Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri

Sebze Yemekleri

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet levrek fileto 50 gram tereyağı 2 adet kabak 1 adet soğan 2 adet domates Kırmızı ve sarı biber Tuz Karabiber Bir miktar sirke, zeytinyağı ve kapari çiçeği Limon Hazırlanışı: Kızgın bir tavada, tuz ve karabiber ile tatlandırdığınız levrekleri tereyağı ile kızartın. Küp küp doğradığınız soğan, kabak, domates …

Devamını oku »

Maş Fasulyesi Piyazı

Maş Fasulyesi Piyazı

Maş Fasulyesi Piyazı (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 su bardağı maş fasulyesi 2 adet yumurta 1 adet salatalık 1 adet kırmızı dolmalık biber 4 dal taze soğan 1 adet küçük kırmızı soğan Bir avuç maydanoz ve dereotu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 çorba kaşığı nar ekşisi Tuz, pul biber Hazırlanışı: Maş fasulyesini bol su ile 25-30 dakika …

Devamını oku »

Kızarmış Sebze Topları

Kızarmış Sebze Topları

Kızarmış Sebze Topları (4 Kişilik) Malzemeler: 1 adet kabak 1 adet küçük havuç 3 adet yumurta 6 çorba kaşığı un 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı nane Bir miktar dereotu, tuz ve karabiber Hazırlanışı: Kabak ve havucu rendeledikten sonra, bütün malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın. Küçük bir kaşık yardımıyla orta derecedeki kızgın yağda kızartın. Arzunuza göre domates sos, dereotu …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya (4 Kişilik) Malzemeler: 750 gram taze barbunya (ayıklanmış) 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet domates (kabuksuz küçük küp doğranmış) 1 adet büyük tatlı soğan  (küp doğranmış) 1 diş sarımsak 1 adet orta boy havuç  (küçük küp doğranmış) 1 adet bütün çarliston 1 tatlı kaşığı toz şeker 3 su bardağı su Deniz tuzu Hazırlanışı: Soğan ve havuçları zeytinyağında kavurun. …

Devamını oku »

Kim korkar bezelyeden!

Kim korkar bezelyeden! Bezelye bana göre rengi yeşil olduğu için mini gurmelere yedirmesi en zor sebzelerden biri. Biz bu krizi bu ay size vereceğim 2 güzel tarif ile aştık ve bezelye ile barıştık.  “Top top köfteleri hangi çocuk sevmez ki” dedim ve köftelere mis gibi lor peyniri ekledim. Olmadı bunu sevmedi demeyin, kahvaltıda bile lüpletebileceği bir tuzlu kek yaptım. İçine …

Devamını oku »

Mandalinalı Yer Elması

Mandalinalı Yer Elması

Mandalinalı Yer Elması 2 Kişilik Mandalinalı Yer Elması Mandalinalı Yer Elması Malzemeler: Yarım kilo yer elması 2 adet soğan 5-6 adet mandalina (2 adet portakal da olur) 1 adet limon 2-3 adet havuç 4-5 adet kurutulmuş domates 100 ml. sıcak su Tuz Mandalinalı Yer Elması Hazırlanışı: Yer elmalarını soyacak yardımıyla soyun ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Kabuğunu soyduğunuz soğanları küp …

Devamını oku »

Mantarlı Güveç

Mantarlı Güveç

Mantarlı Güveç 4 Kişilik Mantarlı Güveç Mantarlı Güveç İçin Malzemeler: 400 gram tavuk eti 2 adet patates 1 çay bardağı bezelye içi 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet kapya biber 3 diş sarımsak 400 gram mantar 200 gram brokoli Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı sıcak su Tuz 1 tatlı …

Devamını oku »

Kabaklı ve Pırasalı Crumble

Kabaklı ve Pırasalı Crumble

Kabaklı ve Pırasalı Crumble 4 Kişilik Kabaklı ve Pırasalı Crumble Kabaklı ve Pırasalı Crumble Malzemeler: 2 adet orta boy kabak 1 dal pırasa 1 adet orta boy havuç 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon Tuz, karabiber Bir tutam safran Hamuru İçin: 125 gram un 70 gram tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 25 gram rendelenmiş parmesan peyniri (veya eski kaşar …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci (4 Kişilik) Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci İçin Malzemeler 1 bağ ebegümeci 1 çay kaşığı pul biber 1.5 adet limon 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı yoğurt 3 diş sarımsak 1 fiske tuz 1 çorba kaşığı elma sirkesi Hazırlanışı: Orta boy bir tencerede suyu kaynatıp yarım limonu olduğu gibi içine atın. Daha sonra yıkadığınız ebegümeci otunu …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Bal Kabağı

Zeytinyağlı Bal Kabağı

Zeytinyağlı Bal Kabağı (4 Kişilik) Zeytinyağlı Bal Kabağı Malzemeler 1 adet yarım ay şeklinde bal kabağı Çeyrek çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1 adet limon 1 çorba kaşığı elma sirkesi 4 dal tere veya maydanoz Zeytinyağlı Bal Kabağı Hazırlanışı İlk önce fırını 180 dereceye getirip ısıtın ardından fırın tepsisinin dibini yağlayın ve çapraz dilimlediğiniz bal kabaklarınız dizin ve yumuşayana kadar pişirin. …

Devamını oku »