Ana Sayfa » Günün Tarifi (sayfa 10)

Günün Tarifi

Enginarlı Safranlı Pilav

Çiçeklerinden lezzetli lezzetli yemekleri yapılan, köklerinden ilaç elde edilen, tüylü kabuklarının kaynatılması ile saçları güçlendiren, çayından karaciğer hastalarının şifa bulduğu ve daha birçok faydası olan şifa topu “enginar” bahar aylarının olmazsa olmaz sebzesi. Bu özel sebze baharla birlikte mutfağımızın konuğu oldu. Mevsiminde sağlıkla, bol bol tüketmeniz dileği ile… Tarif: Hayal Demirkol / Fotoğraf: Özgür Bakır 4 Kişilik Malzemeler: 4 adet …

Devamını oku »

Badem Krokanlı Transparan Pasta  

6 Kişilik Malzemeler:   Pandispanya için: 3 adet yumurta 125 gram toz şeker 125 gram elenmiş un 10 gram kabartma tozu 5 gram vanilin   Prenses Kreması İçin: 250 ml süt 50 gram tereyağı 50 gram margarin 1 adet yumurta sarısı 300 gram beyaz fildişi pul çikolata   Ayrıca: 100 gram badem krokan 100 gram Antepfıstığı krokan 1 salkım frenk …

Devamını oku »

Kuzu Pirzola

Malzemeler: 150 gram Bonfilet Kuzu Pirzola 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz   Hazırlanışı: Kuzu pirzolaları önceden ısıttığınız tavaya bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyerek kızartın. Damak tadınıza göre tuz ilave edin. Tavanın kapağı açık bir şekilde pirzolaları ara ara çevirerek 15 dakika kızartın. Patates püresi eşliğinde servis edebilirsiniz.      

Devamını oku »

Dana Antrikot

Malzemeler: 180 gram Bonfilet Dana Antrikot Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz, karabiber   Hazırlanışı: Dana antrikotunuzun her iki tarafına elinizle ya da fırça yardımıyla sıvı yağ sürün. Ardından tuz ve karabiberle iyice ovun. Bir kabın içerisine alın. Bu sırada teflon tavanızı ocağınızın üzerine alarak ısıtın. Etinizi tavanın içerisine koyun. Her iki tarafını yüksek ateşte iyice pişirdiğiniz antrikot pembeleşmeye başladığında …

Devamını oku »

Tam bir mutfak sevdalısı Sinan Çalışkanoğlu

“Güldür Güldür” ekibinden ünlü oyuncu Sinan Çalışkanoğlu, aynı zamanda yöresel mutfağın hayranı çıktı… Selena, Türk Malı,Kertenkele ve İlk Buluşma gibi “Mucize 2 Aşk” filmindeki performansı ile de adından söz ettiren Çalışkanoğlu ile Hatay lezzetlerini konuştuk… Mutfakla aranız nasıl? Mutfakla aram hep çok iyi ama tüketici olarak.  Güzel yemek yemeyi özellikle yöresel lezzetleri ve doğal ürünleri yemeyi severim. Yemek yapar mısınız? …

Devamını oku »