Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Zeytinyağlı Bal Kabağı

by Yemek Zevki Editör
16 Mart 2017
in Sebze Yemekleri, Tarifler
473 20
0
Zeytinyağlı Bal Kabağı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Zeytinyağlı Bal Kabağı

(4 Kişilik)

Zeytinyağlı Bal Kabağı Malzemeler

1 adet yarım ay şeklinde bal kabağı
Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 adet limon
1 çorba kaşığı elma sirkesi
4 dal tere veya maydanoz

Zeytinyağlı Bal Kabağı

Zeytinyağlı Bal Kabağı Hazırlanışı

İlk önce fırını 180 dereceye getirip ısıtın ardından fırın tepsisinin dibini yağlayın ve çapraz dilimlediğiniz bal kabaklarınız dizin ve yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabakları dışarıda beklemeye alın.
Sosu için; Ayrı bir yerde limonu sıkın ve bir kaba koyun. Kalan zeytinyağı, sirke ve sarımsağı ezerek kabın içerisine koyun ve iyice çırpın.
Kabakları bir spatula yardımı ile ezmeden alıp tabağa dizin ve üzerine sosu dökün. Üzerine elinizle parçaladığınız tere otlarından serpiştirin.

Tags: Zeytinyağlı Bal KabağıZeytinyağlı Bal Kabağı HazırlanışıZeytinyağlı Bal Kabağı Malzemeler
Previous Post

Köfteli Salata

Next Post

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci

Yemek Zevki Editör

Next Post
Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci

Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki