Ana Sayfa » Dünya Mutfağı

Dünya Mutfağı

Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek

Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek

Kızılcık Marmelatlı Tatlı Börek (Özbekistan Mutfağı) (4 – 6 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 1 su bardağı un 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı süt Yeterli miktarda su Yeterli miktarda tuz 1 yemek kaşığı tereyağı İçi İçin: 1 çay bardağı kızılcık marmeladı 1 fincan ceviz içi Kızartmak İçin: Yeterli miktarda tereyağı Hazırlanışı: Hamuru samsa pide hamuru …

Devamını oku »

Ali Nazik

Ali Nazik

Ali Nazik tarifi için malzemeler 1 kg patlıcan 4 diş sarımsak 50 ml süzme yoğurt 30 g Bizim Yağ 900 g orta yağlı kıyma 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 sivri biber 1 kırmızı kapya biberi Tuz Karabiber Kırmızı pul biber Ali Nazik hazırlanışı Patlıcanları yıkayın. Üzerlerini çatalla delip fırında ya da ocakta közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup ince doğrayın …

Devamını oku »

Bomonti turizmini başlatan ‘sosyal’ etçi

Bomonti turizmini başlatan ‘sosyal’ etçi Şehrin hafızasında önemli yer tutan semtlerin başında gelir Bomonti. Son dönemde birbiri ardına gerçekleştirilen projelerle tekrardan adını sıkça duyar olduk. Semtin, Feriköy Fırın Sokak bölgesi de insanlar için buluşulacak sosyal nokta olmuş durumda. Burada açılan mekanlar arasında olan Marotiri şimdiden sokağın en popüleri. Mekanın ismi fonetik olarak kulağa bir ‘Japon ‘ restoranı algısı verse de …

Devamını oku »

Frida Mix Pizza

Frida Mix Pizza

Frida Mix Pizza (3-4 Kişilik) Frida Mix Pizza İçin Malzemeler: 180 gram ince pizza hamuru 10-12 dilim sucuk 4-5 adet mantar 1 küçük kase doğranmış renkli biber 1 yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin 1 yemek kaşığı mısır tanesi 1 tatlı kaşığı isot 150 gram rendelenmiş mozzarella peyniri Roka yaprakları Emmantel peynir (veya parmesan) Pizza Hamuru İçin: 3.5-4 su bardağı un 10 …

Devamını oku »

Ayın Lübnanlı’sı

lübnan

Her yıl mutlaka Lübnan’a birkaç gün gider, Beyrut’ta biraz keyif yaparım… Birkaç günü geçtiniz mi, sıkar Beyrut; çünkü yapacak çok bir şey yok. Üç günden sonra, boğazınıza da biraz düşkünseniz; pantolonlar bel bölgesinden hafiften sıkmaya başlar. Notlarımda kalmış; geçen gün Beyrut dönüşü bir arkadaşımla konuşurken aklıma geldi… Beyrut’ta yiyebileceğiniz en iyi yemekler “Leila Achrafiyeh”tedir… Geçen sefer gittiğimde iki gün üst …

Devamını oku »

Şah Pilavı Tarifi

şah pilavı

Şah Pilavı Tarifi (8-10 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo pirinç 1 kilo kuzu eti 250 gram tereyağı 200 gram kuru erik 200 gram kuru kayısı 200 gram kuru üzüm 2 adet soğan 10 tane hazır küçük yufka 1 yemek kaşığı tuz Şah Pilavı Hazırlanışı Pilavı için; Kuru erikleri yıkayıp yağda kavurun. Kuşbaşı doğranmış kuzu etini kaynatıp ilave edin. Soğanları halka halka …

Devamını oku »