Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Yöresel Yemekler

Ev Yapımı Domates Salçası

by Yemek Zevki Editör
08 Ekim 2015
in Yöresel Yemekler
463 30
0
Ev Yapımı Domates Salçası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

domates-salcasi

Ev Yapımı Domates Salçası

Ev Yapımı Domates Salçası için Malzemeler: 5 kg domates, tuz

Ev Yapımı Domates Salçası Hazırlanışı:
1. Domatesleri iyice yıkayıp, saplarını keserek irice doğrayın. Büyük bir kaba yerleştirin ve tuz serpip iyice
karıştırın.
2. 1 gün boyunca üzerini kapatarak bekletin.
3. Ertesi gün domatesleri elinizle sıkın. Bu işleme birkaç gün daha devam edin.
Bu sürenin sonunda domates suyunu salmış olacak, bu suyu süzün ve domatesleri bir gün daha üzerini örterek  beklemeye bırakın.
4. Sonrasında domatesleri yoğurarak kabuklarından ayırın. Tekrar üzerini örtün ve 3-4 saat kadar daha bekletin.
5. Bu karışımı ince delikli bir süzgüden geçirin. Süzdüğünüz püre halindeki salçayı geniş tepsilere dökün.
6. Salçayı güneşte kurumaya bırakın. Salçanın kurumasını engellemek için sık sık karıştırmalısınız.
7. Salça istediğiniz kıvamı alana kadar güneşte bekletin. Sonra cam kavanozlara koyarak serin ve kuru yerde saklayın. Afiyet olsun!

Tags: domatesdomates salçasıev yapımıEv Yapımı Domates Salçası
Previous Post

Barilla, Sürdürülebilir Tarım Projesi ile maliyetleri düşürüyor, mahsulü artırıyor

Next Post

Fırında Domates Çorbası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fırında Domates Çorbası

Fırında Domates Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki