Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri

Hamur İşi Tarifleri

Kıymalı Pide Tarifi

kıymalı pide

Kıymalı Pide (4 Kişilik) Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler: Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı su 1 paket yaş maya 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 5 su bardağı un Tuz Pide İçi İçin: Yarım kilo kıyma 3 adet orta büyüklükte soğan 3 adet orta büyüklükte domates 2 adet yeşil biber 2-3 diş …

Devamını oku »

Kayseri Yağlaması Tarifi

kayseri yağlaması

Boyut Değiştiren Lezzetler Soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba ile içini ısıtmak isteyenler, daha önce karşılaşmadıkları lezzetler ile Özsüt’te buluşacak. Şef Yunus Emre Akkor’un babaannesinin tariflerinden, yüzyıllar öncesinin Saray Mutfağı’na uzanan çorbalar, kış menüsündeki yerini almış. Et ve rokanın buluşması… İlk bakışta İtalyan Mutfağı’ndan bir yemek izlenimi verse de, aslında geçmişi 200 yıla kadar uzanan saklı lezzetlerden biri. Yunus Emre …

Devamını oku »

Balkabaklı Ravioli Tarifi

balkabaklı ravioli

Kadir Şef’in Aralık çalışmaları adeta ders niteliğinde. Bu çalışmalara bakıp iyi bir şefin yada mutfakseverin sanatında nasıl olması gerektiği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Tam olarak anlatmak istediğimiz; her alandan alınmış, birbirinden bağımsız ve zamansız farklı tarif skalaları… Dünya mutfağından, yöresele, deniz ürününden tatlıya kadar düşünülmüş kozmopolit seçkilerin tadını çıkarmanız dileğiyle… Balkabaklı Ravioli (4 Kişilik) Balkabaklı Ravioli İçin Malzemeler: Ravioli Hamuru …

Devamını oku »

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Tarifi

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek (4 Kişilik) Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek İçin Malzemeler: 2 adet hazır yufka 300 gram kıyma 2 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 adet domates 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık Tuz Kızartmak için sıvı yağ Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Hazırlanışı: Böreğin iç malzemesi için; Biberleri temizleyip çok …

Devamını oku »

Mıhlamalı Pide Tarifi

mıhlamalı pide

Mıhlamalı Pide (4 Kişilik) Mıhlamalı Pide Tarifi İçin Malzemeler: 1 adet yumurta Yarım kahve fincanı ılık süt Yarım paket instant maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2.5 su bardağı un İç Malzemesi İçin: 1 büyük kase rendelenmiş kolot peyniri Mıhlamalı Pide Tarifi Hazırlanışı: Hamur için; Unu, yumurtayı, mayayı, şekeri, tuzu, sütü derin bir kapta elinizle karıştırın, …

Devamını oku »

Kuru Domatesli Ekmek

kuru domatesli ekmek

Kuru Domatesli Ekmek (4 Kişilik) Kuru Domatesli Ekmek Malzemeler 8-10 adet kurutulmuş domates 2,5 bardak un 1 bardak ılık su 1 paket kuru maya / 10 gram 1 çorba kaşığı bal 2 çay kaşığı kaya tuzu 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 3-4 dal taze kekik ya da 1 tatlı kaşığı kuru kekik Kuru Domatesli Ekmek Hazırlanışı Ilık suya bal ve mayayı …

Devamını oku »

Hellimli Açma Börek

Hellimli Açma Börek İçin Malzemeler: Hamur için : 3 su bardağı un (tepeleme) 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta Tuz 1 su bardağı ılık su İç malzemesi için: 1 küçük kase rendelenmiş taze kaşar peyniri 2-3 dilim hellim peyniri (küp kesilmiş) 2 çorba kaşığı rendelenmiş beyazpeynir 1 adet yumurta (4-6 Kişilik) Hellimli Açma Börek Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için elenmiş …

Devamını oku »

Şorgoğal Tarifi

şorgoğal

Şorgoğal Tarifi (6-8 Kişilik)   Şorgoğal İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1.5 kilo un 30 gram kuru maya 500 ml. süt 100 gram tereyağı 6 adet yumurta sarısı 3 yemek kaşığı toz şeker Tuz İç Harcı İçin: Birer çay kaşığı anason, kimyon, tarçın, karabiber 2 çay kaşığı zerdeçal 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı Üzeri İçin: Haşhaş 1 adet yumurta sarısı Şorgoğal Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Kıymalı Akıtma Tarifi

Kıymalı Akıtma Malzemeleri: 3 su bardağı un 3 su bardağı su 3 adet yumurta 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Kızartmak için sıvı yağ Kıymalı karışım için: 500 gram orta yağlı kıyma Yarım demet maydanoz 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet soğan 1 küçük kase iri çekilmiş Antepfıstığı içi   Kıymalı karışım için sıvı yağını ısıtıp …

Devamını oku »