Ana Sayfa » Tarifler » İçecek Tarifleri

İçecek Tarifleri

Karadut Kompostosu

Karadut Kompostosu

Karadut Kompostosu (6 Kişilik)   Karadut Kompostosu Malzemeler: 2 litre su 1 su bardağı karadut 1 çay bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu Karadut Kompostosu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz karadutları  ve limon suyunu ilave edin. 10 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Soğuk …

Devamını oku »

Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu (6 Kişilik)   Çilek Kompostosu Malzemeler: 2 litre su 500 gram çilek 1 çay bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 dal taze nane Çilek Kompostosu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz çilekleri ve limon suyunu ilave edin. 15 dakika kısık …

Devamını oku »

Kiraz Kompostosu

Kiraz Kompostosu

Kiraz Kompostosu (6 Kişilik)   Malzemeler: 2 litre su 1 su bardağı kiraz, çekirdekleri temizlenmiş 4-5 adet çilek 1 kahve fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz çilekleri, kirazları  ve limon suyunu ilave edin. 15 dakika kısık ateşte …

Devamını oku »

Karne Hediyeleri

Karne Pastası

Karne Hediyeleri Annelerin yediği ama kilo almadığı, çocukların yediği ve kilo aldığı, güneşli, sağlıklı, çok gezmeli, bol dinlenmeli, renkli kahkahalı, güzel yerler görmeli, yeni deneyimler elde etmeli, öğrenmeli, dinginleşmeli, düşünmeli, bol okumalı, çok uyumalı bir yaz tatili olsun mu? Vallahi olsun. Bütün bir sene sağlıklı beslenmişken karnesi ile eve gelen mini gurmeyi de tabi ki sağlıklı bir pasta ve şekersiz …

Devamını oku »

Limonlu Ballı Şerbet

Limonlu Ballı Şerbet

Limonlu Ballı Şerbet (4 Kişilik)   Limonlu Ballı Şerbet Malzemeler 8 adet limon 450 gram toz şeker 4 litre su 5 yemek kaşığı bal 5 adet karanfil Yarım dal taze nane 1-2 dal adaçayı Limonlu Ballı Şerbet Hazırlanışı Limonların kabuklarını beyazlara inmeyecek şekilde rendeleyin. Daha sonra sularını sıkın. Oluşan limon kabuğu ve limon suyu karışımına su hariç kalan malzemeleri ekleyin …

Devamını oku »

Bade’nin Şekeri’nden glütensiz ve şekersiz Ramazan menüsü

Bade’nin Şekeri’nden glütensiz ve şekersiz Ramazan menüsü   Glütensiz ve şekersiz beslenmek zorunda olanlar, tercihini bu beslenme tarzından yana kullananlar, Sıla Alkan’ın hazırladığı reçeteleri, gönül rahatlığıyla Ramazan menünüze dahil edebilirsiniz.   Bade’nin Şekeri kimdir? 5,5 yaşındaki Bade’nin annesidir. İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu Sıla Alkan, 2014 yılında kızının Tip 1 Diyabet teşhisi konulmasının ardından kızı için hazırladığı tarifleri paylaşmak adına …

Devamını oku »

Naneli Ayran

naneli ayran

Naneli Ayran Teksüt’ün Ramazan sofraları için önerdiği tarifler iftara lezzet katarken sahur da ise; gün boyu tokluk ve serinlik vadediyor. (4 Kişilik)   Naneli Ayran Malzemeler: 1 litre Teksüt Ayran 4 dal taze nane Hazırlanışı: Teksüt Ayranı çukur ve derin bir kaba alın. Naneyi ekleyin. Blender ile ezdikten sonra buz parçaları ilave edilmiş servis bardaklarına aktarın. Hemen servis yapın.

Devamını oku »

Ramazan’da Susuzluğun Çaresi: Demirhindi

Ramazan’da Susuzluğun Çaresi: Demirhindi Bu yıl Ramazan’da susuzluğunuzu giderecek püf noktalar Uzak Doğu’dan geliyor. Demirhindi; şifa kaynağı olmasının yanı sıra, susuzluk giderici ve ferahlatıcı özelliği ile oruçlu günlerin en büyük destekçisi olacak. Osmanlı İmparatorluğu sınırlarının Hindistan’a kadar uzandığı dönemlerde keşfedilen ve sultanların vazgeçilmezi olan bu egzotik meyve hakkında, Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli önemli bilgiler veriyor. Son birkaç …

Devamını oku »

Nar çiçeği şerbeti

Nar çiçeği şerbeti

Nar çiçeği şerbeti (2 Kişilik)   Malzemeler 100 gram kuru nar çiçeği 2 adet karanfil 200 gram toz şeker 1 litre su   Hazırlanışı Nar çiçeklerini 1 gün soğuk suda bekletin. Yumuşayan nar çiçeklerinin üzerine şeker ilave edin. 4-5 saat orta ateşte kaynatın. Kıvamı olgunlaşan şerbeti süzgeçten geçirerek dolapta soğumaya bırakın. Buz ve taze otlar eşliğinde (fesleğen, nane vs. ) …

Devamını oku »