Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya
Puan ver

Zeytinyağlı Barbunya

(4 Kişilik)

Malzemeler:

750 gram taze barbunya (ayıklanmış)

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet domates (kabuksuz küçük küp doğranmış)

1 adet büyük tatlı soğan  (küp doğranmış)

1 diş sarımsak

1 adet orta boy havuç  (küçük küp doğranmış)

1 adet bütün çarliston

1 tatlı kaşığı toz şeker

3 su bardağı su

Deniz tuzu

Hazırlanışı:

Soğan ve havuçları zeytinyağında kavurun. Domatesi ekleyin ve biraz daha kavurun. Barbunya ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Suyu, şeker ve çarliston biberi ekleyip barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Çarlistonu servis öncesi içinden çıkartın ve barbunyanın üzerini maydanozla süsleyin.

OKU ➤  Tavuklu Kabaklı Çorba

Tavsiye

Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart

Çikolatalı TartPuan ver Çikolatalı Tart (4 – 6 Kişilik) Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 2 su …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir