Ana Sayfa » Günün Tarifi

Günün Tarifi

Baget Pizza

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Murat ERDOĞAN (1 Kişilik) Malzemeler: Yarım baget ekmek 3-4 dilim mozzarella peyniri (suda mozzarella) 1 adet domates 1 dal taze biberiye 1 çorba kaşığı hazır kahvaltı sosu 1 adet büyük boy mantar Hazırlanışı: Baget ekmeğini boyuna ikiye kesip kitap şeklinde açarak düzleştirin. Üzerine hazır kahvaltı sosu sürün, dilimlenmiş mozzarella, domates ve mantarı yerleştirin. Taze biberiyeyi …

Devamını oku »

Soğanlı Yumurta

Yapım: inci Bak- Fotoğraf: Murat Erdoğan (2 Kişilik) Malzemeler: 2-3 adet orta boy kırmızı soğan (300-400 gram kadar) 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay bardağı su Tuz 3 adet yumurta 1 dal taze kekik (isteğe göre) Hazırlanışı: Kabuğunu soyduğunuz soğanları ay şeklinde ince ince doğrayın. Tuz ekleyip avucunuzda iyice ovun. Tereyağı ile sıvı yağını tavada …

Devamını oku »

Tuzlu Yoğurtlu Yumurta Kavurması

Tarif: Mehmet TANRIVERDİ – Fotoğraf: Erol İĞDE 2-3 Kişilik Malzemeler: 2 yumurta 1 tatlı kaşığı tuzlu yoğurt 1 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Yumurtaları bir kaseye kırın. Sarılarını parçalayarak hızlı bir şekilde çırpın. Tavada tereyağını eritin. Ateşi kısın, tuzlu yoğurdu katıp karıştırın. Bu sırada çırpılmış yumurtaları ilave edin ve yumurtalar ile tuzlu yoğurdu birbirine yedirerek pişirin. Kişi sayısına göre malzeme miktarını …

Devamını oku »

Pazılı Üçgen Börek

Tarif: İnci Ülgen Bozyiğit – Selin Aktalay Fotoğraf: Hande Göksan  4 Kişilik Malzemeler: 3 su bardağı pazı/ sadece yeşil yapraklı kısmı – doğranmış 1 su bardağı doğranmış soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 adet orta boy lavaş Dip Sosu İçin: 1 su bardağı tulum peynir ¼ su bardağı taze sıkılmış limon suyu 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi Tuz, karabiber …

Devamını oku »

Kağıtta Pastırma

Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (4 Kişilik) Malzemeler: 40 gram pastırma 1 adet domates 2 adet sivri biber 1 yemek kaşığı tereyağı Yağlı kağıt Hazırlanışı: Yağlı kağıtları bir karış uzunluğunda kare formlar halinde kesin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayırın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Sivri biberlerin tomurcuklu kısımlarını ayırın ve biberleri ince kıyın. Tüm malzemeyi 4 adet yağlı kağıda, …

Devamını oku »

Patlıcanlı Zeytinyağlı Pilav

(4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı pirinç (yıkanmış) 2 su bardağı su 3 adet büyük soğan (küp doğranmış) 3 yemek kaşığı taze domates rendesi 1 çay bardağı zeytinyağı  (pişirmek için) 3 adet patlıcan (büyük küp doğranmış) 1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için) Baharatlar Yarım tatlı kaşığı yenibahar Yarım tatlı kaşığı kekik Yarım tatlı kaşığı tarçın Yarım tatlı kaşığı karabiber 1 …

Devamını oku »

Közlenmiş Biberli Ezme

Fotoğraf: Hande Göksan Prodüksiyon: İnci Bak (1 Kavanoz İçin) Malzemeler: 1 su bardağı ceviz içi (Tercihen taze ceviz içi) 1 adet orta boy kuru soğan 1 çorba kaşığı nar ekşisi 2 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı limon suyu 1 dilim bayat ekmek içi (Tercihen Trabzon ekmeği) Kimyon, toz kırmızı biber 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı 2 adet közlenmiş …

Devamını oku »

Limonlu Muhallebi

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN (4 Kişilik) Malzemeler: 5,5 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı nişasta 1 kahve fincanı pirinç unu 2 adet yumurtanın sarısı 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 çay bardağı krema Süslemek İçin: Tarçınlı bisküvi Frenk üzümü (veya çilek) Hazırlanışı: Sütü, şekeri, nişastayı, pirinç ununu tencereye aktarın. İyice çırpın. Orta …

Devamını oku »

Otlu ve Patatesli Omlet

Fotoğraf: Hande Göksan – Hazırlayan: Müşerref Kartaler – İnci Bak (1 Kişilik) Malzemeler: 1 adet orta boy patates 1 adet küçük boy kabak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 dal kıyılmış taze kekik Birkaç dal kıyılmış dereotu 1 çorba kaşığı labne peyniri Hazırlanışı: Yumurtaları, kıyılmış yeşillikleri ve labne peynirini bir kasede iyice çırpın. Patatesin ve kabağın kabuklarını soyup …

Devamını oku »

Karadut Reçeli

Yapım: Sema TEMİZKAN –  İnci BAK Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN 1 Kavanoz İçin Malzemeler: 500 gram taze karadut 250 gram toz şeker 1 su bardağı toz şeker Birkaç damla limon suyu Servis Önerisi: Pankek veya sade bisküvi Hazırlanışı: Karadutları yıkayıp süzün. Suyu ve şekeri tencereye aktarın. Şeker iyice eridikten sonra 5 dakika kaynatın. Karadutları ekleyin. Önce yüksek …

Devamını oku »