Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri

İftar Yemekleri

Somonista

Somonista

Goodville’in açılışından bu yana Şef Erdal Ağriş danışman ekibin içinde yer alıyor. Kış mevsiminin başından itibaren de Goodville mutfağında Head Chef olarak aktif bir şekilde görevini sürdürüyor. Somonista (3 Kişilik) Somonista İçin Malzemeler 3 adet portakalın suyu 1,5 yemek kaşığı bal 30 gram balsamik sirke Somonista Hazırlanışı: Zencefil, balsamik ve zeytinyağından elde ettiğiniz vinegret sos ile mevsimin narenciyesi portakal ve avokado …

Devamını oku »

Pırasalı Börek Tarifi

Pırasalı Börek

Pırasalı Börek (4 – 6 Kişilik) Pırasalı Börek İçin Malzemeler Hamuru İçin: 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı sirke Yarım su bardağı ılık su Aldığı kadar un İçi İçin: 4 adet pırasa 1 su bardağı süt 1 su bardağı süzme yoğurt Yarım bağ dereotu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 4 çorba kaşığı zeytinyağı …

Devamını oku »

Sebze Kulesinde Kekikli Piliç

Sebze Kulesinde Kekikli Piliç (6 Kişilik)   Sebze Kulesinde Kekikli Piliç İçin Malzemeler 900 gram piliç biftek 300 gram havuç 300 gram kabak 150 gram kırmızı Kaliforniya biberi 150 gram sarı Kaliforniya biberi 150 gram kuru soğan 25 gram zarımsak 150 gram sıvı yağ 10 gram tuz 20 gram kuru kekik 10 gram sebze çeşni 20 gram barbekü sos   …

Devamını oku »

Bayramlık Ev Baklavası

  Bayramlık Ev Baklava İçin Malzemeler (2 orta boy tepsi için) 3 yumurta 2 su bardağı su 1 su bardağı süt 2 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı elma sirkesi Aldığı kadar un 300 gram ceviz 1 kilo mısır nişastası 300 gram tereyağı Şerbeti için 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Yarın limon suyu   Bayramlık Ev Baklava Hazırlanışı …

Devamını oku »

Kuzu Tandır

Kuzu Tandır (6 Kişilik) Kuzu Tandır İçin Malzemeler 1.800 gram kuzu kol 200 gram kuru soğan 200 gram havuç 5 adet defne yaprağı 20 gram sarımsak 30 gram salça 20 gram un 10 gram tuz 3 gram karabiber 50 gram ay çiçek yağı 50 gram tereyağı Kuzu Tandır Hazırlanışı Soğan, havuç, sarımsak, defne yaprağını küçük parçalar haline getirip geniş bir …

Devamını oku »

Antrkot Izgara

Antrkot Izgara (6 Kişilik) Antrkot Izgara İçin Malzemeler 900 gram antrkot 300 gram domates 150 gram sivri biber 100 gram süt 20 gram salça 150 gram kuru soğan 25 gram sarımsak 100 gram sıvı yağ 10 gram tuz 20 gram kuru kekik 2 gram karabiber 5 gram pul biber   Antrkot Izgara Hazırlanışı Antrkotları porsiyonlar haline getirerek, süt, sıvı yağ, …

Devamını oku »

Domatesli Yoğurt Çorbası

Domatesli Yoğurt Çorbası ( 6 Kişilik) Domatesli Yoğurt Çorbası İçin Malzemeler 1,5 su bardağı yoğurt 1,5 çorba kaşığı un 1 adet yumurta Yarım kase haşlanmış buğday Yarım kase domates rendesi 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı   Domatesli Yoğurt Çorbası Hazırlanışı Yoğurdu un ve yumurta ile çırpın. Üzerine soğuk suyu ilave edin, yüksek …

Devamını oku »

Nar Soslu Bonfile

Nar Soslu Bonfile (4 Kişilik) Nar Soslu Bonfile İçin Malzemeler: 1 kilo süt danası nuar 4 adet nar 4 adet orta boy soğan 100 gram tereyağı 250 ml. sebze suyu (yaprak kereviz, havuç ve domates ile evde yapılmış) Tuz, karabiber   Nar Soslu Bonfile Hazırlanışı Zarlarından temizlemiş olduğunuz iki adet narın suyunu sıkıp bir kaba alın. Soğanları ince ince doğrayın …

Devamını oku »

Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu

Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu (6 Kişilik) Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu İçin Malzemeler: 250 gram taze dut 2 adet şeftali 1 adet çubuk tarçın 8 su bardağı su 8 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı limon suyu Beyaz Dut ve Şeftali Kompostosu Hazırlanışı: Suyu, şekeri ve tarçını tencereye aktarın. 5 dakika kaynatın. Küp küp doğranmış şeftalileri ve limon …

Devamını oku »

Soğanlı Kiş

Soğanlı Kiş (6 Kişilik) Soğanlı Kiş İçin Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 150 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke Bir tutam tuz Yarım çay fincanı soğuk su Harcı İçin: Yarım kilo kırmızı soğan 1 çorba kaşığı esmer şeker 350-400 gram mantar Balsamik sirke 1 kutu krema 1 adet yumurta Yarım bardak rende kaşar 2 çorba kaşığı …

Devamını oku »