Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Ayvalı ve Kerevizli Pırasa

by Hatice Ünal
04 Kasım 2025
in Sebze Yemekleri
475 25
0
Ayvalı ve Kerevizli Pırasa
750
SHARES
3.6k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Özgür Bakır / Tarif: Serap Yomra

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 kilo pırasa

2 adet orta boy soğan

2 adet büyük boy havuç

1 adet ayva

1 adet kereviz

1 limonun suyu

1 kahve fincanı kuşüzümü

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 su bardağı mandalina veya portakal suyu

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı su

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Hazırlanışı:

Kuşüzümlerini sıcak suda 10 dakika kadar bekletin. Soğanı soyup halka şeklinde doğradıktan sonra tuz ile iyice ovun. Pırasaları temizleyip yarım parmak uzunluğunda, verev şeklinde kesin. Havuçları soyup halka şeklinde kesin. Ayva ve kerevizin kabuğunu soyup küp şeklinde doğradıktan sonra 1 limonun suyunu sıkıp karıştırın. Tencerenin dibine pırasaları yayın. Üzerine sırasıyla havucu, soğanı, ayvayı ve kerevizi yerleştirin.  En son tuzunu, dolmalık kuşüzümleri ile şekeri serpin, zeytinyağını ve suyunu dökün. Çok kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Yemeği ocaktan almaya 5 dakika kala mandalina veya portakal suyunu ekleyin. Ateşi yükseltip meyve suyunu hafif çektirin. Ocaktan alın. İsteğe göre üzeri için, tavada yağsız olarak kavrulmuş dolmalık fıstıkları serpebilirsiniz. Ilık veya soğuk servis yapın.

 

Tags: ayvalı pırasaAyvalı ve Kerevizli Pırasakerevizli pırasaPırasasebze yemeklerisonbahar yemekleri
Previous Post

Mantarlı Hamsi Güveci

Next Post

Pırasalı Börek

Hatice Ünal

Next Post
Pırasalı Börek

Pırasalı Börek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki