Ispanak Köklü Yayla Çorbası (4 Kişilik) Ispanak Köklü Yayla Çorbası İçin Malzemeler: 1 çay bardağı pirinç 4-4,5 su bardağı su 1 adet yumurta 2 su bardağı yoğurt 2 yemek kaşığı un 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz 500 gram temizlenmiş ıspanak kökü 1 tatlı kaşığı un 1 çorba kaşığı sıvı yağ Ispanak Köklü Yayla Çorbası Hazırlanışı: Ispanak köklerini kaşığa sığacak şekilde …
Devamını oku »Çorba Tarifleri
Pancarlı Kolay Tarhana
Kış sebzeleriyle şifalı çorbalar Sofralarınızdan sağlık ve lezzet eksik olmasın istiyorsanız bu şifa dolu kış sebzeleriyle değişik çorbalar hazırlayabilirsiniz. Pancarlı Kolay Tarhana (4 Kişilik) Pancarlı Kolay Tarhana İçin Malzemeler -1 kilo haşlanmış pancar -1 su bardağı süzme yoğurt -2-2,5 su bardağı un -1 tatlı kaşığı kaya tuzu -Çorbanın Sunumu İçin: -1 yemek kaşığı tereyağı -Su -Birkaç parça pancarlı tarhana Pancarlı …
Devamını oku »Süzme Yoğurtlu Brokoli Çorbası
Süzme Yoğurtlu Brokoli Çorbası (4 Kişilik) Süzme Yoğurtlu Brokoli Çorbası İçin Malzemeler 1 adet orta boy brokoli 2 su bardağı süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı un 1 adet yumurta 5-6 bardak su 1 yemek kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı zeytinyağı Süzme Yoğurtlu Brokoli Çorbası Hazırlanışı Yıkanmış brokoliyi, su ilave ettiğiniz tencerede haşlayın ve sonra blendardan geçirin. Ayrı bir kapta …
Devamını oku »Dereotlu ve Zencefilli Lahana Çorbası
Dereotlu ve Zencefilli Lahana Çorbası (4 Kişilik) Dereotlu ve Zencefilli Lahana Çorbası İçin Malzemeler 10 adet yaprak lahana Yarım demet dereotu 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı toz zencefil Kırmızı pul biber, karabiber 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 5-6 bardak su Dereotlu ve Zencefilli Lahana Çorbası Hazırlanışı Yıkanmış lahana yapraklarını suda kaynatın. …
Devamını oku »Soğan Çorbası Tarifi
Soğan Çorbası (4 Kişilik) Soğan Çorbası İçin Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet çok ince dilimlenmiş iri soğan 1-diş ufak doğranmış sarımsak 1 çay kaşığı esmer şeker 1 çay kaşığı kekik 1 yemek kaşığı un 1 çorba kaşığı sirke 4 su bardağı tavuk suyu 1 kahve fincanı krema z Ekmekli Kızartma İçin: Dilimlenmiş ekmek 50 …
Devamını oku »Lahman Çorba Tarifi
Lahman Çorba (4 Kişilik) Lahman Çorba İçin Malzemeler Hamuru İçin: 1 adet yumurta 75 gram tuz Ilık su Alabildiği kadar un İç malzemesi için; 1-2 adet orta boy patates 1-2 adet orta boy soğan 1-2 adet orta boy domates 1-2 adet kapya kırmızı biber 250 gram kuşbaşı dana eti 1-2 adet havuç 1 adet göbek kıvırcığın üçte biri 3-4 adet …
Devamını oku »Balkabağı Çorbası Tarifi
Balkabağı Çorbası Tarifi’nin tüm detayları burada… Balkabağı Çorbası İçin Malzemeler (4 Kişilik) 350 gram balkabağı 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy patates 1 su bardağı tavuk suyu 5 su bardağı su 3 yemek kaşığı tereyağı Tuz Karabiber Muskat cevizi Balkabağı Çorbası Hazırlanışı Balkabaklarını soyup, dinlendirin. Patates ve soğanı da soyup dinlendirdikten sonra birlikte tepsiye dizin ve yaklaşık …
Devamını oku »Kulakaşı Çorbası Tarifi
Kulakaşı Çorbası Tarifi Kulakaşı Çorbası Tarifi Kulakaşı çorbası için; 5 su bardağı mantı suyunu, bir tencereye alın. 2 su bardağı kadar şehriye ilave edin ve az tereyağı ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kulakaşı suyuna şehriye çorbanız da hazır. Servis ederken, üzerine mantı için hazırladığınız tereyağlı sostan ilave ederek tatlandırabilirsiniz. Afiyet olsun…
Devamını oku »Tavuk Suyuna Sebze Çorbası
TAVUK SUYUNA SEBZE ÇORBASI Tenceremde 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağında, 1 yemeklik soğanı ve 1 diş sarımsağı çevirip üzerine 1 litre su ekledim. İçine 1 adet havuç, 1 adet patates, 1 adet küçük kereviz ile tavuğun göğüs etinden avuç içi büyüklüğünde bir parça ilave ettim. Sebzelerimi ve tavuğumu pişene kadar haşladım. Tavuğumu tencereden alıp sebzeleri rondodan geçirdim. İçine 1 kahve …
Devamını oku »Göceli Tarhanası Nasıl Yapılır?
Göceli tarhanası nasıl yapılır? Huriş’in kileri Benim ‘Göceli’ tarhanam… Göceli tarhanası nasıl yapılır? Göceli tarhanası, Eskişehir tarhanası, yani çekilmiş kırma buğdaydan yapılma bir tarhana. Her yörenin tarhanası kendine özgündür, güzeldir ama bu tarhana beni çocukluğuma götürür. Odun pazarı, rahmetli anneanneciğim, çocukluğum, beni şımartan akrabalarım, arkadaşlarım, yani çorbayı her kaşık salışımda işte anmadan geçemeyeceğim hatıralarım var… Şimdi bu anılarla harmanlanmış tarifi …
Devamını oku »