Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri

Sebze Yemekleri

Kim korkar bezelyeden!

Kim korkar bezelyeden! Bezelye bana göre rengi yeşil olduğu için mini gurmelere yedirmesi en zor sebzelerden biri. Biz bu krizi bu ay size vereceğim 2 güzel tarif ile aştık ve bezelye ile barıştık.  “Top top köfteleri hangi çocuk sevmez ki” dedim ve köftelere mis gibi lor peyniri ekledim. Olmadı bunu sevmedi demeyin, kahvaltıda bile lüpletebileceği bir tuzlu kek yaptım. İçine …

Devamını oku »

Mandalinalı Yer Elması

Mandalinalı Yer Elması

Mandalinalı Yer Elması 2 Kişilik Mandalinalı Yer Elması Mandalinalı Yer Elması Malzemeler: Yarım kilo yer elması 2 adet soğan 5-6 adet mandalina (2 adet portakal da olur) 1 adet limon 2-3 adet havuç 4-5 adet kurutulmuş domates 100 ml. sıcak su Tuz Mandalinalı Yer Elması Hazırlanışı: Yer elmalarını soyacak yardımıyla soyun ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Kabuğunu soyduğunuz soğanları küp …

Devamını oku »

Mantarlı Güveç

Mantarlı Güveç

Mantarlı Güveç 4 Kişilik Mantarlı Güveç Mantarlı Güveç İçin Malzemeler: 400 gram tavuk eti 2 adet patates 1 çay bardağı bezelye içi 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet kapya biber 3 diş sarımsak 400 gram mantar 200 gram brokoli Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 su bardağı sıcak su Tuz 1 tatlı …

Devamını oku »

Kabaklı ve Pırasalı Crumble

Kabaklı ve Pırasalı Crumble

Kabaklı ve Pırasalı Crumble 4 Kişilik Kabaklı ve Pırasalı Crumble Kabaklı ve Pırasalı Crumble Malzemeler: 2 adet orta boy kabak 1 dal pırasa 1 adet orta boy havuç 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon Tuz, karabiber Bir tutam safran Hamuru İçin: 125 gram un 70 gram tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 25 gram rendelenmiş parmesan peyniri (veya eski kaşar …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci (4 Kişilik) Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci İçin Malzemeler 1 bağ ebegümeci 1 çay kaşığı pul biber 1.5 adet limon 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı yoğurt 3 diş sarımsak 1 fiske tuz 1 çorba kaşığı elma sirkesi Hazırlanışı: Orta boy bir tencerede suyu kaynatıp yarım limonu olduğu gibi içine atın. Daha sonra yıkadığınız ebegümeci otunu …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Bal Kabağı

Zeytinyağlı Bal Kabağı

Zeytinyağlı Bal Kabağı (4 Kişilik) Zeytinyağlı Bal Kabağı Malzemeler 1 adet yarım ay şeklinde bal kabağı Çeyrek çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1 adet limon 1 çorba kaşığı elma sirkesi 4 dal tere veya maydanoz Zeytinyağlı Bal Kabağı Hazırlanışı İlk önce fırını 180 dereceye getirip ısıtın ardından fırın tepsisinin dibini yağlayın ve çapraz dilimlediğiniz bal kabaklarınız dizin ve yumuşayana kadar pişirin. …

Devamını oku »

Kekikli Dana Yahni

Kekikli Dana Yahni

Kekikli Dana Yahni (2 Kişilik) Kekikli Dana Yahni İçin Malzemeler: 300-350 gram dana kuşbaşı eti 1 tatlı kaşığı tereyağı 1’er adet renkli dolmalık biber Kuru nane 1 adet küçük boy kabak 1 adet küçük boy havuç 1 adet küçük boy patlıcan 1 adet orta boy patates 1 kase yoğurt Kara Buğday Pilavı İçin: 2-3 adet arpacık soğan 1 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Zerdeçallı Karnabahar

Zerdeçallı Karnabahar

Zerdeçallı Karnabahar (4 Kişilik) Zerdeçallı Karnabahar İçin Malzemeler: 1 adet küçük veya orta boy karnabahar (300-400 gramlık) 1 tatlı kaşığı zerdeçal Tavuk suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 diş sarımsak Tuz, taze çekilmiş karabiber Kıyılmış yeşillik (dereotu, maydanoz karışımı) 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Zerdeçallı Karnabahar Hazırlanışı: Karnabaharın tabanındaki sert bölümlerini temizleyin ve bütün olarak sığacak şekilde bir tencereye yerleştirin. …

Devamını oku »

Patates Pastası

patates Pastası

3 Katlı Patates Pastası (4 Kişilik) Patates Pastası İçin Malzemeler 5 adet haşlanmış ezilmiş patates 3 adet havuç 1 kase kırmızı lahana turşusu veya 1 kase rendelenmiş pancar turşusu 1 kase çırpılmış yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 1 adet limon suyu Zeytinyağı Süslemek İçin: Salatalık turşusu 1 adet kırmızı biber Patates Pastası Hazırlanışı Haşlanmış patatesleri sıcakken ezin. İçine limon suyu, …

Devamını oku »

Balkabağı Gnocchi Tarifi

Balkabağı Gnocchi Tarifi

Balkabağı Gnocchi (4 Kişilik) Balkabağı Gnocchi İçin Malzemeler: 1 kilo patates 3 adet yumurta 4 yemek kaşığı balkabağı püresi 2 su bardağı un 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 2 su bardağı un 3 çorba kaşığı rende parmesan Üzeri İçin: 1 diş sarımsak 3 gram adaçayı 1 yemek kaşığı tereyağı Balkabağı Gnocchi Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp bol suda haşlayın. Haşladığınız patatesleri soyup …

Devamını oku »