Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Sebzeli Bulgur Pilavı

by Yemek Zevki Editör
26 Eylül 2013
in Sebze Yemekleri
478 15
0
Sebzeli Bulgur Pilavı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

sebzelibulgurMalzemeler:

1 demet taze soğan

2-3 adet havuç

100-150 gram taze mantar

1-2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı et suyu ya da sade su

1 demet dereotu

1 demet maydanoz

100 gram ceviz içi

250 gram bulgur

1 adet kırmızı biber

Hazırlanışı

Taze soğanları temizleyip ince şekilde kıyın.Havuç ve kırmızı biberi jülyen şeklinde kesin. Sarımsakları soyup ezin.Mantarları temizleyip büyük parçalar halinde limonlu suya doğrayın. Sıvıyağ ve tereyağı karışımında mantarları çevirin.Sarımsak, havuç ve biberi ilave edin.Ardından taze soğanları ilave edin.Malzemeleri kavurduktan sonra bulgura suyunu tuzunu katın. Ateşin altını kapadıktan sonra ince kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyin.Demlenmeye bırakın.İri kıyılmış cevizleri de atıp servise hazır hale getirin.

 

Tags: sebze yemekleri
Previous Post

Vitamin Salatası

Next Post

Mister No şimdi de ‘Muffin’ ile iştah kabartıyor

Yemek Zevki Editör

Next Post

Mister No şimdi de ‘Muffin’ ile iştah kabartıyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki