Ana Sayfa » Günün Tarifi » Pancarlı Lazanya

Pancarlı Lazanya

(4 Kişilik)

Malzemeler

8-10 adet lazanya

İçi İçin:

500 gram pancar

3 adet domates

50 gram tereyağı veya margarin

1 adet yumurta

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Yarım su bardağı galeta unu

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Pancarları ve patatesleri ayrı ayrı haşlayın. Tuz, karabiber ilavesiyle ayrı ayrı püreler yapın. Yağ ile pancar ve patates pürelerini karıştırın. Yumurta, kaşar peynir rendesinin yarısı, galeta unu, tuz ve karabiberi katıp karıştırın. Bir kenarda bekletin. Beşamel sos için; küçük bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin. Biraz kavurun. Sütü ilave ederek topak olmaması için devamlı karıştırın. Koyulaşınca soğumaya bırakın. Fırın kabını yağlayın, beşamel sosun çeyreğini yayın. Üzerine bir kat lazanya, bir kat pancarlı iç, bir kat beşamel sos, bir kat lazanya ve en üste tekrar bir kat beşamel sos ve kaşar peyniri serpin. Lazanyalar bitene kadar kişi sayısı kadar işlemi tekrar edin. 220 dereceye ayarlı fırında 20 dakika süreyle pişirin.

#ramazan #ramazanyemekleri #pancarlılazanyatarifi #lazanyatarifi #yemektarifleri #evdeyemekzevki #pancarlıtarifler

Tavsiye

Taze Vişneli Taze Yaprak Sarma

Fotoğraflar: Özgür Bakır Hazırlayan: Sema Temizkan – İnci Bak  (1 Tencere İçin) Malzemeler: 500 gram taze …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir