Kekikli Dana Yahni (2 Kişilik) Kekikli Dana Yahni İçin Malzemeler: 300-350 gram dana kuşbaşı eti 1 tatlı kaşığı tereyağı 1’er adet renkli dolmalık biber Kuru nane 1 adet küçük boy kabak 1 adet küçük boy havuç 1 adet küçük boy patlıcan 1 adet orta boy patates 1 kase yoğurt Kara Buğday Pilavı İçin: 2-3 adet arpacık soğan 1 yemek kaşığı …
Devamını oku »Et Yemekleri
Köfteli Patlıcan
Köfteli Patlıcan (4 Kişilik) Köfteli Patlıcan Malzemeler 5 adet patlıcan 300 gram kıyma 1 dilim ekmek içi 1 adet orta boy soğan Tuz, karabiber, kimyon, kekik 1 kaşık galeta unu Kızartmak için sıvı yağ Sos İçin: 1 adet domates rendesi 2 kaşık domates salçası Tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ Köfteli Patlıcan Hazırlanışı Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda bekletin. Yıkayıp …
Devamını oku »Peynir Soslu Dana Füme
Peynir Soslu Dana Füme İstediğiniz miktarda Çeddar peynirini, Mozzarella peynirini ve kremayı benmari usulü eritin. Dana füme etleri ısıya dayanıklı döküm tavaya yerleştirin. Üzerine erittiğiniz peynirleri dökün. 220 dereceye ayarlı fırında, en fazla 5 dakika bekletin. Hemen servis yapın. Cevizli Zahter Salatası 1 demet zahteri dallarından ayırıp kıyın ve 1 çay kaşığı tuzlu sıcak suda 10 dakika bekletin. Daha sonra …
Devamını oku »Patlıcan Kebabı
Yaz sebzelerinden patlıcanı eğer Gaziantep usulü yaparsak bu patlıcan kebabının tadını alan bir daha tatmadan duramaz. Yapımı çok zor olmayan bir kebap çeşididir, vereceğim tarif 4-5 kişilik bir tariftir. Kalabalıkta iki kilo patlıcan kullanmak ve diğer malzemeleri artırmak gerekir. Patlıcan Kebabı İçin Malzemeler: 1 kilo patlıcan 300 gram orta yağlı kıyma Domates ve yeşil biber Patlıcan için 1 tatlı kaşığı …
Devamını oku »Ispanaklı Bonfile Tarifi
Ispanaklı Bonfile (4 Kişilik) Ispanaklı Bonfile İçin Malzemeler: Yarım kilo ıspanak 600 gram dana bonfile 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası Yarım kilo süzme yoğurt 3 diş sarımsak Ispanaklı Bonfile Hazırlanışı: Ispanakları tavada 3 dakika çevirin. Yoğurdun içine ezilmiş sarımsakları tuz ile beraber ekleyip karıştırın. Bonfileleri jülyen doğrayın. Tavada tereyağını eritip içine bonfileleri atın, karabiber ve tuz …
Devamını oku »Etin Hardalla Birleştiği Müthiş Lezzet…
Etin hardalla birleştiği müthiş lezzetti sizler için hazırladık. İşte etin yüzyıllardan beri geri gelen lezzet serüveni… ETİN HARDALLA BİRLEŞTİĞİ MÜTHİŞ LEZZET… Ortada dayanılmaz bir lezzet, müthiş bir rayiha varsa iki olasılıktan söz edebiliriz: Birincisi o yemeğin içinde et olduğu, diğeri ise o işin içinde eti doğru kullanmayı bilen bir çift maharetli el olduğudur. Et yalnızsa şımarmak için hardal ister! Avlanarak …
Devamını oku »Sac Tava Tarifi
Sac Tava Malzemeleri: 600 gram kuzu eti 4-5 adet sivribiber 3 adet orta boy domates Tuz, pul biber, kekik, karabiber 1 çorba kaşığı tereyağı Sac Tava Hazırlanışı: Domateslerin kabuğunu soyup zar şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip aynı şekilde doğrayın. Sacda veya derin bir wok tavasında tereyağını eritip etleri ilave edin. Suyunu salıp çekene dek sürekli karıştırarak kavurun. Sırasıyla biberleri ve …
Devamını oku »Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı
Bonfile Sarma Akdeniz Mutfağı Malzemeler: 200 gram dana bonfile (ince bir şekilde açılmış) Yarım kabak (kibrit inceliğinde doğranmış) Yarım havuç (kibrit inceliğinde doğranmış) Yarım kapya biber (kibrit inceliğinde doğranmış) Taze kaşar (işaret parmağı şeklinde kesilmiş) Sos İçin: 1 çay kaşığı acı hardal 1 yemek kaşığı siyah havuç sirkesi 1 çay kaşığı oyster sos 1 yemek kaşığı soya sos 1 yemek …
Devamını oku »Patlıcan Kaponata Yatağında Kuzu Bonfile
Malzemeler: 170 gram kuzu bonfile 1 adet patlıcan 1 adet domates 1 diş sarımsak 3 yaprak fesleğen Yarım kuru soğan 1 adet defne yaprağı 1 adet yeşil elma Tuz, karabiber Kekik Hazırlanışı: Patlıcan, domates, elma ve soğanı soyup küp doğrayın.Zeytinyağı ile soğanları kavurun. 1 diş sarımsağı ince doğrayarak tencereye ilave edin. Patlıcan ve elmaları ekleyin. Diriliği yok olmadan domatesleri de …
Devamını oku »Marine Patlıcan- Patlıcanlı Gnocchi- Dana Lokumları Üçlemesi Tarifi
Dana Lokumları Üçlemesi Malzemeleri: 1 adet patlıcan 1 adet patates 1 çay bardağı un 1 adet yumurta Tuz 200 gram dilimlenmiş dana bonfilesi Rendelenmiş parmesan peyniri Hazırlanışı: Patlıcanı yıkayıp kurulayın, birkaç yerinden kürdanla deldikten sonra közleyin. Patatesin kabuğunu soyun ve tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzdüğünüz patatesleri çukur bir kaba alın. Püre haline gelene dek ezin. Soğuyunca unu, yumurtayı ekleyin. Yoğurup …
Devamını oku »