Ana Sayfa » Günün Tarifi » Limonlu ve Damla Sakızlı Kek

Limonlu ve Damla Sakızlı Kek

Fotoğraf: Hande Göksan –  Prodüksiyon: İnci Bak

(10-12 Dilim İçin)

 Malzemeler:

1,5 su bardağı toz şeker

3 adet yumurta

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Yarım su bardağı zeytinyağı

Yarım su bardağı süt

1 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

1 çay kaşığı havanda ezilmiş damla sakızı

1 paket bitter çikolata (80 gr)

1 küçük kase ceviz içi

Hazırlanışı:

Bitter çikolatayı bıçak yardımı ile irice doğrayın. İri çekilmiş ceviz içini ekleyip harmanlayın. Şekeri ve yumurtaları mikserde köpük köpük olana dek çırpın. Sütü, zeytinyağını ve limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, rendelenmiş limon kabuğunu ve havanda ezilmiş damla sakızını harmanlayın. Bu karışımı yumurtalı karışımla birleştirin. Spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.  Ortasına boylu boyunca bitter çikolata ve ceviz karışımını serpin. Çatal veya kürdan yardımı ile bu karışımı hafifçe kek harcının içine gömün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alın. Ilınınca veya soğuyunca dilimleyip servis yapın.

#limonluvedamlasakızlıkek #kek #kektarifi #evdekekyapımı #evdetatlıyapımı #evdeyemekzevki #tatlı #dessert #lezzet #food #yummy

 

Tavsiye

Yeşil Mercimekli Pancar Salatası

Yapım: İnci BAK  – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 4 Kişilik Malzemeler: 10 adet küçük boy pancar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz