Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri (sayfa 13)

Sebze Yemekleri

Kuru Dutlu Rezene

Malzemeler • 2 adet rezene kökü • 2 dal rezene saçı,(arap saçı, maratho) • Yarım demet taze soğan • Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 2 su bardağı soğuk su • 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu • 1 büyük kahve fincanı (beyaz) kuru dut • Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş tuz • 1 tatlı kaşığı tozşeker …

Devamını oku »

Kirazlı Semizotu Pirpirim

Malzemeler: • 1 demet semizotu • 200 gram süzme yoğurt • 2 diş sarımsak • 100 gram kiraz • Tuz Kirazlı Semizotu Pirpirim Tarifi; Yoğurt ve sarımsağı bir tutam tuz atarak karıştırın. Yıkanmış temizlenmiş semizotunu hazırladığınız yoğurtla karıştırın. Çekirdeklerini çıkardığınız kirazla salatanızı süsleyin.

Devamını oku »

Fırında Mantarlı Kabak

Malzemeler: • 8 adet kabak • 3-4 çorba kaşığı mantar • 2 dilim taze ekmek içi • 4 çorba kaşığı süt • 2 adet yumurta • 150 gram taze kaşar peyniri • Çeyrek su bardağı sıvı yağ • 1 tatlı kaşığı kekik • Tuz, karabiber Fırında Mantarlı Kabak Tarifi; Kabakları kazıyıp, kaynamakta olan tuzlu suya atıp bıçağın sivri ucu batıncaya …

Devamını oku »

Pide Üstü Izgara Sebze ve Köfte

Malzemeler • 1 adet büyük boy patlıcan • 1 adet büyük boy kabak • 4 adet salçalık kırmızıbiber (tercihen küçük boy) • 4 adet yeşilbiber • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen • 1 çorba kaşığı tuzlu yer fıstığı tozu Köfte için: • 500 gram orta yağlı kıyma • 1 dilim bayat ekmek içi • 1 …

Devamını oku »

Misket Köfteli Sebze Kavurma

Malzemeler • 1 adet salçalık kırmızı biber • 2 adet kabak • 1 adet patlıcan • 7-8 adet taze fasulye • 4-5 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 çorba kaşığı tuzsuz badem içi • Tuz, 2 dal taze kekik Köfte İçin: • 300 gram orta yağlı kıyma • 1 adet küçük boy soğan • Tuz, karabiber, kimyon Misket Köfteli Sebze …

Devamını oku »

Yoğurtlu Bakla Aşı

Malzemeler • 1 kilo taze bakla • 1 çorba kaşığı un • 500 gram kuzu eti • 1 adet büyük boy soğan • 1 çorba kaşığı margarin • 1 su bardağı nohut • Tuz, kimyon Yoğurtlu Sos İçin: • 1 kase yoğurt • 1 adet yumurtanın sarısı • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş nane Yoğurtlu Bakla Aşı Tarifi; Nohudu bir gece …

Devamını oku »

Pastırmalı Mücver Krep

Malzemeler • 1 su bardağı un • 1 çay bardağı su • 1 çay bardağı süt • 2 adet yumurta • 1 adet orta boy kabak • 1 kase kıyılmış karışık ot (nane, dereotu, maydanoz) • 1 kahve fincanı zeytinyağı • Tuz Sunum için: • 1-2 çorba kaşığı krem peynir • Birkaç dilim pastırma • Birkaç yaprak roka Pastırmalı Mücver …

Devamını oku »

Kayısılı Dolma

Malzemeler • 5-6 adet dolmalık kırmızıbiber (tercihen küçük boy) • 5-6 adet sivri biber (tercihen geniş ve tombul olandan) • 4 adet soğan • 1 kahve fincanı zeytinyağı • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık • 1 su bardağı pirinç • Tuz, karabiber, tarçın • 1 çorba kaşığı kuş üzümü • 1 tatlı kaşığı toz şeker • Yarım demet taze nane …

Devamını oku »

Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık

Malzemeler: + 6 adet eşit büyüklükte patlıcan + 1 adet tavuğun haşlanmış göğsü + 250 gram haşlanmış dil + 150 gram kestane mantarı + 2 adet baş soğan + Yarım demet maydanoz + 2 çorba kaşığı tereyağı + Tuz, Karabiber + Kızartmak için sıvı yağ Osmanlı Usulü Patlıcan Karnıyarık Tarifi; Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlayın ve acı suyu çıkıncaya kadar bol …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa

Malzemesi 1 adet ayva 1 kilo pırasa 3 diş sarımsak Yarım bardak zeytinyağı Yarım demet maydanoz 2 baş soğan 2 çay kaşığı şeker 2 adet olgun domates 1 adet limon Tuz Zeytinyağlı Ayvalı Pırasa Tarifi; Ayvayı haşlayıp kuşbaşı doğrayın. Pırasanın baş ve yeşil kısımlarını keserek 2-3 kat soyun. Yıkayıp 3 parmak uzunluğunda doğrayın. Boyuna olarak birer taraflarından derinlemesine yarılarına kadar …

Devamını oku »