Ana Sayfa » Gurmeler

Gurmeler

Evde Hazırlayıp İş Yerinde Keyifle Yiyeceğiniz Pratik Yemekler

Evde Hazırlayıp İş Yerinde Keyifle Yiyeceğiniz Pratik Yemekler

Ticket, Sodexo, tabldot, yemekhane, catering… Eğer bu kelimeler size tanıdık geliyorsa siz de çoktan iş hayatına atılmış, iş yerinde yemek konusunu derinlemesine çözmüşsünüzdür. Bazen çok sevdiğiniz bir yemek olur günün menüsünde, bazen yüzünü bile görmek istemedikleriniz. O yüzden yanınızda yemek taşımanın da ne demek olduğunu bilirsiniz ya da düşünmüşsünüzdür. Olmadı yemek taşımaya başlamak için zaman kovalıyorsunuzdur. Size hemen yarın başlamanız …

Devamını oku »

Gusto Orkun’dan Tavsiyeler

Gusto Orkun’dan Tavsiyeler

Anadolu Yakası’nın Yeni Sosyalleşme Merkezi Bağdat Caddesi’nin durgunluğuyla birlikte sahip olduğu mekan çeşitliliğiyle Ataşehir, Anadolu Yakası’nın yeni sosyalleşme merkezi olma yolunda…. Her gün Bağdat Caddesi’yle ilgili yeni bir haber gündeme düşüyor. Bu haberler genelde olumsuz bir havada, kapanan mağaza ve mekanlarla alakalı oluyor. Benim gibi Cadde’ye yakın oturan kişiler bu durumu pek kabullenmediler. Bölge insanı hala aynı yerlerde yaşayıp/sosyalleşiyor. Bağdat Caddesi’ndeki bu …

Devamını oku »

Hacer Şener’den Bize Kalanlar

Hacer Şener’den Bize Kalanlar

Şef Elif Çıtak’ın Hacer Şener ile bir mutfak sohbeti… Yemek meraklıları için okumaya değer… Hacer Şener ile beraberiz. Hacer Hanım güzel ve bir o kadar da yetenekli bir kadın… Merak edenler için hemen Instagram hesabını vereyim; @ortayakarışık. Tam 3 yıl önce bu işe hobi olarak başlayan Hatice Hanım, kısa sürede hobisini yemek blogger’ı dediğimiz profesyonel alana taşımayı başaranlardan. Blogger olduktan …

Devamını oku »

Çocukların Sihirli İkilisi Köfte-Patates

Çocukların Sihirli İkilisi Köfte-Patates

İstisnasız en iştahsız çocukları bile sofraya bağlayan köfte ve patates… Ama köfte kuru, patates kızarmış olacak. İşte sömestr tatilinin en neşeli sofralarının yemeği! Annelerin köfte-patates yaptığı günler çocukların harçlık topladıkları bayramlara benzer. Ama köfte kuru, patates kızarmış olacak. Çocuklar için garantili olan bu mutluluk reçetesi karşılıklı aslında; çünkü çocukların tabaklarında yemek bırakmaması anneler için de mutluluk garantisi! Neyse ki, köfteyle …

Devamını oku »

‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ Gurmeleri Buluşturdu

‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ Gurmeleri Buluşturdu‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ Gurmeleri Buluşturdu

Gastronomi Turizmi Derneği katkilariyla Seraf Restaurant’ta gerçekleşen ‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ gecesi Ömür Akkor’un katilimiyla tüm turizm ve gastronomi camiasini buluşturdu. Binlerce yıllık zengin Anadolu kültürüyle yoğrulmuş geleneksel yemekleri İstanbul’un göbeğine taşıyan ve ‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ sloganıyla yola çıkan Seraf Restaurant, dün akşam gerçekleştirdiği gecede Türk ve Osmanlı mutfağı kültürüne yönelik çalışmalarıyla bilinen genç ve ödüllü yazar Ömür Akkor’un katılımıyla ‘Efsane …

Devamını oku »

Özyeğin Üniversitesi’nden Genç Aşçı Adaylarına Destek

Özyeğin Üniversitesi’nden Genç Aşçı Adaylarına Destek

Özyeğin Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren dünyanın en ünlü mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu, bu yıl 15.’si düzenlenen uluslararası gastronomi yarışması İstanbul Mutfak Günleri’ne Gastroshow ile katıldı. Master Chef Franck Bruwier ve Master Chef Christophe Bidault’ün Fransız mutfağından örnekler sundukları şovları konuklar tarafından tam not aldı. Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen …

Devamını oku »

Minik Şefler, Ünlü Anneleri İçin Pide Pişirdi

Minik Şefler, Ünlü Anneleri İçin Pide Pişirdi

Bugüne kadar hazırladıkları birbirinden lezzetli Ordu pideleriyle son zamanların yükselen lezzeti Nelipide Gurme, ünlü anne ve çocuklarıyla pide pişirmek için bir araya geldi. Nelipide’nin Bağdat Caddesi’ndeki restoranında gerçekleşen ‘Yeni nesile Nelipide’ etkinliği kapsamında Duygu Boztepe, Zara ve Irmak Ünal gibi ünlü anneler ve çocukları, doğru pide pişirme tekniklerini ve Ordu’nun özel lezzetlerini öğrenme şansı yakaladı. Yeni nesil pidecilik anlayışı ve …

Devamını oku »

Bulgur Pilavı Ayransız Olmaz

Hangi besinle hangi içeceğin bir arada iyi gittiğini, bunların faydalarını, uzaklarda aramaya gerek yok. Günlük yaşantımızın bir parçası olan bulgur pilavıyla ayranın hayatımızın tam ortasında, yemek adabımızın tam içinde olması, Anadolu’nun o şaşmaz bilgeliğinin bir sonucu… Pilav ilginçtir, diğer yemeklere benzemez; sofralara bazen ana, bazen ikinci yemek olarak gelir. Ana yemek olduğunda da, ya fakir ya zengin bir sofrayı temsil …

Devamını oku »

Ayın İşletmesi

“Tom’s Kitchen”ın felsefesini ilk günlerinden beri takdir etmişimdir. Marka yerel üreticilere elinden geldiğince destek olmaya çalışır. Başka markalar da vardır bunu yapan ama “Tom’s Kitchen”ın menüsünde okuduğunuz detaylar daha bir sıcak gelir size… Geçen Pazar günü arkadaşım Tahir Sarıkaya ile buluştuk Zorlu Center bünyesinde bulunan “Tom’s Kitchen”da… Kahvaltımızı sipariş etmeden önce bir personel dikkatimi çekti; servise koşturan, sipariş alan, müşteriyi …

Devamını oku »