Ana Sayfa » Günün Tarifi

Günün Tarifi

Şeftalili Puding

Malzemeler: 1/2 litre süt 125 gram toz şeker 2 çorba kaşıı mısır nişastası (tepeleme) 3 adet yumurtanın sarısı 3 çorba kaşıı tuzsuz tereyaı 1 tatlı kaşıı vanilya aroması ya da 1 paket vanilin 1 kutu krema (200 ml) 2 adet şeftali Hazırlanışı: Puding için; Sütü, şekeri, yumurta sarılarını ve nişastayı tencereye alın. Çırpma teliyle iyice karıştırın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli …

Devamını oku »

Bol Çikolatalı Tart Brownie

Malzemeler: 2 adet yumurta 100 gram tereyaı 2 çorba kaşıı süt 1 tutam tuz Yarım su bardaı toz şeker 1+1/2 su bardaı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Çikolatalı Karışımı İçin: 1 adet yumurta 1 yemek kaşıı un 1 tatlı kaşıı tarçın 250 gram bitter çikolata Hazırlanışı: Hamur malzemelerinin hepsini karıştırma kabına alın. Tüm malzemeleri iyice harmanlayın. Katı …

Devamını oku »

Vişneli Turta

Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardaı toz şeker 1 kahve fincanı zeytinyaı 1 çay bardaı su 1,5 su bardaı un Yarım su bardaı badem ezmesi 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşıı tarçın 15 adet taze vişne (tercihen saplarıyla birlikte) 1 paket bitter çikolata (80 gram) Hazırlanışı: Yumurtaları ve şekeri 5 dakika çırpın. Zeytinyaını ve suyu ekleyip 1 dakika …

Devamını oku »

Şeftalili Tart

Malzemeler: 1 su bardaı yourt Yarım su bardaı sıvı yağ 200 gram tereyaı 1 su bardaı şeker 2,5 su bardaı un Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya Üzeri İçin: 3 adet büyük boy şeftali 2 tatlı kaşıı şeker 1 çay kaşıı tarçın Hazırlanışı: Küp şeklinde kesip buzdolabında iyice souttuunuz tereyaı ile sıvı yaını karıştırın. Bu karışıma yourdu, şekeri, kabartma …

Devamını oku »

Çikolatalı Pasta

Malzemeler: Pandispanyası İçin: 3 adet yumurta 125 gram pudra şeker 125 gram elenmiş un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3 yemek kaşıı kakao 3 yemek kaşıı su Çikolatalı Kreması İçin:  200 ml. krema 1 paket kremşanti 300 gram labne 160 gram bitter çikolata 2 yemek kaşıı kakao Çikolata Parçaları İçin: 1 paket bitter çikolata (80 gram) Hazırlanışı: Üzerini …

Devamını oku »

Şeftalili çok pratik dondurma!

Yazın en güzel meyvesi şeftali bol bol tezgahlarda yerini almışken reçelinden, marmeladından, püresiyle elde edilen dondurmasından faydalanmak lazım. Sizlerle bu ay şeftalili çok pratik bir dondurma tarifi paylaşmak istedik… Malzemeler: 1 su bardaı süzme yourt 1 su bardaı pudra şekeri 1 paket krema (200 ml) 4 adet olgun ve yumuşak şeftali Hazırlanışı: Kremayı iki misli kabarana dek çırpın. Süzme yourdu …

Devamını oku »

Karadut Reçeli

Malzemeler: 1 kilo karadut 1 kilo toz şeker Yarım limonun suyu 1 çay kaşıı tereyaı Hazırlanışı: Karadutları zedelemeden yıkamak için, içi su dolu derin bir kasede 10 dakika kadar bekletip süzün. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Saplarını da küçük bir mutfak makasıyla kesin. Temizlediiniz karadutları tencereye, bir sıra meyve bir sıra şeker gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde en az …

Devamını oku »

Erikli ve Çikolata Soslu Kek

Malzemeler: 5 adet yumurta 1,5 su bardaı pudra şekeri 1 çay bardaı su 1 çay bardaı sıvı ya 1,5 paket kabartma tozu Yarım paket karbonat 1 paket vanilya 1 yemek kaşıı limon suyu 3 su bardaı un 1 paket hazır çikolata sos (toz halinde) 6-7 adet anjelik erik Hazırlanışı: Yumurtaları pudra şekerle birlikte 5 dakika boyunca çırpın. Suyu ve sıvı …

Devamını oku »

Kayısılı ve Çikolatalı Milföy Börek

Malzemeler: 10 adet kayısı 6 adet hazır milföy hamuru 2 çorba kaşıı bitter damla çikolata (veya parça çikolata) Tarçın Pudra şeker Hazırlanışı: Milföyleri oda ısısında yumuşatın. Yalı kaıt serili fırın tepsisine yan yana bitiştirerek bütün bir dikdörtgen hamur oluşturun. Çikolata parçacıklarını elinizle bastırarak hamurun içine batırın. Üzerlerine ikiye kesilmiş kayısıları yerleştirin. Kayısıların içine de çikolata parçacıkları ile doldurun, tarçın serpin. …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Makarna

Malzemeler: 2 su bardaı haşlanmış makarna 2 adet patlıcan 1 adet soan 2 adet domates 4-5 dal dereotu 3 çorba kaşıı zeytinyaı Tuz Hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyun. Uzunlamasına dörde kesip yalı kaıdın üzerine yerleştirin. Dilimlerin üzerine tuzu serpin. 200 dereceye ayarlı fırında patlıcanları közleyin. Ayrı bir tavada zeytinyaını ısıtıp ay şeklinde doranıp tuzla ovulmuş soanı karamelize edin. Ocaktan alın, küp …

Devamını oku »