Ana Sayfa » Günün Tarifi (sayfa 9)

Günün Tarifi

Dolmalık Biber Yemeği

Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK– Fotoğraflar: Hande GÖKSAN (4 Kişilik)  Malzemeler: 500 gram dolmalık biber 3 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı tereyağı 3 diş sarımsak 3-4 adet büyük boy domates 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber Tuz 1 paket kuş üzümü (1 avuç kadar) Hazırlanışı: Dolmalık biberleri yıkayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırıp dolmalık biberleri kızartın. …

Devamını oku »

Düğülü Yaprak Sarma

Fotoğraf: Hande Göksan (4-6 Kişilik) Malzemeler: 500 gram asma yaprağı 500 gram kuzu kıyması 2 adet kuzu incik (tercihen küçük boyda olanı) 200 gram ince bulgur 3 adet soğan Yarım demet maydanoz Tuz, karabiber Hazırlanışı: Çukur bir kaba kuzu kıymasını, ince bulguru, rendelenmiş soğanı, kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi aktarın. Elinizle iyice yoğurun. Asma yapraklarını tek tek tezgahın üzerine yayın. Her …

Devamını oku »

Sebzeli Krep

Yapım: Nurgün Uçkunkaya (4 Kişilik) Malzemeler: 1 kutu mantar 3 adet yeşil biber 3 adet kırmızı biber 2 adet havuç (rendelenmiş) 2 adet domates (küp doğranmış) Tereyağı Tuz, karabiber Krep Malzemeleri: 1 su bardağı süt 1 su bardağı un 1 adet yumurta Tuz Sıvı yağ Hazırlanışı: Krep malzemelerini çırparak 10 dakika dinlendirin.  Teflon tavaya çok az yağ koyup kızdırın. Küçük …

Devamını oku »

Limonlu ve Damla Sakızlı Kek

Fotoğraf: Hande Göksan –  Prodüksiyon: İnci Bak (10-12 Dilim İçin)  Malzemeler: 1,5 su bardağı toz şeker 3 adet yumurta 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı süt 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 1 çay kaşığı havanda ezilmiş damla sakızı 1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 …

Devamını oku »

Çoban Kavurmalı Fırında Enginar

Yapım: Nurgün Uçkunkaya (4 Kişilik) Malzemeler: 4-5 adet enginar 350 – 400 gram kuzu kuşbaşı 2 adet kırmızı biber 2 adet tatlı sivri biber Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri Limon Tuz, karabiber Hazırlanışı: Küçük küçük doğranmış kuzu kuşbaşı etleri ince kıyılmış biberlerle birlikte teflon tavaya koyun. Eti, kendi yağı ile birlikte biberlerle arada bir çevirerek kavurun. Tuz, karabiber katın karıştırın. …

Devamını oku »

Ekonomik Buzluk Böreği   

8 Kişilik Malzemeler: 5 adet hazır yufka 2 adet kapya biber 3-4 adet sivri biber 150 gram kaşar peyniri veya dil peyniri 125 gr margarin 5-6 dilim sucuk Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı Çörek otu veya susam Hazırlanışı: Margarini eritip ılınmaya bırakın. Erittiğiniz margarini yufkaların her katına sürün. Tüm malzemeyi küçük küçük doğrayıp harmanlayın. Yufkaları dört eşit parçaya bölerek eşit …

Devamını oku »

Frenk Üzümlü ve Elmalı Crumble

Yapım: İnci Bak  – Fotoğraflar: Hande Göksan (4 Kişilik)  Malzemeler: 3 adet büyük boy kırmızı erik 1 tatlı kaşığı tarçın 1 avuç ceviz içi 1 salkım Frenk üzümü (veya dondurulmuş vişne de olur) Hamuru İçin: 125 gram un 70 gram tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 50 gram pudra şekeri 1 tutam tuz Hazırlanışı: Hamuru için; Unu, şekeri ve tuzu bir …

Devamını oku »

Tortillalı Bahar Pizzası

Yapım: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet hazır tortilla hamuru 5-6 adet mantar 2 adet kuşkonmaz 1 adet dolmalık sarı biber Yarım demet ısırgan otu 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri 50 gram keçi peyniri (isteğe bağlı) Sosu İçin: 15 adet kiraz domates 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 1 …

Devamını oku »

Kaşar Peynirli Karnıyarık

Yapım: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet patlıcan 1 çorba kaşığı tuz 1 çorba kaşığı un Kızartmak için sıvı yağ 200 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 adet sivri biber 1 adet kapya biber Sosu İçin: 3 adet rendelenmiş domates 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 …

Devamını oku »

Fırında Köz Biberli Köfte

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN -Prodüksiyon ve Yapım: İnci BAK 3-4 Kişilik Malzemeler: 5 adet kapya biber 300 gram köftelik kıyma 1 yumurtanın sarısı 1 dilim bayat ekmek içi 3-4 dal maydanoz 3-4 dal dereotu 3-4 dal nane Tuz, kimyon Domates sos için: 1 su bardağı domates suyu 1 çay bardağı domates püresi 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı su Tuz, …

Devamını oku »