Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » İçli köfte

İçli köfte

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN- Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN

(6 Kişilik)

Malzemeler:

İç Malzemesi İçin:

300 gram orta yağlı kıyma

2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

2 adet büyük boy soğan

1 demet maydanoz

1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber

Tuz

Kızartmak için sıvı yağ

Hamuru İçin Malzemeler:

250 gram çiğköftelik bulgur

4 adet orta boy haşlanmış patates

2 adet yumurta

1 çorba kaşığı kişniş

Hazırlanışı:

İç malzemesi için; Soğanları soyup kıyın, sıvı yağda karamelize olana dek kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. En son kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatı ilave ederek tatlandırın. Karışımı ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.

Hamuru için; Bulguru çukur bir kaba alın. Kişnişi ekleyip harmanlayın. Yumurtaları ve haşlanıp rendelenmiş patatesi de ilave edin. Çok az su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Orta sertlikte bir hamur elde edince hamurdan yarım yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatıp hamuru avucunuzun içinde elips şeklinde yassı yuvarlayın ve ortasını hafifçe çukurlaştırarak baş ve işaret parmaklarınız arasında döndürerek kenarlarını inceltin. İçindeki boşluğa kıymalı iç malzemesinden doldurun. Köfte hamurunu istediğiniz şekilde kapatıp kızgın yağda kızartın. Hemen servis yapın.

#içliköfte #köfte #içliköftetarifi #köftelitarifler #yemekzevki #evdeyemekzevki #türkmutfağı #anadolumutfağı #yöreseltarifler #yöresellezzetler

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir