Kabaklı ve Pırasalı Crumble 4 Kişilik Kabaklı ve Pırasalı Crumble Kabaklı ve Pırasalı Crumble Malzemeler: 2 adet orta boy kabak 1 dal pırasa 1 adet orta boy havuç 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon Tuz, karabiber Bir tutam safran Hamuru İçin: 125 gram un 70 gram tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 25 gram rendelenmiş parmesan peyniri (veya eski kaşar …
Devamını oku »Sebze Yemekleri
Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci
Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci (4 Kişilik) Zeytinyağlı Yoğurtlu Yabani Ebegümeci İçin Malzemeler 1 bağ ebegümeci 1 çay kaşığı pul biber 1.5 adet limon 4 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı yoğurt 3 diş sarımsak 1 fiske tuz 1 çorba kaşığı elma sirkesi Hazırlanışı: Orta boy bir tencerede suyu kaynatıp yarım limonu olduğu gibi içine atın. Daha sonra yıkadığınız ebegümeci otunu …
Devamını oku »Zeytinyağlı Bal Kabağı
Zeytinyağlı Bal Kabağı (4 Kişilik) Zeytinyağlı Bal Kabağı Malzemeler 1 adet yarım ay şeklinde bal kabağı Çeyrek çay bardağı zeytinyağı 3 diş sarımsak 1 adet limon 1 çorba kaşığı elma sirkesi 4 dal tere veya maydanoz Zeytinyağlı Bal Kabağı Hazırlanışı İlk önce fırını 180 dereceye getirip ısıtın ardından fırın tepsisinin dibini yağlayın ve çapraz dilimlediğiniz bal kabaklarınız dizin ve yumuşayana kadar pişirin. …
Devamını oku »Kekikli Dana Yahni
Kekikli Dana Yahni (2 Kişilik) Kekikli Dana Yahni İçin Malzemeler: 300-350 gram dana kuşbaşı eti 1 tatlı kaşığı tereyağı 1’er adet renkli dolmalık biber Kuru nane 1 adet küçük boy kabak 1 adet küçük boy havuç 1 adet küçük boy patlıcan 1 adet orta boy patates 1 kase yoğurt Kara Buğday Pilavı İçin: 2-3 adet arpacık soğan 1 yemek kaşığı …
Devamını oku »Zerdeçallı Karnabahar
Zerdeçallı Karnabahar (4 Kişilik) Zerdeçallı Karnabahar İçin Malzemeler: 1 adet küçük veya orta boy karnabahar (300-400 gramlık) 1 tatlı kaşığı zerdeçal Tavuk suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 1 diş sarımsak Tuz, taze çekilmiş karabiber Kıyılmış yeşillik (dereotu, maydanoz karışımı) 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Zerdeçallı Karnabahar Hazırlanışı: Karnabaharın tabanındaki sert bölümlerini temizleyin ve bütün olarak sığacak şekilde bir tencereye yerleştirin. …
Devamını oku »Patates Pastası
3 Katlı Patates Pastası (4 Kişilik) Patates Pastası İçin Malzemeler 5 adet haşlanmış ezilmiş patates 3 adet havuç 1 kase kırmızı lahana turşusu veya 1 kase rendelenmiş pancar turşusu 1 kase çırpılmış yoğurt 2 diş sarımsak Tuz 1 adet limon suyu Zeytinyağı Süslemek İçin: Salatalık turşusu 1 adet kırmızı biber Patates Pastası Hazırlanışı Haşlanmış patatesleri sıcakken ezin. İçine limon suyu, …
Devamını oku »Balkabağı Gnocchi Tarifi
Balkabağı Gnocchi (4 Kişilik) Balkabağı Gnocchi İçin Malzemeler: 1 kilo patates 3 adet yumurta 4 yemek kaşığı balkabağı püresi 2 su bardağı un 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 2 su bardağı un 3 çorba kaşığı rende parmesan Üzeri İçin: 1 diş sarımsak 3 gram adaçayı 1 yemek kaşığı tereyağı Balkabağı Gnocchi Hazırlanışı: Patatesleri yıkayıp bol suda haşlayın. Haşladığınız patatesleri soyup …
Devamını oku »Kat Kat Patlıcan Yemeği
Kat Kat Patlıcan Yemeği İçin Malzemeler 1 adet büyük bostan patlıcanı 1 su bardağı domates sos 1 adet domates 5 adet fesleğen yaprağı 5 dilim kaşar peyniri 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber 2 diş sarımsak göz kararı zeytinyağı …. Sos İçim; 1/4 su bardağı ekmek kırıntısı (panko) 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1/2 adet karabiber (1 …
Devamını oku »Peynirli Mantar Dolması
Peynirli Mantar Dolması İçin Malzemeler 1 paket kestane mantarı 2 diş sarımsak 1 paket baby ıspanak yada 1 demet normal ıspanak 4 yemek kaşığı labne 150 gr kaşar peyniri 120 gr rende parmesan göz kararı tuz göz kararı karabiber (4 Kişilik – 20 dakika) Peynirli Mantar Dolması Hazırlanışı Adım 1 Mantarları saplarından ayırın. Bir kaşık yardımıyla içlerindeki etli kısmı alın. …
Devamını oku »Fırında Yer Elması ve Gremolata
Fırında Yer Elması ve Gremolata (4 Kişilik) Fırında Yer Elması ve Gremolata İçin Malzemeler: Yarım kilo yer elması 2 diş sarımsak 1 avuç maydanoz 1 adet limonun kabuğu 3 kaşık zeytinyağı 1 çay kaşığı sarımsak tozu Üzeri için eski kaşar Tuz, karabiber Fırında Yer Elması ve Gremolata Hazırlanışı: Yer elmalarının kabuklarını soymadan iyice yıkayın ve topraklarından arındığından emin olun. Yer elmalarının büyüklükleri …
Devamını oku »