Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri

Hamur İşi Tarifleri

Ispanaklı Poğaça

Ispanaklı Poğaça

Çay saatine ne hazırlasak? Çayın veya kahvenin yanında pastane lezzetleri tadında çeşitler hazırlayabilir, konuklarınızı şaşırtabilirsiniz… Ispanaklı Poğaça (4 – 6 Kişilik) Ispanaklı Poğaça İçin Malzemeler 3 su bardağı un Yarım paket yaş maya 1 çay bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 1 adet yumurtanın akı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çorba kaşığı pudra şekeri 1 kahve fincanı sıvı …

Devamını oku »

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide (4 Kişilik) Kıymalı Pide İçin Malzemeler 2.5 ( 5/2 ) su bardağı su 1 tatlı kaşığı toz şeker 750 gram un 1 tatlı kaşığı yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz Kıymalı Harcı İçin: 2 adet biber 300 gram kıyma 1 adet kuru soğan Kararında karabiber, tuz Kıymalı Pide Hazırlanışı Geniş bir kaba tuz, toz şeker ve unu koyun. …

Devamını oku »

Tatar Böreği Tarifi

tatar böreği

2017’ye farklı lezzetlerle ‘merhaba’ demek istiyorsanız Kadir Şef’in reçeteleri tam size göre… Her zaman ki gibi yeni, farklı ve ilgi çekici… Tatar Böreği (4 Kişilik) Tatar Böreği İçin Malzemeler: 1 kilo un 3 adet yumurta Alabildiği kadar ılık su İri yemeklik tuz Sosu İçin: 250 gram orta yağlı dana kıyma 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber 1 …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Tulum Peynirli Ravioli

Ispanaklı ve Tulum Peynirli Ravioli (2 Kişilik) Malzemeler Hamur İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Ispanaklı ve Tulum Peynirli Ravioli Hamurunun Hazırlanışı Unu, karıştırma kabının içine dökün, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ekleyin. Sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce …

Devamını oku »

Cevizli Kızarmış Mantı

Cevizli Kızarmış Mantı (2Kişilik) Cevizli Kızarmış Mantı İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Hamurun Hazırlanışı Unu, karıştırma kabının içine koyun, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce ufak bezeler yapın …

Devamını oku »

Zeytinli Fettucini

Zeytinli Fettucini (2 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Zeytinli Fettucini Hamurunun Hazırlanışı: Unu, karıştırma kabının içine boşaltın, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Zeytin ezmesini ekleyerek sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce ufak bezeler …

Devamını oku »

Ispanaklı ve Yumurtalı Fettuccini

Ispanaklı ve Yumurtalı Fettuccini (2 Kişilik) Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Ispanaklı ve Yumurtalı Fettuccini Hamurunun Hazırlanışı: Unu, karıştırma kabının içine boşaltın, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Zeytin ezmesini ekleyerek sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk …

Devamını oku »

Sebzeli Tortellini

Sebzeli Tortellini (2 Kişilik) Sebzeli Tortellini İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Sebzeli Tortellini Hamurun Hazırlanışı: Unu, karıştırma kabının içine dökün, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ekleyin. Sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce ufak bezeler yapın …

Devamını oku »

Sebzeli Linguine

Çeşit çeşit, kolay, pratik ve de lezzetli makarnalar… Özellikle makarna severlerin ilkyardım listesinde olması gereken bu tarifler, İstanbul Gastronomi Merkezi’nin Eğitmen Şefi Fatih Kaya yorumuyla hazırlanınca “denemeden olmaz!” dedirtiyor… Sebzeli Linguine (2 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Hamurun Hazırlanışı Unu karıştırma kabının içine dökün ve bir …

Devamını oku »

Kömbe Nasıl Yapılır?

Yepyeni bir seneye başlamanın heyecanı ile ‘Sevgi’ dolu bir merhaba… Yılın ilk sayısında sizlerle olmak çok güzel, umarım hepiniz sağlıklı, sevgi ve lezzetli bir yıl geçirirsiniz. Bu yılın ilk sayısında da geçtiğimiz yıl başlattığım “Gastronomist” projeme devam ediyorum.  Bu ayda bu işi kendine meslek edinmenin dışında bildiklerini aktarmayı tercih etmiş bir akademisyen ile beraberim. Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi …

Devamını oku »