Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri

İftar Yemekleri

Emrah Fandaklı’yla Şefin Ramazan Lezzetleri TGRT Haber ve TGRT EU’da

Emrah Fandaklı’yla Şefin Ramazan Lezzetleri TGRT Haber ve TGRT EU'da

Taze Otlu Domates Çorbası Soğan Kebabı İncir Uyutma Reyhan Şerbeti Taze Otlu Domates Çorbası 1 kg domates 4-5 sarımsak 1 kırmızı soğan 3-4 dal taze kekik 2 dal taze biberiye maydanoz taze fesleğen tuz, karabiber, zeytinyağı çıtır ekmek kırığı (tost ekmeği) Soğan Kebabı 1 kg ayıklanmış arpacık soğan (kırmızı) 1 kg kuzu yağlı kıyma 4 yk nar ekşisi 1 yk …

Devamını oku »

Pasta & Cheese

Pasta & Cheese

Pasta & Cheese (2 Kişilik)   Malzemeler 1 paket Taglietelli Makarna 1 su bardağı domates sos 1 su bardağı krema 4 çorba kaşığı rende parmesan peyniri 1 tutam tuz 1 tutam toz karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam taze fesleğen 1 çay bardağı rende mozarella peyniri Domates Sos İçin: 3 adet orta boy domates Çeyrek kereviz sapı 1 tutam …

Devamını oku »

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta

Yerli Kuşkonmazlı ve Pastırmalı Göz Yumurta (4 Kişilik)   Malzemeler: 300 gram yerli kuşkonmaz 4 adet yumurta 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3-4 dilim pastırma Hazırlanışı: Kuşkonmazları temizleyip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Yumurtaları tek tek kırdıktan sonra 190 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. Fırından alın, çok ince kıyılmış pastırma …

Devamını oku »

Elmalı Armutlu Hurma

Elmalı Armutlu Hurma

Elmalı Armutlu Hurma (4 Kişilik)   Elmalı Armutlu Hurma Malzemeler 200 gram hurma 1 adet elma 1 adet armut 50 gram ceviz içi 1 tatlı kaşığı esmer şeker Vanilya Sos İçin: 1 paket manda kaymağı 2 adet çubuk vanilya 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı un Hazırlanışı İkiye böldüğünüz elma ve armutları esmer şeker ile bir kapta soteleyin. Hafif kızardıktan …

Devamını oku »

Ebegümeci Oğlak Kapama

Ebegümeci Oğlak Kapama (4 Kişilik)   Ebegümeci Oğlak Kapama Malzemeler 1 kilo oğlak eti 4-5 diş sarımsak 1 adet soğan (2’ye bölünmüş şekilde) 2 adet mini havuç 2 adet rezene dalı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 demet ebegümeci 1 demet radika 1 demet taze kekik 1 demet taze biberiye 100 gram zeytinyağı Hazırlanışı 1 kilo oğlak etini zeytinyağı ve karabiber karışımından …

Devamını oku »

Çilekli Kadayıf

Çilekli Kadayıf

Çilekli Kadayıf  (8 Kişilik)   Çilekli Kadayıf Malzemeler: 250 gram taze kadayıf 750 gram çilek 5 çorba kaşığı toz şeker 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı buğday nişastası Yarım limonun suyu 2 tatlı kaşığı tarçın Bir avuç ceviz, parçalanmış Çilekli Kadayıf Hazırlanışı: Fırınınızı 175 dereceye ayarlayın. Çilekleri ortadan ikiye kesin, limon suyu, buğday nişastası ve 1 çorba kaşığı şeker …

Devamını oku »

Ciğer Sarma

Ciğer Sarma

Ciğer Sarma (6 Kişilik)   Malzemeler: 1 takım kuzu / oğlak ciğer (gömleği ile birlikte) 1 adet büyük kuru soğan 4 çorba kaşığı domates salçası 1 demet taze soğan Çeyrek demet maydanoz, nane, dereotu karışımı 3 su bardağı pirinç 50 gram dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çay kaşığı yenibahar 2 çay kaşığı kuru nane 5 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Sahura yakışır

Peynirli Mantı

Teksüt Çubuk, Misket ve Labne Peyniri   Sahurda hafif yemeklere yer vermek istiyorsanız kızarmış veya taze taze fırından çıkmış Ramazan pidesinin üzerine Teksüt Labne Peynirini sürüp çilek reçeli ile tamamlayabilirsiniz. Teksüt Misket Peynirleri zeytinyağı, yeşil zeytin ve baharatla tatlandırabilir, Teksüt Çubuk Peynirleriniz de sahur kahvaltılarınızın ana eşlikçisi olarak sofralardaki yerini alabilir.   Peynirli Mantı (6 Kişilik)   Malzemeler: Hamuru İçin: …

Devamını oku »

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap

Pideli Köfte Kebap (2 Kişilik)   Malzemeler: 1 adet bayat pide 1 su bardağı kaynar et suyu (bulyonla da yapılabilir) Misket Köfteler İçin: 400 gram dana kıyma 1 adet rendelenmiş soğan 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 2 dilim kuru ekmek içi Tuz, karabiber, kimyon 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yoğurtlu Sos İçin: 200 gram Teksüt …

Devamını oku »