Ana Sayfa » Sağlık

Sağlık

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu tarafından finanse edilen yeni bir araştırma, diyetteki birtakım etlerin cevizle değiştirilmesinin besin alımı ve diyet kalitesi üzerindeki potansiyel faydalarını inceledi. Yeni araştırma, et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydalarını ortaya koydu. Gıda trendleri sürekli gelişmeye, değişmeye devam ediyor ve 2024 yılı için en heyecan …

Devamını oku »

Bağırsaklarınıza cevizle biraz sevgi vermenin hiçbir zararı olmaz!

Araştırmalar ceviz tüketmenin bağırsak sağlığına katkıda bulunabileceğini ortaya koyuyor. Ceviz, bağırsak bakterilerini ve genel bağırsak sağlığını iyileştirebilecek çok çeşitli potansiyel sağlık yararları sağlamak için basit, uygun maliyetli ve oldukça lezzetli bir strateji sunar. Bu alandaki araştırmalar gelişmeye devam ederken, bağırsaklarınıza cevizle biraz sevgi vermenin hiçbir zararı olmaz!.. Gıda söz konusu olduğunda, araştırmalar ceviz tüketmenin bağırsak sağlığını geliştirmeye yardımcı olabileceğini göstermiştir. …

Devamını oku »

Her gün bir avuç cevizle bağırsak sağlığınızı koruyun

Her gün bir avuç ceviz tüketmek, bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve kötü bağırsak sağlığı nedeniyle ortaya çıkabilecek bazı hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir. Bağırsak sağlığı, genel sağlık ve sıhhat ile ilgili konuşmaların odağında olmaya devam ederken, tüketiciler bağırsaklarını ve nihayetinde genel sağlıklarını desteklemenin basit yollarını arıyor. Gıda söz konusu olduğunda, araştırmalar ceviz tüketmenin bağırsak sağlığını geliştirmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor. USDA ve Illinois …

Devamını oku »

Diyetisyen Ne İş Yapar?

En genel şekli ile açıklamak gerekirse diyetisyen kişinin ihtiyaçlarına uygun beslenme programı oluşturan kişilerdir. Çoğunlukla sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlere hizmet sunduğu düşünülse de pek çok kişinin aslında diyetisyenlerden hizmet aldığını söyleyebiliriz. Elbette sağlığını riske atmadan kilo vermek ve normal kilosunu korumak isteyenler de diyetisyenlerin sunduğu hizmetlerden düzenli olarak faydalanıyor. Bunun yanı sıra herhangi bir hastalık ya da uygulanan …

Devamını oku »

Pirinçle tüm gün enerjinizi koruyun!

Pirinç tüketmek, modu yükseltmenin yanı sıra iştahı kontrol altında tutan ve iyi hissettiren serotonin düzeyini artırmaya da yardımcı oluyor. Pirincin besin değeri yüksektir, tüm gün enerjik kalmanıza yardımcı olmak için vücudun yavaşça sindirdiği karbonhidratı içerir. Ayrıca yapılan bir araştırma pirinç yemenin, modu yükseltmeye yardımcı olan ve iştahı kontrol altında tutan iyi hissettiren serotonin düzeyini artırdığını göstermektedir. Bu yüzden, hadi pirinçle …

Devamını oku »

California Walnut, Omega-3 farkındalığını küresel kampanyayla artıracak

California Walnut Commission, Omega-3’ün gücünü kutlamak için, cevizin inanılmaz derecede işlevsel ve çok yönlü bir besin kaynağı olduğunu ve omega-3 tüketimini her yaştan insan için lezzetli ve kolay hale getirdiğini vurgulamak amacıyla bir ay sürecek olan dördüncü yıllık küresel kampanyasını 3 Mart Cuma günü itibariyle başlattığını duyurdu. California Walnut Commission (California Ceviz Komisyonu), omega-3 alfa-linoleik asitin (ALA) sağlığa faydaları konusunda …

Devamını oku »

Sağlıklı beslenmeye günde bir avuç ceviz takviyesi

Yeni modelleme araştırması, tipik Amerikan beslenme düzenine yalnızca 25-30 gram ceviz eklemenin tüm yaşam evrelerinde birçok besinsel fayda sağlayan basit bir değişiklik olduğunu gösteriyor. Indiana Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu-Bloomington’daki araştırmacılar tarafından yapılan yeni bir çalışma, normalde kuruyemiş yemeyen çocuk ve yetişkinlerin beslenme düzenine 25-30 gram (ya da bir avuç) ceviz eklenmesinin diyet kalitesini ve halk sağlığı açısından önem taşıyan ve …

Devamını oku »

Ceviz tüketenlere bir iyi haber daha!

Ceviz tüketiminin, akademik strese karşı koruyucu bir etkisi olduğu ve uykuyu iyileştirme potansiyeli taşıdığı yeni bir araştırmayla ortaya kondu. Üniversite öğrenciliği, hayatın en stresli dönemlerinden biridir. Aslına bakılırsa her 10 üniversite öğrencisinden sekizi sık sık stres yaşadığını bildirmekte ve üniversite öğrencilerinin %61’i anksiyete, depresyon ya da diğer ihtiyaçları için danışmanlık almaktadır. University of South Australia’daki araştırmacılar tarafından yürütülen ve Nutrients …

Devamını oku »

Sağlıkla yaşlanmak için günde bir avuç ceviz tüketin

Yeni yapılan bir araştırma, cevizlerin yaşlılıkta daha iyi bir sağlığa köprü olabileceğini ortaya koydu. 20 yıllık beslenme geçmişini ve 30 yıllık fiziki ve klinik ölçümleri inceleyen araştırmacılar, erken yaşlarda ceviz yiyen katılımcıların fiziksel olarak daha aktif olduklarını, daha kaliteli beslendiklerini ve yaşlandıkça daha iyi bir kalp hastalığı risk profiline riskine sahip olduklarını bulguladı. Bu yeni bulgular; Ulusal Kalp, Akciğer ve …

Devamını oku »

Şeftalili Puding

Malzemeler: 1/2 litre süt 125 gram toz şeker 2 çorba kaşıı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşıı tuzsuz tereyaı 1 tatlı kaşıı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 ml) 2 adet şeftali Hazırlanışı: Puding için; Sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli …

Devamını oku »