Çalkama

Çalkama
Puan ver

calkama

Çalkama 

(4 – 6 Kişilik)

Çalkama İçin Malzemeler

1,5 demet ıspanak

1,5 demet ısırgan otu

5-6 adet taze soğanın yeşil kısmı

1 adet kuru soğan

1 su bardağı un

1 su bardağı zeytinyağı

2 su bardağı ılık su

Yarım çay kaşığı kimyon

Yeterli miktarda tuz, karabiber

100 gr rende kaşar

Çalkama Hazırlanışı

İri doğradığınız soğanı zeytinyağında soteleyin, ardından ıspanak, ısırgan ve taze soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin. Tuz ve baharatlarını da koyduktan sonra bir tepsiye dökün.

Unu su ile açıp tuz ilave edin ve kavrulan yeşilliğin üzerine dökün. Üzerine kaşar serpip, 180 dereceye ayarladığınız fırında 15-20 dakika süreyle pişmeye bırakın. Dilimleyerek servis edin.

OKU ➤  Ispanak Yatağında Mırlan

Tavsiye

kalsiyum

Kalsiyumu Süt Haricinde Alabileceğiniz Yiyecekler

Kalsiyumu Süt Haricinde Alabileceğiniz YiyeceklerPuan ver Anne karnında başlayan kalsiyum ihtiyacı ömrümüzün sonuna kadar devam …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz