Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Ev Yapımı Domates Salçası

Ev Yapımı Domates Salçası

domates-salcasi

Ev Yapımı Domates Salçası

Ev Yapımı Domates Salçası için Malzemeler: 5 kg domates, tuz

Ev Yapımı Domates Salçası Hazırlanışı:
1. Domatesleri iyice yıkayıp, saplarını keserek irice doğrayın. Büyük bir kaba yerleştirin ve tuz serpip iyice
karıştırın.
2. 1 gün boyunca üzerini kapatarak bekletin.
3. Ertesi gün domatesleri elinizle sıkın. Bu işleme birkaç gün daha devam edin.
Bu sürenin sonunda domates suyunu salmış olacak, bu suyu süzün ve domatesleri bir gün daha üzerini örterek  beklemeye bırakın.
4. Sonrasında domatesleri yoğurarak kabuklarından ayırın. Tekrar üzerini örtün ve 3-4 saat kadar daha bekletin.
5. Bu karışımı ince delikli bir süzgüden geçirin. Süzdüğünüz püre halindeki salçayı geniş tepsilere dökün.
6. Salçayı güneşte kurumaya bırakın. Salçanın kurumasını engellemek için sık sık karıştırmalısınız.
7. Salça istediğiniz kıvamı alana kadar güneşte bekletin. Sonra cam kavanozlara koyarak serin ve kuru yerde saklayın. Afiyet olsun!

OKU ➤  Açken Asla Bu Gıdaları Tüketmeyin

Tavsiye

Mini Kruvasan

Çay saatinizi renklendirecek tarifler

Çay saatinizi renklendirecek tarifler Polat Renaissance Hotel Yeşilköy’ün Pasta Şefi Ercan Yıldız, mutfakta sizi asla …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir