Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler

Pratik Yemekler

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi

Mayasız Hamur Kızartması – Pişi 4 Kişilik Mayasız Hamur Kızartması – Pişi Mayasız Hamur Kızartması – Pişi İçin Malzemeler 3 su bardağı un 1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta 2 çay kaşığı keçiboynuzu tozu Mayasız Hamur Kızartması – Pişi Hazırlanışı Derin bir kaseye unun bir miktarını koyun, diğer kalan kısmını yavaş yavaş …

Devamını oku »

Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme

Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme

Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme (4 Kişilik) Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı ılık su 1 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı un (elenmiş) 6 yemek kaşığı pırasa (ince doğranmış) 3 yemek kaşığı lor peyniri 4 dilim pastırma (ince kıyılmış) Tadımlık tuz Pastırmalı Pırasadan Mayasız Bükme Hazırlanışı Ilık suda şekeri eritip yoğurma kabına …

Devamını oku »

Yoğurtlu Muz

Yoğurtlu muz

Yoğurtlu Muz (2 Kişilik) Yoğurtlu Muz İçin Malzemeler 1 adet yeni olgunlaşmış muz (yatay, boyuna kesilmiş) Yarım su bardağı tam yağlı yoğurt 2 yemek kaşığı vişne reçeli 2 yemek kaşığı antepfıstığı (dövülmüş) Yarım su bardağı armut (küp doğranmış) Yoğurtlu Muz Hazırlanışı Yatay kestiğiniz muzu diklemesine bir kaba alın. Üzerine yoğurdu dökün. Reçeli hafif ısıtıp akışkan hale getirin. Reçeli yoğurdun üzerine …

Devamını oku »

Bazlamadan Yumurtalı Sandviç

Bazlamadan Yumurtalı Sandviç

Bazlamadan Yumurtalı Sandviç (4 Kişilik) Bazlamadan Yumurtalı Sandviç İçin Malzemeler 1 adet kırmızı soğan (ince kıyılmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 adet kapya biber (ince kıyılmış) 12 adet kiraz domates Tadımlık tuz 1 çay kaşığı toz kimyon 4 adet yumurta 4 yemek kaşığı taze kaşar (rendenmiş) 4 adet bazlama 100 gram yoğurt (hafif sarımsakla karıştırılmış) 1 çay kaşığı pul …

Devamını oku »

Tost Çeşitleri

Tost Çeşitleri

“Kılçıksız Balık”, “Taze Tarifler Tarifsiz Tatlar”, kitaplarıyla yakından tanıdığımız yemek yazarı Süleyman Dilsiz, “Kahvaltıya dair her şey ile” serisini üçlüyor… Adından da anlaşılacağı üzere kitap, kahvaltı sofralarına farklı tatlar ve dokunuşlar katmak isteyenler için eşsiz bir rehber niteliğinde… Çeşit Çeşit Tostlar Füme somon + yatay ince dilimlenmiş salatalık + süzme yoğurt + taze soğanın yeşil kısımları Labne + ceviz içi …

Devamını oku »

Frenk Üzümlü ve Elmalı Crumble

Frenk Üzümlü ve Elmalı Crumble

Frenk Üzümlü ve Elmalı Crumble 4 Kişilik Frenk Üzümlü ve Elmalı Crumble Frenk Üzümlü ve Elmalı Crumble İçin Malzemeler: 3 adet büyük boy kırmızı erik 1 tatlı kaşığı tarçın 1 avuç ceviz içi 1 salkım Frenk üzümü (veya dondurulmuş vişne de olur) Hamuru İçin: 125 gram un 70 gram tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 50 gram pudra şekeri 1 tutam tuz …

Devamını oku »

Mini Gurmelere Çıtır Çıtır Yufka Şöleni

Mini Gurmelere Çitir Çitir Yufka Şöleni

Biraz emek biraz da sahip olduğumuz damak tadını birleştirince mini gurmelere yediremeyeceğimiz yemek yok bence. Örneğin şu pırasa konusu beni hep zorlamıştır. Zeytinyağlısını yemez, etlisinin rengini beğenmez, mercimek çorbasına eklesem görüntü değişir darken, sonunda konuyu çözebildim. Adı hem cips oldu hem de bol pırasa ile benim içime sindi. Diğeri ise mantıyı evde açmaya üşenenlere yardımcı oldu. Hem pratik hem lezzetli …

Devamını oku »

Peynir Soslu Dana Füme

Peynir Soslu Dana Füme

Peynir Soslu Dana Füme İstediğiniz miktarda Çeddar peynirini, Mozzarella peynirini ve kremayı benmari usulü eritin. Dana füme etleri ısıya dayanıklı döküm tavaya yerleştirin. Üzerine erittiğiniz peynirleri dökün. 220 dereceye ayarlı fırında, en fazla 5 dakika bekletin. Hemen servis yapın. Cevizli Zahter Salatası 1 demet zahteri dallarından ayırıp kıyın ve 1 çay kaşığı tuzlu sıcak suda 10 dakika bekletin. Daha sonra …

Devamını oku »

İçinizi Isıtacak Besin ve İçecekler

İçinizi Isıtacak Besin ve İçecekler

Bahar gelse de henüz üşüyoruz. Bu günlerde hem evin keyfini çıkarmamızı sağlayacak hem de içimizi ısıtacak besin ve içeceklere fazlaca ihtiyacımız olacak gibi görünüyor. Tahmin ettiğiniz yiyecekler kadar sizi şaşırtacak olanlarda listede var. Kırmızı pul biber, dondurma, yulaf ezmesi, sıcak çikolata, tarçın, ve zencefil ile sıcak hissetmemize yardımcı oluyor. Ayrıca Diyetisyen & Yaşam Koçu Gizem Şeber’den evde hazırlanabilecek boza, sahlep …

Devamını oku »

Dut Çullaması

Dut Çullaması (4 Kişilik) Dut Çullaması İçi Malzemeler: 150 gram kuru dut 3 adet yumurta 3 çorba kaşığı tereyağı Arzuya göre bal Dut Çullaması Hazırlanışı: Dutları 15 dakika sıcak suda bekletin, süzdükten sonra tavada tereyağı ile soteleyin, üzerine çırpılmış yumurta, isteğe bağlı bal ilave ederek soteleyin. Şef: Kadir Bayrak

Devamını oku »