Ana Sayfa » Tarifler » Pilav Tarifleri

Pilav Tarifleri

Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav

Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav

Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav (4 Kişilik) Kuzu Tandır ve İncirli İç Pilav İçin Malzemeler: Kuzu Tandır İçin: 2 kilo kemikli kuzu kaburga (pirzolasıyla birlikte) 200 gram tereyağı 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber İç Pilavı İçin: 3 su bardağı pirinç Yarım su bardağı badem 80 gram çam fıstığı 7 adet orta boy soğan 100 gram kuru incir 50 …

Devamını oku »

Garnitürlü Tavuklu Pilav

Garnitürlü Tavuklu Pilav

Garnitürlü Tavuklu Pilav (4 Kişilik) Garnitürlü Tavuklu Pilav Malzemeler 1 su bardağı baldo pirinç 1 su bardağı garnitür 2 adet tavuk kalça 3 kaşık tereyağı 2 kaşık zeytinyağı Tuz Garnitürlü Tavuklu Pilav Hazırlanışı Öncelikle pirinçlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ile ıslatın. Tavuk kalçayı iyice yıkayın. Tuz ekleyip kaynarken üzerinde biriken köpükleri alın. Pişen tavuk kemiklerinden ayırarak küçük …

Devamını oku »

Dana Kuyruklu Zahterli Erişte

Dana Kuyruklu Zahterli Erişte

Dana Kuyruklu Zahterli Erişte (4 Kişilik) Dana Kuyruklu Zahterli Erişte Malzemeler 1 kilo kemikli dana kuyruğu 1 adet havuç 1 dal kereviz sapı 1 adet soğan 1 dal taze kekik 3 adet karanfil Dana Kuyruklu Zahterli Erişte İçin: 2 su bardağı ev eriştesi 1 dal taze zahter 2 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz Dana Kuyruklu Zahterli …

Devamını oku »

Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı

yesil-mercimekli ve erişteli siyez pilavı

Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı (4 Kişilik) Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı Malzemeler: 1,5 su bardağı Siyez bulguru 3 su bardağı et suyu 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 çay bardağı ev eriştesi Tuz, karabiber Kıyılmış maydanoz Yeşil Mercimekli ve Erişteli Siyez Pilavı  Hazırlanışı: Yeşil mercimekleri …

Devamını oku »