Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Sürk

by Yemek Zevki Editör
30 Mayıs 2017
in Tarifler, Yöresel Yemekler
483 10
0
Sürk
749
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Sürk

Malzemeler:

Yarım kilo ekşimik (çökelek)

Yarım kilo lor peyniri

1 yemek kaşığı dolusu acı ya da tatlı biber salçası

1 tatlı kaşığı çörek otu

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı kimyon tohumu

1 çay kaşığı kişniş tohumu

1 tatlı kaşığı tatlı toz biber

Sürk

Hazırlanışı:

Kişniş ve kimyon tohumlarını tavada hafifçe ısıtın ve havanda dövün.

Çökelek ve lor peynirini geniş bir kaba alın. Kalan tüm baharatları ekleyin ve yaklaşık 15-20 dakika tüm malzeme birbirine geçene kadar güzelce yoğurun. Salçanız çok tuzlu değilse bu aşamada biraz tuz atın.

Karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi hafifçe ıslatarak yuvarlayın. Bu sırada dış kısmında gözle görülür çatlaklar olmamasına dikkat edin.

Büyük bir tepsiye dizin ve üzerine bir tülbent örtün.

Güneş gören bir yerde 2-3 gün ya da mutfak ortamında 5-6 gün kurumasını sağlayın. Kuruturken her gün çevirin.

 

Kuruduktan sonra: Sürkü bir kavanoza alın, üzerini kapatacak şekilde zeytinyağı ile doldurun ve bu şekilde muhafaza edin.

 

Saklama Önerileri:

Yağda muhafaza, buzdolabında 2 ay, buzdolabı poşetinde muhafaza, buzlukta 1 yıl

 

Yazarların Notu: Antakya’da kahvaltıların baş tacı olan sürkün tadına bir kere baktıysanız yazının gerisini okumanıza zaten gerek yok. Tadına bakmadıysanız hemen tarifi yapmaya başlayın deriz. Antakya’ya özgü bu lezzetin orijinal halinde sürk tamamen küflendiriliyor. Biz küflendirmeden saklamayı tercih ettik ve böyle de lezzetini çok sevdik.

Tags: AcılıEkmekÜstüdünya mutfaklarıEt YemekleriEtli Yaz Türlüsüiftar saatiiftar sofrasıİftar Yemekleri
Previous Post

Ekşimik (Çökelek)

Next Post

Ev Yoğurdu

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ev Yoğurdu

Ev Yoğurdu

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki