Ana Sayfa » Sağlık

Sağlık

Anne sütündeki biyoaktif bileşenler bağışıklığı destekliyor

Nutricia Türkiye Medikal, Pazar Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü ve Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Elif Arıbal, anne sütünde oligosakkarit denilen ve mikrobiyatayı destekleyen önemli biyoaktif bileşenler yer aldığına dikkat çekerek, “Anne sütü oligosakkaritleri vücuttaki faydalı bakterileri desteklerken; zararlı bakterilere ve çok geniş yelpazedeki mikroorganizmalara karşı da etkili koruma sağlıyor. Dolayısıyla anne sütü oligosakkaritleri içeren çocuk devam sütleri bağışıklığı …

Devamını oku »

Bunları her gün yapıyorsanız, dikkat!

Covid-19 pandemisinde uzunca bir süre kendimizi evlerimizde izole ettik. Evde mecburi vakit geçirmek; hem mutfağa yönelmek hem de hareketsizlik anlamına geldi çoğumuz için.  Bunların yanı sıra bir de koronavirüs nedeniyle yaşadığımız yoğun stres var esasında. Hastalık endişesi, iş ve sosyal hayatta belirsizlik gibi konular nedeniyle yaşadığımız stres, belki aç değilken bile yemek yemeyi tetikledi. Günün düzeni karışınca da daha geç …

Devamını oku »

Normalleşmede bağışıklığınızı propolisle güçlendirin!

Yeni normal sürecine uyum sağlamaya çalıştığımız bu dönemde yaşadığımız stres, kaygı ve endişe bağışıklık sistemimizin zayıflamasına neden olabiliyor. Erciyes Üniversitesi T. Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici, bu dönemde bağışıklık sistemini güçlendirmek için propolis kullanımını öneriyor. Korkumuz, vaka sayılarının artarak önlemlerin yeniden sıkılaştırılması… Bu durum bizi yeniden yoracak, üzecek. Çünkü görüp tanımadığımız biyolojik bir düşmanla savaşıyoruz. 23 Haziran …

Devamını oku »

Sağlık için en güçlü antioksidanın nar suyu olduğunu biliyor muydunuz?

Yüksek antioksidan içeriğiyle nar suyunun, her mevsimi sağlıklı geçirmek için harika bir destek olduğunu belirten uzmanlar, 100 ml. nar suyunun yetişkin bir insanın günlük C vitamini gereksiniminin yüzde 16’sını karşıladığını belirtiyor. Yüksek besin değeri ve lezzeti ile insan sağlığına faydada çok özel bir yeri olan nar, suyu ile de tam bir şifa deposu. Uzmanlar, narın içeriğinde yer alan birçok yararlı …

Devamını oku »

Beslenme kaynaklı hastalıkların oranı %50’yi aştı

Parmak izi gibi her insanda farklılık gösteren ve çoğunluğu bağırsaklarda yer alan mikroorganizmaların dengesi genel geçer beslenme alışkanlıklarıyla bozuluyor. Türkiye’de son 35 yılda beslenme kaynaklı hastalıkların oranı 3 kat artarken, dünyada mikrobiyom bilimi sayesinde geliştirilen kişiselleştirilmiş sağlık çözümlerine Türkiye de yerli yapay zekâ teknolojisiyle adım attı. Dünya genelinde yanlış beslenme alışkanlıkları nedeniyle farklı hastalıklara yakalanan insanların sayısı hızla artıyor. Türkiye’de …

Devamını oku »

Yazın doğru beslenmek için bu püf noktalarına dikkat!

Sabri Ülker Vakfı, sağlıklı bir yaz geçirmek için başta su olmak üzere sıvı alımına özen gösterilmesini, bol taze sebze ve meyve tüketilmesini, sağlıklı ara öğünlerle dengeli bir beslenme düzeninin sağlanmasını öneriyor. Havaların iyice ısınmasıyla birlikte beslenme ve uyku düzeninde de değişiklikler olabiliyor. Sabri Ülker Vakfı’nın derlediği bilgilere göre sıcak havalar özellikle beslenmeyi ve iştahı olumsuz etkileyerek daha az yemeye neden …

Devamını oku »

Kilo sorununu minimum düzeye indirmek için…

Evlerimizde kaldığımız bu süreçte kiloların sağlıklı bir şekilde verilebilmesi ve açlık hissinin giderilmesi için günde 2 bardak süt içilmesi öneriliyor. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, düzenli olarak her gün içilen iki bardak sütün dengesiz ve sağlıksız beslenmeyle alınan kiloları önlemede önemli bir rol oynadığını açıklıyor. Sütün hayatın her döneminde mutlaka …

Devamını oku »

Yazın artan besin zehirlenmelerine dikkat!

Sabri Ülker Vakfı, havaların ısınmasıyla birlikte artan besin zehirlenmelerine karşı uyarıyor. Vakfın paylaştığı bilgilere göre; özellikle yaz aylarında dışarıda açık halde satılan yiyeceklerin tüketiminden kaçınmak, et, süt, yumurta ve balık gibi çabuk bozulma potansiyeli olan besinleri açıkta bekletmemek, besinlerin hazırlama ve pişirilme aşamalarında hijyen kurallarına azami özen göstermek hayati önem taşıyor. Yazın en güzel yanlarından biri de meyve ve sebze …

Devamını oku »

Bu yaz sağlıklı yaşam için yeni adımlar atın

Alkali Life Center  / Klinik Biyokimya Uzmanı Dr. Emine Akın Geçtiğimiz yıl aralık ayından itibaren bütün dünyanın gündemine oturan Corona virüs salgını ile hem bütün dünyada hem de ülkemizde gerçekten zor ve endişe düzeyi yüksek günler geçiriyoruz. İçinde bulunduğumuz şu günlerde, baştan beri alınan tedbirlerin ve yapılan uygulamaların etkisiyle toplum olarak biraz daha rahatladık. Ancak bu zor ve endişeli günler …

Devamını oku »

Güçlü bağışıklık için yiyeceklerin pişirme, saklama ve tüketme yöntemlerine dikkat

COVID-19 salgınında daha da önemli hale gelen güçlü bir bağışıklık sistemi için yeterli vitamin ve mineral alımına özen göstermek gerekiyor. Sabri Ülker Vakfı, vitamin ve mineral kayıplarının önüne geçmek için yiyeceklerin pişirme yöntemlerine, saklama ve tüketme koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınından korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemine ihtiyaç var. Özellikle yeterli vitamin ve …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz