Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya
Puan ver

Zeytinyağlı Barbunya

(4 Kişilik)

Malzemeler:

750 gram taze barbunya (ayıklanmış)

1 çay bardağı zeytinyağı

2 adet domates (kabuksuz küçük küp doğranmış)

1 adet büyük tatlı soğan  (küp doğranmış)

1 diş sarımsak

1 adet orta boy havuç  (küçük küp doğranmış)

1 adet bütün çarliston

1 tatlı kaşığı toz şeker

3 su bardağı su

Deniz tuzu

Hazırlanışı:

Soğan ve havuçları zeytinyağında kavurun. Domatesi ekleyin ve biraz daha kavurun. Barbunya ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Suyu, şeker ve çarliston biberi ekleyip barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Çarlistonu servis öncesi içinden çıkartın ve barbunyanın üzerini maydanozla süsleyin.

OKU ➤  Yemek Zevki Dergisi Haziran Ayı Yeni Sayımız Çıktı!

Tavsiye

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek Fileto

Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara Levrek FiletoPuan ver Sote Sebze ve Domates Salsalı Izgara …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir