Ana Sayfa » Günün Tarifi » Şeftalili Tart

Şeftalili Tart

Malzemeler:

1 su bardaı yourt

Yarım su bardaı sıvı yağ

200 gram tereyaı 1 su bardaı şeker

2,5 su bardaı un

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üzeri İçin:

3 adet büyük boy şeftali

2 tatlı kaşıı şeker

1 çay kaşıı tarçın

Hazırlanışı:

Küp şeklinde kesip buzdolabında iyice souttuunuz tereyaı ile sıvı yaını karıştırın. Bu karışıma yourdu, şekeri, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Son olarak elenmiş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarın, buzdolabında yarım saat bekletin. Dinlenen hamuru tart kalıbına yayın.

Hamurun üzerlerine çatal yardımıyla hafifçe delikler oluşturun ki pişerken kabarmasın. Tart hamurlarını kalıba yaydıktan sonra tekrar buzlua aktarın. 10 dakika beklettikten sonra üzerlerine dilimlenmiş şeftalileri yayın. Şeker ile tarçını serpin

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, yarım saat pişirin. İstee göre frenk üzümü eşliinde servis edebilirsiniz.

#tart #şeftali

 

Tavsiye

Tahinli ve Narlı Soğuk Tatlı 

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Yapım: İnci BAK (2 Kişilik) Malzemeler: 300 gram süzme yoğurt 100 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.