci 1 çay kaşığı pul biber 1.5 adet limon 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı yoğurt 3 diş sarımsak 1 fiske tuz 1 çorba kaşığı elma sirkesi Hazırlanışı: Orta boy bir tencerede suyu kaynatıp yarım limonu olduğu gibi içine atın. Daha sonra yıkadığınız ebegümeci otunu …

Devamını oku »

Balzamik Soslu Pancar

Balzamik Soslu Pancar

Balzamik Soslu Pancar (2 Kişilik) Balzamik Soslu Pancar Malzemeler: Yarım kilo pancar 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı ballamak sirke 2-3 dal taze biberiye 3-4 diş sarımsak Sos İçin: Yarım çay bardağı balzamik sirke 1 çorba kaşığı bal Balzamik Soslu Pancar Hazırlanışı: Pancarları iyice temizledikten sonra tüm malzemeyi ekleyerek folyo kağıdına sarın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 45 dakika …

Devamını oku »

Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu

Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu

Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu (2 Kişilik) Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu Malzemeler: 500 gram bebek havuç 1 adet portakal 1 adet Meksika biberi 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Sos İçin: 3 çorba kaşığı tahin 2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak, rendelenmiş Tuz, …

Devamını oku »

Peynirli Mantar Dolması

peynirli mantar dolması

Peynirli Mantar Dolması İçin Malzemeler 1 paket kestane mantarı 2 diş sarımsak 1 paket baby ıspanak yada 1 demet normal ıspanak 4 yemek kaşığı labne 150 gr kaşar peyniri 120 gr rende parmesan göz kararı tuz göz kararı karabiber (4 Kişilik – 20 dakika) Peynirli Mantar Dolması Hazırlanışı Adım 1 Mantarları saplarından ayırın. Bir kaşık yardımıyla içlerindeki etli kısmı alın. …

Devamını oku »

Aşşir Tarifi

assir

Aşşir (4 Kişilik) Aşşir İçin Malzemeler 300 gram az yağlı et 500 gram buğday 1 su bardağı nohut 1 adet orta boy kuru soğan Biber salçası Tereyağı Kimyon (tane ve toz) Ceviz içi Aşşir Hazırlanışı ‘’Aşşir bir tören yemeğidir. Düğünlerde, kesilen hayvanın tüm eti kullanılır. Gerdan eti hem yumuşaktır, dövmesi daha kolaydır hem de yağ oranı yemek için yeterlidir. Horoz …

Devamını oku »

Közlenmiş Mini Biberli Peynir Dolmaları

közlenmiş mini biberli peynir dolmaları

Közlenmiş Mini Biberli Peynir Dolmaları (6 Kişilik) Közlenmiş Mini Biberli Peynir Dolmaları İçin Malzemeler: 12-15 adet mini kapya biber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 50 gram tatlı lor peyniri 30 gram tulum peyniri 1 tatlı kaşığı susam Közlenmiş Mini Biberli Peynir Dolmaları Hazırlanışı: Kapya biberleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında iyice közleyin. Fırından alın, her birinin ortasından keserek cepler …

Devamını oku »

Arnavut Biberinde Mücver

Arnavut Biberinde Mücver

Arnavut Biberinde Mücver (4 Kişilik) Arnavut Biberinde Mücver İçin Malzemeler: 8-10 adet 2 renk Arnavut biberi 1 adet yeşil kabak 1 adet havuç Çeyrek demet dereotu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 adet yumurta Yeterli miktarda un 1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni Tuz, karabiber Kızartmak için sıvı yağ Arnavut Biberinde Mücver Hazırlanışı: Kabak, havuç, dereotu, kabartma tozu, yumurta, un ve …

Devamını oku »

Cevizli Biber Ezmesi Tarifi

cevizli biber ezmesi

Antakya lezzetlerini 4 yıldır İstanbullulara sunan Varka restoranın menüsünden Cevizli Biber Ezmesi Tarifi’ni yemeği sizlerle paylaşıyoruz. Cevizli Biber Ezmesi (4 Kişilik) Cevizli Biber Ezmesi Malzemeler: 15 adet kurutulmuş kırmızı biber 300 gram ceviz içi 2 dilim ekmek içi 1 yemek kaşığı ay çiçeği yağı 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin: 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı …

Devamını oku »

Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri

közlenmiş biber

Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri (4 Kişilik) Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri Malzemeler: 6-7 adet kapya biber 2 adet çarliston biber 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sirke 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 kase lor peyniri     Közlenmiş Biber ve Lor Peyniri Hazırlanışı: Biberleri yağlı kağıdın üzerine dizin. Fırında közleyin. Kabuklarını temizleyip iri şeritler halinde doğrayın. Kavanozun içine yerleştirip …

Devamını oku »

Zerdeçallı Çerkez Tavuğu

Zerdeçallı Çerkez Tavuğu (6 Kişilik) Hazırlanma ve Pişirme Süresi: 30 Dakika Malzemeler: 500 gram tavuk göğüs eti 1 adet soğan 1 adet havuç 2 diş karanfil 4-5 dal maydanoz Tarator Sos İçin: 4 dilim bayat ekmek içi 3 su bardağı ceviz içi 1 su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı …

Devamını oku »