Ana Sayfa » Yöresel Yemekler (sayfa 4)

Yöresel Yemekler

Kıymalı Patlıcan Söğürme

Kıymalı Patlıcan Söğürme Kıymalı Patlıcan Söğürme İçin Malzemeler 3 adet bostan patlıcanı 300 gram dana kıyma 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 2 adet sivri biber 1 çorba kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay bardağı sıcak su Tuz, karabiber Kıymalı Patlıcan Söğürme Hazırlanışı Patlıcanları közmatik yada imkanınız varsa odun ateşinde közleyin. Kıymalı harç için; Soğanı, sarımsağı …

Devamını oku »

Çalkama

Çalkama  (4 – 6 Kişilik) Çalkama İçin Malzemeler 1,5 demet ıspanak 1,5 demet ısırgan otu 5-6 adet taze soğanın yeşil kısmı 1 adet kuru soğan 1 su bardağı un 1 su bardağı zeytinyağı 2 su bardağı ılık su Yarım çay kaşığı kimyon Yeterli miktarda tuz, karabiber 100 gr rende kaşar Çalkama Hazırlanışı İri doğradığınız soğanı zeytinyağında soteleyin, ardından ıspanak, ısırgan ve …

Devamını oku »

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi

Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi Tarifi Maş Çorbası – Gaziantep Yöresi İçin Malzemeler: 2 su bardağı maş fasulyesi 4 yemek kaşığı pirinç 1-2 adet kurutulmuş kırmızı biber 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı biber salça Yarım yemek kaşığı biber salça 1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun Yeterli miktarda tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 2 litre su …

Devamını oku »

Keledoş – Van Yöresi

Keledoş – Van Yöresi Tarifi Keledoş – Van Yöresi İçin Malzemeler: 500 gram kavurmalık dana kuşbaşı 1 su bardağı döğme (aşurelik buğday) Yarım su bardağı nohut 1 çorba kasesi ak pancar (alternatif olarak pazı yada pırasa) 3 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı kuyruk yağı 1 su bardağı yeşil mercimek 2 su bardağı kurut (yoksa süzme yoğurt) 8-10 dal maydanoz ve nane …

Devamını oku »

Kayseri Mantısı

Kayseri Mantısı Tarifi Kayseri Mantısı İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı su 4,5 su bardağı un Kıymalı İç Malzemesi: 300 gram az yağlı kıyma 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı reyhan 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı tuz Sosu İçin: 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet yeşil sivri biber …

Devamını oku »

Pancar Turşusu

Pancar Turşusu Pancar Turşusu için Malzemeler: 2 demet pancar (12-15 adet) 1 su bardağı sirke 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı tuz 1 baş sarımsak Su Pancar Turşusu Hazırlanışı: Pancarları yıkadıktan sonra dallarını kesin.Pancarların uçlarını da kesin. Büyük boy tencereye aktarın. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın. 20 dakika boyunca haşlayın.1 büyük baş sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra havanda 1 …

Devamını oku »

Ev Yapımı Domates Salçası

Ev Yapımı Domates Salçası Ev Yapımı Domates Salçası için Malzemeler: 5 kg domates, tuz Ev Yapımı Domates Salçası Hazırlanışı: 1. Domatesleri iyice yıkayıp, saplarını keserek irice doğrayın. Büyük bir kaba yerleştirin ve tuz serpip iyice karıştırın. 2. 1 gün boyunca üzerini kapatarak bekletin. 3. Ertesi gün domatesleri elinizle sıkın. Bu işleme birkaç gün daha devam edin. Bu sürenin sonunda domates suyunu …

Devamını oku »

Yaş Tarhana

Yaş Tarhana İçin Malzemeler: 700 gram un 250 gram süzme yoğurt 2 adet orta boy soğan 2 adet orta boy kırmızıbiber 2 adet büyük boy domates 5-6 adet yeşil biber 2 adet salçalık kırmızıbiber 1 çorba kaşığı tuz (1 büyük Boy Kavanoz İçin) Yaş Tarhana Hazırlanışı: Soğanların kabuğunu soyup mutfak robotunda kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip aynı şekilde mutfak robotunda kıyın. …

Devamını oku »

Özbek Mantısı

Özbek Mantısı İçin Gerekli Malzemeler 300 gram un 2 bardak su 2 çay kaşığı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz İç malzeme: 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 adet soğan 1 bardak su 350 gram yağsız kıyma (4 Kişilik) Özbek Mantısı Hazırlanışı Yufka içinde et parçacıkları ve özel şekillendirilmiş görüntüsü …

Devamını oku »

Domates Suyu

Domates Suyu İçin Malzemeler: 500 gram olgun domates 1 çorba kaşığı yeşil limon suyu 1 çorba kaşığı elma sirkesi 2-3 yaprak taze fesleğen 2-3 yaprak taze reyhan 2 dal nane Tuz, karabiber (4 Kişilik) Domates Suyu Hazırlanışı: Domateslerin kabuğunu soyup katı meyve sıkacağında suyunu sıktıktan sonra ince telli bir süzgeç yardımıyla süzün.  Limon suyunu, elma sirkesini, bir tutam tuzu, karabiberi …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz