Ana Sayfa » Yöresel Yemekler (sayfa 5)

Yöresel Yemekler

Ev Yapımı Ketçap

Ev Yapımı Ketçap İçin Malzemeler: 4 kilo domates (tercihen iri) 3 adet büyük boy beyaz soğan 1 adet tatlı veya acı kırmızıbiber 1 baş sarımsak 1 çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil 2 tatlı kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı karanfil 2 dal taze reyhan 300 ml. üzüm sirkesi 2 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı tuz (1 Kavanoz İçin) Ev …

Devamını oku »

Ev Böreği

Ev Böreği İçin Malzemeler: 1 kilo un 2 adet yumurta 125 gram tereyağı 150 gram yoğurt İç malzemesi için: 3 adet büyük boy patates 200 gram kıyma 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı köri 1 çay kaşığı pul biber 1 adet soğan Üzeri için: Susam 2 adet yumurtanın sarısı (2 Tepsi İçin) Ev Böreği Hazırlanışı: Unu eleyin, ortasını …

Devamını oku »

Bulgur Tablaması

Bulgur Tablaması İçin Malzemeler: • 2 su bardağı orta bulgur (ara bulgur) • 1 adet küçük boy soğan • 1 çorba kaşığı domates biber salçası karışımı • 250 gram orta yağlı kıyma • 2 yemek kaşığı un • 1 adet yumurta • Tuz • 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon Üzeri için: • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Havuçlu Muhammara

Malzemeler: • 1 paket galeta unu • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz • 2 çorba kaşığı pul biber • 1 yemek kaşığı biber salçası • 1 yemek kaşığı domates salçası • Yarım limon suyu veya 1 tatlı kaşığı nar ekşisi • 2 çorba kaşığı kimyon • 1 çay bardağı zeytinyağı • Yarım çay kaşığı tarçın • Yarım çay kaşığı yenibahar …

Devamını oku »

Enginarlı Girit Kebabı

Enginarlı Girit Kebabı Malzemeler: 5-6 adet orta boy enginar 500 gram kuzu yada dana kuşbaşı 20 adet arpacık soğan 1 adet kuru soğan 50 gram tereyağı 20 ml. sıvı yağ 1 demet dereotu Tuz, karabiber 100 gram bezelye 5 dal maydanoz 750 ml. su Enginarlı Girit Kebabı Hazırlanışı: Tereyağı ve sıvı yağda ince kıydığınız kuru soğanı kavurun. Soğanlara kuşbaşı eti …

Devamını oku »

Kremalı Büzme Börek

Kremalı Büzme Börek İçin Malzemeler: 4 adet yufka 4 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 paket krema (200 ml) 1 paket kabartma tozu Peynirli harç malzemesi: 250 gram tatlı lor peyniri 100 gram ekşi lor peyniri 100 gram ufalanmış beyaz peynir 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri (1 Tepsi için)  Hazırlanışı: Yumurtayı, yoğurdu ve sıvı …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan, Kuru Domates Dolması

Zeytinyağlı Kuru Patlıcan, Kuru Domates Dolması Malzemeleri;  10 adet kurutulmuş patlıcan 10 adet kurutulmuş domates 4-5 adet soğan 3 baş sarsmak 2 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası 2 su bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı sıcak su Karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, tuz 2 adet limonun suyu-Yeterince su (4 – …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Malzemeler: 400 gram salamura yaprak 500 gram pirinç 1 demet maydanoz 5 adet soğan 1 çorba kaşığı kuş üzümü 2-3 diş sarımsak Tuz, yenibahar, kuru nane Yarım demet taze nane 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker Hazırlanışı: Pirinci yarım …

Devamını oku »

Narlı Humus

Narlı Humus  Malzemeler: > 2 adet közlenmiş patlıcan > Yarım çay bardağı tahin > 1 su bardağı haşlanmış nohut > 100 gram labne > 1 adet limonun suyu > 1 çay kaşığı kimyon > Yarım çay kaşığı tuz > 1 diş havanda ezilmiş sarımsak > Nar taneleri > Zeytinyağı Hazırlanışı: Közlenmiş patlıcanı çatalla ezin. Haşladığınız nohutları blender yardımı ile püre …

Devamını oku »

Bağdat Baharatla Ali Nazik

Bağdat Baharatla Ali Nazik Malzemeler: 2 adet patlıcan 1 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak 1’er tutam Bağdat kekik, Bağdat karabiber, Bağdat pul biber, Bağdat nane Tuz 50 gram tereyağı 200 gram kuzu eti Bağdat Baharatla Ali Nazik Hazırlanışı: Patlıcanları közledikten sonra soyun ve küçük küçük doğrayın. Çukur bir kabın içinde yoğurdu, havanda ezilmiş sarımsakları ve tuzu çırpın. Patlıcanları ekleyip karıştırın. Tereyağını tavada eritip kuzu etini kavurun. Tuzunu …

Devamını oku »