Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri

Hamur İşi Tarifleri

Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası

Karaköy Poğaçası (12 Adet)   Fırın Isısı: 190 Derece   Malzemeler 360 gram un 120 gram yoğurt 150 ml. süt 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş) 1 tatlı kaşığı tuz 5 gram kuru aktif maya 1 çay kaşığı kabartma tozu İçi İçin: Yeteri Kadar Peynir (erimeyen) Maydanoz ve kıyma harcı Üzeri İçin: Yumurta sarısı Krema  Hazırlanışı Tüm hamur malzemesini tahta …

Devamını oku »

Otlu Çörek

Otlu Çörek

Otlu Çörek (8 Kişilik) Fırın Isısı: 200 Derece   Otlu Çörek İçin Malzemeler 520 gram ekmeklik un 300 ml. süt 10 gram kuru maya 1 adet 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş) 2 yemek kaşığı keten tohumu 1 tatlı kaşığı tuz 12 yaprak pazı (orta damarı alınmış) 1 demet maydanoz (kıyılmış) Üzeri İçin: 1 adet yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı …

Devamını oku »

Kavılca Unlu Ekmek

Kavılca Unlu Ekmek

Kavılca Unlu Ekmek (1 Adet) Fırın Isısı: 240 Derece   Malzemeler 600 gram kavlıca unu 450 ml. su 250 ml. likit miya (Biga Başlangıç hamuru karışımı) 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı su Biga İçin: 300 ml. su 150 gram kavlıca unu 2 gram kuru aktif maya Başlangıç Hamuru İçin: 70 ml su 70 gram un 14 gram kuru …

Devamını oku »

Renkli Spaghetti

Renkli Spaghetti

Renkli Spaghetti (4 Kişilik) Malzemeler 420 gram ekmeklik un 80 gram ince irmik (Semolina) 4 adet yumurta 120 gram ıspanak püresi 1 çay kaşığı tuz Hazırlanışı Unla irmiği karıştırın. Bir kapta yumurtaları çırpıp, içine ıspanak püresini ekleyin. Tuzunu atıp una azar azar ekleyerek, bir spatulayla karıştırın. Hamur eklenen sebzenin su durumuna göre hala nemliyse biraz daha un ekleyip elinizle 10 …

Devamını oku »

Unutulmayan çocukluk anıları ve damakta iz bırakan yemeklerimiz

Unutulmayan çocukluk anıları ve damakta iz bırakan yemeklerimiz Çocukken, okullar tatil olunca yaz tatillerimi ailemle birlikte Eskişehir Odunpazarı’nda geçirirdim. Dün gibi hatırlıyorum aile büyüklerinin kendi elleriyle hazırladığı birbirinden nefis yemekleri. Hele ki büyük annemi mutfakta izlemeyi pek severdim. İzlerken en çok da aklımda kalan yeşil mercimekli mantı yemeğiydi. Geçmişten günümüze kadar tadından ödün vermediğim mercimekli mantının tarifini paylaşmaktan gurur duyuyorum. …

Devamını oku »

Nohut unu ile glütensiz kek

Nohut unu ile glütensiz kek Glütensiz beslenme tarzıma mısır unundan sonra nohut unu ile pişirdiğim yemekler de yerini aldı. Bunlardan bir tanesi de hem mısır unu hem nohut ile karıştırarak yaptığım keklerden, çilekli kek oldu. Tam da mevsimiyken çilekleri değerlendirmek gerek dedim ve keki çileğin kendine özgün hoş aromasıyla buluşturdum. Benim gibi glütensiz beslenmek zorunda olanlar veya tercihini glütensiz ürünlerden …

Devamını oku »

Top Çörek

Top Çörek (4 Kişilik)   Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt 100 gram eritilmiş margarin 1 çay bardağı toz şeker 3 çay kaşığı kuru maya 1 adet yumurta 2,5 – 3 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı badem içi Ayrıca: 50 gram eritilmiş margarin 1 tatlı kaşığı tarçın 1 kahve fincanı esmer toz şeker   Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Tarçınlı ve Cevizli Örgü Çörek

Tarçınlı ve Cevizli Örgü Çörek Havaların ısınmasıyla birlikte misafirlerinizi açık havada ya da balkonda ağırlama vakti geldi. Çayın veya kahvenin yanına yakışacak bu tatlı lezzetleri bahar ve yaz menüsüne ekleyebilirsiniz.  (6 Kişilik)   Malzemeler: Yarım paket yaş maya 1-1,5 su bardağı ılık su 500 gram un 1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker İç Malzemesi İçin: 1 …

Devamını oku »

Hamsili Makarna

Hamsili Makarna

Hamsili Makarna 4 Kişilik Hamsili Makarna Hamsili Makarna İçin Malzemeler: 300 gram temizlenmiş hamsi 1 paket spagetti 500 gram çeri domates 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 3 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı sumak 1 çay kaşığı pul biber Tuz, karabiber Taze kekik yaprakları 1 adet limonun rendelenmiş …

Devamını oku »

Tiryaki Pide

Tiryaki Pide

Tiryaki Pide 1 Kişilik Tiryaki Pide Tiryaki Pide Malzemeler 120 gram döner 120 gram kaşar peyniri Parça Antep fıstığı Tiryaki Pide Hazırlanışı Açtığınız pidelik hamura, ince parçalanmış döner eti ve kaşar peynirini koyun. Hamuru kapalı pide şekline getirip fırında pişirin. İnce dilimler halinde doğradıktan sonra üzerine parça Antep fıstığı dökerek servis edin.

Devamını oku »