Ana Sayfa » Günün Tarifi » Soğanlı Ekmek

Soğanlı Ekmek

Yapım: Özgür Bakır

Malzemeler:

500 gram un

15 gram kekik

20 gram toz seker

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı pekmez (veya bal)

30 gram kuru maya (3 paket)

320 ml. ılık su

50 gram zeytinyağı

40 gram kurutulmuş domates

40-50 gram mantar

1 adet kuru soğan

2 çorba kaşığı nar ekşisi (veya böğürtlen sirkesi)

Hazırlanışı:
Unu, şekeri, kekiği ve tuzu derin bir kasede harmanlayın.
Mayayı ılık suda erittikten sonra unlu karışımın ortasına ekleyin. Yağı ve balı da ilave ederek mutfak robotunun hamur yoğurma aparatını kullanarak en düşük hızda karıştırın. Dilimlenmiş mantarın yarısını ve kurutulmuş domatesi de karışıma ilave edin. Hamuru 8-10 dakika, düşük hızda yoğurmaya devam edin. Yoğrulan hamurun üzerini streçle veya bir bezle örtün, oda ısısında 1 saat mayalanması için dinlendirin.

#soğanlıkekmek #ekmek #ekmektarifi #ekmekyapımı #evdeyemekzevki #evdeekmekyapımı #kolayekmekyapımı

Tavsiye

Bilimsel gerçekler popüler hurafelere karşı

MÜMSAD Genel Koordinatörü, Gıda Mühendisi Ebru Akdağ İnsanın varlığını sürdürebilmesinin yanı sıra sosyalleşme ve keyif …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz