Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri (sayfa 3)

Sebze Yemekleri

Karamelize Brüksel Lahanası

Karamelize Brüksel Lahanası (4 Kişilik) Karamelize Brüksel Lahanası İçin Malzemeler: 1 kilo brüksel lahanası 1 adet limon 1 adet Meksika biberi 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytinyağı 3 çorba kaşığı nar ekşisi Tuz, karabiber Karamelize Brüksel Lahanası Hazırlanışı: Brüksel lahanalarının baş kısımlarını kesin, dış yapraklarını soyup yapraklardan sağlam olanları ayırın. Temizleyip yıkadığınız Brüksel lahanalarını ortadan ikiye bölün. Geniş bir …

Devamını oku »

Zeytinli Fettucini

Zeytinli Fettucini (2 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Zeytinli Fettucini Hamurunun Hazırlanışı: Unu, karıştırma kabının içine boşaltın, havuz yapıp içine zeytinyağı, yumurta, tuz ve ılık suyu ilave edin. Zeytin ezmesini ekleyerek sert kıvama gelinceye kadar yoğurun, ardından üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirin. İlk önce ufak bezeler …

Devamını oku »

Sebzeli Linguine

Çeşit çeşit, kolay, pratik ve de lezzetli makarnalar… Özellikle makarna severlerin ilkyardım listesinde olması gereken bu tarifler, İstanbul Gastronomi Merkezi’nin Eğitmen Şefi Fatih Kaya yorumuyla hazırlanınca “denemeden olmaz!” dedirtiyor… Sebzeli Linguine (2 Kişilik) Malzemeler Hamuru İçin: 250 gram un 5 adet yumurta 50 gram sızma zeytinyağı Yarım çay bardağı ılık su Hamurun Hazırlanışı Unu karıştırma kabının içine dökün ve bir …

Devamını oku »

Taze Börülce Kızartması Nasıl Yapılır?

taze börülüce kızartması

Taze Börülce Kızartması (6 Kişilik) Taze Börülce Kızartması İçin Malzemeler: 500 gram taze börülce 1 tatlı kaşığı sirke 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet çırpılmış yumurta 1 kase galeta unu 1’er çay kaşığı kırmızı toz biber, kimyon Kızartmak için sıvı yağ Taze Börülce Kızartması Hazırlanışı: Taze börülcelerin uçlarını kesin. Yıkayıp süzün. 1 tatlı kaşığı sirke ve zeytinyağı ilave edilmiş kaynar …

Devamını oku »

Bal Kabağı Köftesi Tarifi

Bal Kabağı Köftesi

Bu sene yılbaşı sofranızda mini gurmelerinize de yer açın, çünkü onlar için iki güzel tarifim var. Birçok çocuk bal kabağı yemiyor biliyorum, o yüzden bol çeşnili bir bal kabağı köftesi yaptım, eminim çok sevecekler. Diğeri ise tam bir sevinç kaynağı. Hem tatlı hem muzlu, hem de şekersiz bir puding. Yılbaşı gecesi biraz tatlı yemek hangi çocuğun hoşuna gitmez ki? Sağlık, …

Devamını oku »

Kıymalı ve Pirinçli Enginar

kıymalı pirinçli enginar

Kıymalı ve Pirinçli Enginar (4 Kişilik) Kıymalı ve Pirinçli Enginar Malzemeler: 4 adet enginar 200 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı pirinç 3 adet arpacık soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı Tuz, karabiber 3-4 yaprak taze fesleğen Kıymalı ve Pirinçli Enginar Hazırlanışı: Temizlenmiş enginarları tencereye aktarın. Üzerine zeytinyağının yarısını, 2 bardak su, yarım limonun suyunu ekleyin. 20 dakika kadar haşlamaya …

Devamını oku »

Pirinçli Patlıcan

pirinçli patlıcan

Pirinçli Patlıcan (4 Kişilik) Pirinçli Patlıcan Malzemeler: 3 adet patlıcan 2 adet rendelenmiş domates 1 çay bardağı pirinç 2 diş sarımsak Tuz, kırmızı toz biber Kızartmak için sıvı yağ Salçalı Su İçin: 1 yemek kaşığı salça 1 çay bardağı sıcak su Karabiber 1 yemek kaşığı tereyağı   Pirinçli Patlıcan Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyduktan sonra üç eşit parçaya kesin. Her parçanın içini …

Devamını oku »

Patlıcanlı Bruscetta

Patlıcanlı Bruscetta Malzemeler: 4 adet patlıcan Mozzarella peyniri, rendelenmiş 8 adet kiraz domates Tuz Kızartmak için riviera zeytinyağı 2 adet yumurta Galeta unu Patlıcanlı Bruscetta Hazırlanışı: Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra birkaç yerinden kürdanla delikler açın. Her tarafını çevirerek közleyin. Patlıcanlar közlenince soğutmadan kabuğunu soyun. Çekirdeklerini patlıcanın bütünlüğünü bozmayacak şekilde temizleyin. Patlıcanları panelemek için yumurtaları tuz ile birlikte çırpın. Közlediğiniz patlıcanları önce çırpılmış yumurtaya hemen ardından da galeta ununa …

Devamını oku »

Baklalı Yaprak Sarma

Baklalı Yaprak Sarma Malzemeler • 1 kilo salamura yaprak • 2,5 su bardağı iç bakla • 1 su bardağı yarma buğday • 1 su bardağı ince bulgur • 3 adet büyük boy soğan • 1 kilo salamura yaprak • 1 kilo koyun eti (tercihen sırt kısmı) • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 adet büyük boy domates • Yarım demet …

Devamını oku »

Hurmalı Kuru Fasulye

Hurmalı Kuru Fasulye Malzemeler: •1,5 su bardağı kuru fasulye •6-7 adet hurma •1 adet soğan •1 adet büyük boy domates •2-3 adet çarliston biber •1 tatlı kaşığı domates salçası •2 çorba kaşığı sıvı yağ •Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber Hurmalı Kuru Fasulye Hazırlanışı: Kuru fasulyeyi bir gün öncesinden soğuk su ile ıslatın. Ertesi gün suyunu süzdürün. Derin bir tencerede bol su …

Devamını oku »