Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Kayseri Mantısı

Kayseri Mantısı

kayseri-mantisi

Kayseri Mantısı Tarifi

Kayseri Mantısı İçin Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
4,5 su bardağı un
Kıymalı İç Malzemesi:
300 gram az yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin:
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yeşil sivri biber
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
4 adet domates
Üzeri İçin:
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak

Kayseri Mantısı Hazırlanışı:
Sosu için; Domatesleri soyup zar şeklinde doğrayın. Biberleri de küçük küçük doğrayın. Tencerede tereyağını eritip ince doğranmış yeşil biberi kavurun. Domates salçasını, tuzu, kırmızı toz biberi ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. En son doğranmış domatesleri ekleyin. Kısık ateşte sos kıvamına gelene kadar 10 dakika pişirin. İç harcı için; Soğanları soyup rendeleyin. Tel süzgece aktarıp üzerinden kaşığın ucuyla bastırarak fazla suyunu alın. Kıymayı çukur bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, reyhanı, kırmızı toz biberi ve tuzu ekleyip karıştırın. Hamuru için; Hamuru yoğurma kabında yumurtayı, tuzu ve suyu karıştırın. Unu azar azar ekleyerek pürüzsüz ve sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat bekletin. Dinlenmiş mantı hamurundan 3 adet beze hazırlayın. Bezeleri tek tek, un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde (açarken un serpiştirin) açın. Yufkayı uzunlamasına katlayıp genişliği 1 cm’lik şeritler kesin. Şeritleri üst üste yerleştirip 1 cm’lik kare mantı hamurları hazırlayın. Kare mantı hamurlarının ortasına hazırladığınız iç malzemeden nohut büyüklüğünde yerleştirin. Hamurları, ters köşeleri karşılıklı gelecek şekilde kapatın ve un serpilmiş tepsinin içinde biriktirin. Kalan iki adet bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Büyük bir tencereyi su ile doldurun.. Su kaynayınca tuzunu ilave edin. Mantı hamurlarını suyun içine atın. Mantılar suyun yüzüne çıkana kadar pişirin. Mantıyı süzüp kaynayan sudan
3 bardak kadarını ayırın ve bu suyu sosunun içine ilave edin. Sosu birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Pişmiş mantıları hazırladığınız sosun içine atıp karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün, isteğe göre sumak serpiştirip servis yapın.

OKU ➤  Sinop Mantı

Tavsiye

kulakaşı çorbası

Kulakaşı Çorbası Tarifi

Kulakaşı Çorbası Tarifi   Kulakaşı Çorbası Tarifi Kulakaşı çorbası için; 5 su bardağı mantı suyunu, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir