Ana Sayfa » Günün Tarifi

Günün Tarifi

Pazılı Üçgen Börek

Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit – Selin Aktalay Fotoğraf: Hande Göksan  4 Kişilik Malzemeler: 3 su bardağı pazı/ sadece yeşil yapraklı kısmı – doğranmış 1 su bardağı doğranmış soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 adet orta boy lavaş Dip Sosu İçin: 1 su bardağı tulum peynir ¼ su bardağı taze sıkılmış limon suyu 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi Tuz, karabiber …

Devamını oku »

Kağıtta Pastırma

Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (4 Kişilik) Malzemeler: 40 gram pastırma 1 adet domates 2 adet sivri biber 1 yemek kaşığı tereyağı Yağlı kağıt Hazırlanışı: Yağlı kağıtları bir karış uzunluğunda kare formlar halinde kesin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayırın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Sivri biberlerin tomurcuklu kısımlarını ayırın ve biberleri ince kıyın. Tüm malzemeyi 4 adet yağlı kağıda, …

Devamını oku »

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

(4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç (yıkanmış) 2 su bardağı su 3 adet büyük soğan (küp doğranmış) 3 yemek kaşığı taze domates rendesi 1 çay bardağı zeytinyağı  (pişirmek için) 3 adet patlıcan (büyük küp doğranmış) 1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için) Baharatlar Yarım tatlı kaşığı yenibahar Yarım tatlı kaşığı kekik Yarım tatlı kaşığı tarçın Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 …

Devamını oku »

Közlenmiş Biberli Ezme

Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (1 Kavanoz İçin) Malzemeler: 1 su bardağı ceviz içi (Tercihen taze ceviz içi) 1 adet orta boy kuru soğan 1 çorba kaşığı nar ekşisi 2 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı limon suyu 1 dilim bayat ekmek içi (Tercihen Trabzon ekmeği) Kimyon, toz kırmızı biber 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 2 adet közlenmiş …

Devamını oku »

Limonlu Muhallebi

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik) Malzemeler: 5,5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı nişasta 1 kahve fincanı pirinç unu 2 adet yumurtanın sarısı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı krema Süslemek İçin: Tarçınlı bisküvi Frenk üzümü (veya çilek) Hazırlanışı: Sütü, şekeri, nişastayı, pirinç ununu tencereye aktarın. İyice çırpın. Orta …

Devamını oku »

Otlu ve Patatesli Omlet

Fotoğraf: Hande Göksan – Hazırlayan: Müşerref Kartaler – İnci Bak (1 Kişilik) Malzemeler: 1 adet orta boy patates 1 adet küçük boy kabak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 dal kıyılmış taze kekik Birkaç dal kıyılmış dereotu 1 çorba kaşığı labne peyniri Hazırlanışı: Yumurtaları, kıyılmış yeşillikleri ve labne peynirini bir kasede iyice çırpın. Patatesin ve kabağın kabuklarını soyup …

Devamını oku »

Karadut Reçeli

Yapım: Sema TEMİZKAN –  İnci BAK Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 1 Kavanoz İçin Malzemeler: 500 gram taze karadut 250 gram toz şeker 1 su bardağı toz şeker Birkaç damla limon suyu Servis Önerisi: Pankek veya sade bisküvi Hazırlanışı: Karadutları yıkayıp süzün. Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Şeker iyice eridikten sonra 5 dakika kaynatın. Karadutları ekleyin. Önce yüksek …

Devamını oku »

Kabaklı ve Lorlu Börek

Tarif: Müşerref Kartaler – Prodüksiyon: İnci BAK -Fotoğraflar: Hande GÖKSAN  (4 Kişilik)  Malzemeler: 1 adet hazır yufka 4 adet orta boy kabak 1 su bardağı lor peyniri Bir kaç dal maydanoz, dereotu, nane,taze soğan 1 çorba kaşığı un 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: Kabakları uzunlamasına ince şeritler halinde kesin, hafifçe tuzlayın ve bir süzgecin üzerine alın. Bir iki saat kabağın …

Devamını oku »

Çikolatalı Üzümlü Tart

Yapım: Nurgün UÇKUNKAYA – Fotoğraf: Murat KURTULUŞ (4 Kişilik) Malzemeler: Tart hamuru için: 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı tozşeker 1 yumurta 1 kahve fincanı sıvıyağ 1 kahve fincanı su   Krema için: 200 gram bitter çikolata 1 paket krem şanti 1/2 su bardağı üzüm suyu 1/2 su bardağı süt Üzeri için: Siyah üzüm Pudra şekeri Hazırlanışı: Unun ortasını havuz …

Devamını oku »

Fırında Ispanaklı Tortilla

(1 Kişilik) Malzemeler: 1 adet tortilla ekmeği 3-4 yaprak ıspanak 1 adet kırmızı soğan 1-2 çorba kaşığı ketçaplı sos (beyaz peynirli tortilla pizzada tarifi bulabilirsiniz) 2 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri Hazırlanışı: Sıvı yağı tencerede ısıtıp jülyen doğranmış kırmızı soğanı kavurun. Kıyılmış ıspanağı ilave edin. Birkaç dakika kavurup ocaktan alın. Tuzu ve karabiberini ekleyip …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz