Yapım: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan (8 Dilim İçin) Malzemeler: 400 gram mascorpone peyniri 200 gram labne peyniri (tercihen tuzsuz ve suyu iyice süzülmüş) 1 çay bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 3 paket kepekli bisküvi 100 gram tereyağı 200 ml. süt kreması 1 adet yumurta 2 adet yumurta akı Üzeri İçin: 1 küçük kase çilek 1 …
Devamını oku »Günün Tarifi
Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)
Yapım: Şef Doğa Çitçi (5 Kişilik) Malzemeler: *Gül suyu ve gül aroması *1 kilogram süt *50 gram pirinç *30 gram nişasta mısır Zerde İçin: *1 kilogram su * 50 gram pirinç * 350 gram şeker * Haspir suyu * Zerdeçal * Çiçek suyu Hazırlanışı: Sütü ocağa koyun, orta derece ateşte pişirin. Süt kaynayana kadar pirinçleri nişastasından arındırıncaya kadar yıkayın, ardından …
Devamını oku »Antep Kurabiyesi
Yapım: Şef Doğa Çitçi (5 Kişilik) Malzemeler: *1 kilogram kurabiye unu (Gaziantep’ te hazırını bulabilirsiniz) *500 gram sade yağ veya tereyağı *300 gram çekilmiş toz fıstık (Antep fıstığı) *500 gram toz şeker Kurabiye hamurunun hazırlanışı: Sade yağ veya tereyağını eritin. Şeker ile birlikte köpürüp beyazlaşana kadar 15- 20 dakika çırpın. Elde ettiğiniz karışıma yavaş yavaş un ilave edip yoğurun ve …
Devamını oku »Pastırmalı Fındık Lahmacun, Greyfurt Dilimleri ve Nar Ekşili Roka
Yapım: Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak Malzemeler: 10 gram maya 150gram un 50 gram su 50 gram antrikot pastırma 20 gram dolmalık biber 4 adet kiraz domates 1 adet kemer patlıcanı 1 adet greyfurt 1 demet roka 1 adet kırmızı soğan 1 yemek kaşığı sızma zeytin yağı 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı …
Devamını oku »Pancarlı Lazanya
(4 Kişilik) Malzemeler 8-10 adet lazanya İçi İçin: 500 gram pancar 3 adet domates 50 gram tereyağı veya margarin 1 adet yumurta 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Yarım su bardağı galeta unu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Pancarları ve patatesleri ayrı ayrı haşlayın. Tuz, karabiber ilavesiyle ayrı ayrı püreler yapın. Yağ ile pancar ve patates pürelerini karıştırın. Yumurta, kaşar peynir rendesinin yarısı, …
Devamını oku »Kaşarlı Milföy Çöreği
(4 Kişilik) Malzemeler: 3 adet yufka 150 gram kaşar 50 gram beyaz peynir 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı: Yufkanın ortasına yağ sürüp ikiye katlayın. Tekrar yağ sürüp üçe katlayın. Tekrar yağ sürüp kare şeklinde kesin. Kesilen kareye yumurta akı sürüp, rendelenmiş kaşarla beyaz peynir karışımını koyup üzerini kapatın. Yumurta sarısını üzerine sürün. Diğer yufkalara aynı …
Devamını oku »Marmelatlı Kurabiye
(1 Tepsi İçin) Malzemeler: 500 gram un 1 çay bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı yoğurt 1 küçük kase çilek marmeladı Hazırlanışı: Unu eleyip şekeri, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurtaları, yoğurdu ve zeytinyağını ekleyin. Pürüzsüz bir hamur elde edene …
Devamını oku »Soğanlı Ekmek
Yapım: Özgür Bakır Malzemeler: 500 gram un 15 gram kekik 20 gram toz seker 1 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı pekmez (veya bal) 30 gram kuru maya (3 paket) 320 ml. ılık su 50 gram zeytinyağı 40 gram kurutulmuş domates 40-50 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi) Hazırlanışı: Unu, şekeri, kekiği …
Devamını oku »Biber Piyazı
Yapım: Nurgün Uçkunkaya Fotoğraf: Hakkı Günerkan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet çarliston biber 1 adet acı sivri biber 200 gram tulum peyniri 1 küçük kase haşlanmış mantar 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Limon Tuz, karabiber Zeytinyağı Hazırlanışı: Biberleri ince ince kıyın. 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada hafif soteleyin. Bir kaba alın. Sarımsakları ezin. Haşlanmış mantar ve tulum …
Devamını oku »Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 demet taze soğan 2 adet temizlenmiş enginar Tuz Hazırlanışı: Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş sıcak suda, su oda ısısında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra bol suyla durulayıp süzün. Taze soğanları temizleyip kıyın. Enginarları küp şeklinde doğrayın, zeytinyağında …
Devamını oku »