Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Günün Tarifi

Düğülü Yaprak Sarma

by Hatice Ünal
24 Nisan 2020
in Günün Tarifi
473 20
0
Düğülü Yaprak Sarma
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande Göksan

(4-6 Kişilik)

Malzemeler:

500 gram asma yaprağı

500 gram kuzu kıyması

2 adet kuzu incik (tercihen küçük boyda olanı)

200 gram ince bulgur

3 adet soğan

Yarım demet maydanoz

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Çukur bir kaba kuzu kıymasını, ince bulguru, rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi aktarın. Elinizle iyice yoğurun. Asma yapraklarını tek tek tezgahın üzerine yayın. Her asma yaprağının ortasına bir tatlı kaşığı kadar iç malzemeden yerleştirin. Her yaprağı küçük serçe parmağı şeklinde sarın. Güveç kabınızın altınna kuzu incikleri yerleştirin. Üzerine sarmaları dizin. Yarısına kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte 45-50 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

#düğülüyapraksarma #yapraksarma #sarma #ramazan #ramadan #iftar #afyonyöreselmutfağı #yöreseltatlar #evdeyemekzevki

Previous Post

Rahat bir Ramazan için şeker yerine bal tüketin

Next Post

Etli Güveç

Hatice Ünal

Next Post
Etli Güveç

Etli Güveç

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki