Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Pancar Turşusu

Pancar Turşusu

pancar-tursusu

Pancar Turşusu

Pancar Turşusu için Malzemeler:
2 demet pancar
(12-15 adet)
1 su bardağı sirke
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 baş sarımsak
Su

Pancar Turşusu Hazırlanışı:

Pancarları yıkadıktan sonra dallarını kesin.Pancarların uçlarını da kesin. Büyük boy tencereye aktarın. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın. 20 dakika boyunca haşlayın.1 büyük baş sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra havanda 1 çay kaşığı tuz ile birlikte ezin.Pancarları 20 dakika haşladıktan sonra ocaktan alın. Soğuyunca kabuklarını elinizle kolayca soyun.Pancarları haşladığınız suyu büyük bir sürahinin içine aktarın. İçine tuzu, şekeri, havanda ezilmiş sarımsakları ilave edin. Pancarların kabuğunu soyduktan sonra istediğiniz şekilde doğrayın. İster dörde kesin, ister kalınca dilimleyin. Pancarları temiz kavanozun içine yerleştirin. Pancarların üzerine hazırladığınız sarımsaklı pancar suyunu dökün. Kavanozun tamamı hazırladığınız sıvı ile dolmayıysa temiz su ekleyebilirsiniz. En son kapağını sıkıca kapatın. Oda ısısında en az 3 gün beklettikten sonra servise hazır olacaktır.

OKU ➤  Tahinli Pancar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir