Ana Sayfa » Günün Tarifi » Kaşarlı Milföy Çöreği

Kaşarlı Milföy Çöreği

(4 Ki­şi­lik)

Mal­ze­me­ler:

 3 adet yuf­ka

150 gram ka­şar

50 gram be­yaz pey­nir

1 çay bar­da­ğı sı­vı yağ

1 adet yu­mur­ta sa­rı­sı

Ha­zır­la­nı­şı:

Yuf­ka­nın or­ta­sı­na yağ sü­rüp iki­ye kat­la­yın. Tek­rar yağ sü­rüp üçe kat­la­yın. Tek­rar yağ sü­rüp ka­re şek­lin­de ke­sin. Ke­si­len ka­re­ye yu­mur­ta akı sü­rüp, ren­de­len­miş ka­şar­la be­yaz pey­nir ka­rı­şı­mı­nı ko­yup üze­ri­ni ka­pa­tın. Yu­mur­ta sa­rı­sı­nı üze­ri­ne sü­rün. Di­ğer yuf­ka­la­ra ay­nı iş­le­mi uy­gu­la­yın. 170 de­re­ce­ye ayar­lı fı­rın­da üs­tü kı­za­ra­na ka­dar pi­şi­rin.

#kaşarlımilföyçubuğu #ramazan #ramazanlezzetleri #evderamazankeyfi #evdeyemekzevki #sağlıklıbeslenme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir