Ana Sayfa » Tarifler » Meze Tarifleri

Meze Tarifleri

Top top dondurma..!

Top top dondurma..!

Top top dondurma..! Bu sıcakta serinlemenin en tatlı yollarından biri olan dondurmayı mini gurmeleriniz için tezgaha yatırdım. Hem şeker eklemeden meyve ile yaptım ve süt ilavesiyle daha besleyici olmasını sağladım. Şimdi gönül rahatlığı ile mini gurmelere top top dondurma yedirebilirsiniz.   Çikolatalı Dondurma 2 adet muzu dilimleyip buzlukta 3 saat dondurdum. Buzluktan çıkardığım muzları 1 yemek kaşığı kakao, yarım çay …

Devamını oku »

Zerdeçallı Patates

Zerdeçallı Patates

Zerdeçallı Patates (4 Kişilik)   Malzemeler: 8 adet orta boy patates 1 kase süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı tereyağı 3-4 dal maydanoz Tuz Hazırlanışı: Patateslerin kabuğunu soyun. Patatesleri iyice ısıtılmış tencereye aktarın. Her tarafını hafifçe kızartın. Üzerini örtecek kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı zerdeçal ekleyin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar zerdeçallı suda haşlayın. …

Devamını oku »

Ekşimik (Çökelek)

Ekşimik (Çökelek)

Ekşimik (Çökelek)   Malzemeler: 1 kilo ekşimiş yoğurt 1 bardak su 1 yemek kaşığı limon suyu Bir tutam tuz İnce bir tülbent Hazırlanışı: Yoğurdu bir tencereye alın, üzerine 1 bardak su ekleyip kaynatmaya başlayın. Hiç karıştırmadan kaynamasını bekleyin. Kaynayınca altını kısın ve yaklaşık 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın. Derin bir kabın …

Devamını oku »

Sütün nimetleri…

Otlu Tereyağı

Sütün nimetleri… Yemek Stilisti ve Şef Müşerref Kartaler ile oyuncu ve yemek programları yapımcısı Gizem Erman Soysaldı’nın’ Bir Kavanoz Mucize Tel Dolap’ kitabından anne eli değmiş süt kokan ev yapımı lezzetlerin,  belki de asırlık reçetelerini taşıdık. Otlu Tereyağı Malzemeler: 250 gram doğal tereyağı 4-5 dal dereotu 4-5 dal maydanoz 1-2 dal taze fesleğen 1 tatlı kaşığı pul biber Hazırlanışı: Tereyağını …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci (4 Kişilik) Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci İçin Malzemeler 1 bağ ebegümeci 1 çay kaşığı pul biber 1.5 adet limon 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı yoğurt 3 diş sarımsak 1 fiske tuz 1 çorba kaşığı elma sirkesi Hazırlanışı: Orta boy bir tencerede suyu kaynatıp yarım limonu olduğu gibi içine atın. Daha sonra yıkadığınız ebegümeci otunu …

Devamını oku »

Balzamik Soslu Pancar

Balzamik Soslu Pancar

Balzamik Soslu Pancar (2 Kişilik) Balzamik Soslu Pancar Malzemeler: Yarım kilo pancar 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı ballamak sirke 2-3 dal taze biberiye 3-4 diş sarımsak Sos İçin: Yarım çay bardağı balzamik sirke 1 çorba kaşığı bal Balzamik Soslu Pancar Hazırlanışı: Pancarları iyice temizledikten sonra tüm malzemeyi ekleyerek folyo kağıdına sarın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 45 dakika …

Devamını oku »

Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu

Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu

Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu (2 Kişilik) Karamelize Havuçlar ve Limonlu Tahin Sosu Malzemeler: 500 gram bebek havuç 1 adet portakal 1 adet Meksika biberi 2 tatlı kaşığı kimyon tohumu 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Sos İçin: 3 çorba kaşığı tahin 2 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı su 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 diş sarımsak, rendelenmiş Tuz, …

Devamını oku »

Peynirli Mantar Dolması

peynirli mantar dolması

Peynirli Mantar Dolması İçin Malzemeler 1 paket kestane mantarı 2 diş sarımsak 1 paket baby ıspanak yada 1 demet normal ıspanak 4 yemek kaşığı labne 150 gr kaşar peyniri 120 gr rende parmesan göz kararı tuz göz kararı karabiber (4 Kişilik – 20 dakika) Peynirli Mantar Dolması Hazırlanışı Adım 1 Mantarları saplarından ayırın. Bir kaşık yardımıyla içlerindeki etli kısmı alın. …

Devamını oku »

Aşşir Tarifi

assir

Aşşir (4 Kişilik) Aşşir İçin Malzemeler 300 gram az yağlı et 500 gram buğday 1 su bardağı nohut 1 adet orta boy kuru soğan Biber salçası Tereyağı Kimyon (tane ve toz) Ceviz içi Aşşir Hazırlanışı ‘’Aşşir bir tören yemeğidir. Düğünlerde, kesilen hayvanın tüm eti kullanılır. Gerdan eti hem yumuşaktır, dövmesi daha kolaydır hem de yağ oranı yemek için yeterlidir. Horoz …

Devamını oku »

Közlenmiş Mini Biberli Peynir Dolmaları

közlenmiş mini biberli peynir dolmaları

Közlenmiş Mini Biberli Peynir Dolmaları (6 Kişilik) Közlenmiş Mini Biberli Peynir Dolmaları İçin Malzemeler: 12-15 adet mini kapya biber 1 yemek kaşığı zeytinyağı 50 gram tatlı lor peyniri 30 gram tulum peyniri 1 tatlı kaşığı susam Közlenmiş Mini Biberli Peynir Dolmaları Hazırlanışı: Kapya biberleri yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında iyice közleyin. Fırından alın, her birinin ortasından keserek cepler …

Devamını oku »