Ana Sayfa » Yöresel Yemekler (sayfa 2)

Yöresel Yemekler

Dana Reş Çorbası

Dana Reş Çorbası

Dana Reş Çorbası (8 Kişilik) Dana Reş Çorbası Malzemeler: 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çay bardağı kabuklu kırmızı mercimek 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Su (çorba piştikçe kontrollü olarak eklenecek) Tuz Dana Reş Çorbası Hazırlanışı: Döğmeyi, yani aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. …

Devamını oku »

Aşotu Çorbası

Aşotu Çorbası

Aşotu Çorbası (8 Kişilik) Aşotu Çorbası İçin Malzemeler: Çorba Malzemesi: 1 su bardağı aşurelik buğday 500 gram yoğurt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı aşotu salamurası Tuz Köfte Malzemesi: 200 gram yağsız kıyma Yarım çay kaşığı karabiber Tuz   Aşotu Çorbası Hazırlanışı: Buğdayı bol suda iyice yıkayıp süzdürdükten …

Devamını oku »

Tatar Böreği Tarifi

tatar böreği

2017’ye farklı lezzetlerle ‘merhaba’ demek istiyorsanız Kadir Şef’in reçeteleri tam size göre… Her zaman ki gibi yeni, farklı ve ilgi çekici… Tatar Böreği (4 Kişilik) Tatar Böreği İçin Malzemeler: 1 kilo un 3 adet yumurta Alabildiği kadar ılık su İri yemeklik tuz Sosu İçin: 250 gram orta yağlı dana kıyma 2 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber 1 …

Devamını oku »

Künefe Nasıl Yapılır?

Künefe (4 – 6 Kişilik) Künefe İçin Malzemeler 1 kilo tel kadayıf 1 kilo künefelik tuzsuz peynir 500 gram tereyağı Şurubu İçin: 1 kilo toz şeker 3 su bardağı su Künefe Hazırlanışı Önce suyu ve şekeri karıştırıp kaynatarak şurubu hazırlayın ve bir kenara alın. Yaklaşık 60 cm çapında bir bakır tepside tereyağını eritin. Ateşi kısın ve tel kadayıfları tepsiye alıp tereyağına …

Devamını oku »

Kömbe Nasıl Yapılır?

Yepyeni bir seneye başlamanın heyecanı ile ‘Sevgi’ dolu bir merhaba… Yılın ilk sayısında sizlerle olmak çok güzel, umarım hepiniz sağlıklı, sevgi ve lezzetli bir yıl geçirirsiniz. Bu yılın ilk sayısında da geçtiğimiz yıl başlattığım “Gastronomist” projeme devam ediyorum.  Bu ayda bu işi kendine meslek edinmenin dışında bildiklerini aktarmayı tercih etmiş bir akademisyen ile beraberim. Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi …

Devamını oku »

Aşşir Tarifi

assir

Aşşir (4 Kişilik) Aşşir İçin Malzemeler 300 gram az yağlı et 500 gram buğday 1 su bardağı nohut 1 adet orta boy kuru soğan Biber salçası Tereyağı Kimyon (tane ve toz) Ceviz içi Aşşir Hazırlanışı ‘’Aşşir bir tören yemeğidir. Düğünlerde, kesilen hayvanın tüm eti kullanılır. Gerdan eti hem yumuşaktır, dövmesi daha kolaydır hem de yağ oranı yemek için yeterlidir. Horoz …

Devamını oku »

Kızartma Oruk Tarifi

Kızartma Oruk (4 Kişilik) Kızartma Oruk İçin Malzemeler 250 gram tek sefer çekilmiş az yağlı kıyma 1 büyük boy kuru soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz Çeyrek demet maydanoz Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı kıyışmış ceviz içi Kızartmak için ay çiçek yağı Kızartma Oruk Hazırlanışı: Kıymalı iç malzemeyi hazırlamak için; Kıymayı bir tencerede kavurun. İnce …

Devamını oku »

Kayseri Yağlaması Tarifi

kayseri yağlaması

Boyut Değiştiren Lezzetler Soğuk kış günlerinde sıcak bir çorba ile içini ısıtmak isteyenler, daha önce karşılaşmadıkları lezzetler ile Özsüt’te buluşacak. Şef Yunus Emre Akkor’un babaannesinin tariflerinden, yüzyıllar öncesinin Saray Mutfağı’na uzanan çorbalar, kış menüsündeki yerini almış. Et ve rokanın buluşması… İlk bakışta İtalyan Mutfağı’ndan bir yemek izlenimi verse de, aslında geçmişi 200 yıla kadar uzanan saklı lezzetlerden biri. Yunus Emre …

Devamını oku »