Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri

Hamur İşi Tarifleri

Muzlu, Bademli ve Kuru Meyveli Kek

Muzlu, Bademli ve Kuru Meyveli Kek

Muzlu, Bademli ve Kuru Meyveli Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 100 ml. süt 50 ml. su 300 gram un 1 paket kabartma tozu Bir tutam tuz 50 gram tereyağı 50 gram toz şeker 1 adet yumurta 1 adet olgun muz 50 gram iri çekilmiş badem 30 gram kuru meyve parçaları Hazırlanışı: Unu, kabartma tozunu ve tuzu harmanlayın. Ayrı bir kapta …

Devamını oku »

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek

Fıstık Ezmeli Kakaolu Kek (6 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 100 gram fıstık ezmesi 200 gram toz şeker 100 gram un 100 gram bitter çikolata 50 gram sütlü çikolata 1 yemek kaşığı kakao 1 paket kabartma tozu   Hazırlanışı: Fıstık ezmesini, kakaoyu ve çikolataları benmari usulü eritin. Ilındıktan sonra üzerine şekeri ekleyip spatula ile karşıtırın. Teker teker yumurtaları ilave …

Devamını oku »

Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça

Patatesli Poğaça (1 Tepsi İçin)   Malzemeler: 250 gram un 100 ml. süt 60 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) 50 ml. krema 5 gram kuru maya 1 çay kaşığı tuz İç Malzemesi İçin: 3 adet orta boy haşlanmış patates 1 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı domates salçası Yarım çay kaşığı tuz, karabiber Üzeri …

Devamını oku »

Vişneli Mekik

Vişneli Mekik

Vişneli Mekik (1 Tepsi İçin)   Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı süt Yarım su bardağı zeytinyağı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2 su bardağı un Yarım su bardağı ince çekilmiş badem 1 su bardağı dondurulmuş vişne Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri 5 dakika boyunca köpük köpük olana dek …

Devamını oku »

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı Grissini

Parmesanlı Grissini (2 Tepsi İçin)   Malzemeler: 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı toz parmesan peyniri 1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan 1 çay kaşığı instant maya 1 su bardağı su 1 kahve fincanı zeytinyağı Hazırlanışı: Unu, toz parmesanı, kurutulmuş reyhanı ve mayayı çukur bir kapta harmanlayın. Suyu ve zeytinyağını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye …

Devamını oku »

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak,  çayın kahvenin yanına iyi gidecek, belki de iş yerine götürmek için sadece bir çeşidini yapıp iş arkadaşlarınıza sürpriz yapacağınız, denizden çıkıp karnı çok acıkmış küçüklere nefis atıştırmalık olacak tarifleri sizler için hazırladı…     Mini Kruvasan (1 Orta Boy Tepsi İçin)   …

Devamını oku »

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği

Bayram Çöreği (6 Kişilik)   Malzemeler: Yarım paket yaş maya 1-1,5 su bardağı ılık su 500 gram un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker İç Malzemesi İçin: 1 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı tahin 1 su bardağı ceviz içi 3 yemek kaşığı toz şeker Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: Yaş mayayı 1 bardak ılık suda …

Devamını oku »

Cevizli ve Elmalı Çörek

Cevizli ve Elmalı Çörek

Cevizli ve Elmalı Çörek (1 Tepsi İçin)   Malzemeler: 100 gram doğranmış ceviz içi 1 çay kaşığı tereyağı 1 adet elma 2 adet kuru incir 1 tatlı kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı pudra şekeri Hamuru İçin: 2 su bardağı un 75 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış) 1 kahve fincanı süt 2 çay kaşığı kabartma tozu Üzeri İçin: 2 adet yumurtanın …

Devamını oku »

Pasta & Cheese

Pasta & Cheese

Pasta & Cheese (2 Kişilik)   Malzemeler 1 paket Taglietelli Makarna 1 su bardağı domates sos 1 su bardağı krema 4 çorba kaşığı rende parmesan peyniri 1 tutam tuz 1 tutam toz karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam taze fesleğen 1 çay bardağı rende mozarella peyniri Domates Sos İçin: 3 adet orta boy domates Çeyrek kereviz sapı 1 tutam …

Devamını oku »

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı

Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 su bardağı fırında kızarmış hazır mantı 1 litre su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kase süzme yoğurt 1 yemek kaşığı krema 2-3 dal maydanoz Ayrıca: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan   Hazırlanışı: Mantıları tuz ilave edilmiş …

Devamını oku »