Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Kurutulmuş Patlıcan ve Biber Dolması

by Yemek Zevki Editör
23 Ağustos 2013
in Sebze Yemekleri
463 30
0
Kurutulmuş Patlıcan ve Biber Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 10 adet kuru patlıcan
• 10 adet kuru biber
• 150 gram dana kuşbaşı
• 60 gram kuru soğan
• 20 gram sarımsak
• 10 gram maydanoz
• 70 gram domates
• 60 gram pirinç
• 10 gram tuz
• 5 gram karabiber
• 5 gram pul biber
• 10 gram sumak
• 20 gram nar ekşisi
• 50 gram yoğurt
• 10 gram nane
• 50 gram zeytinyağı

Kurutulmuş Patlıcan ve Biber Dolması Tarifi:
Bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayan suda patlıcan ve biberi yumuşayana kadar haşlayın. 2-3 dakika tutup sudan çıkartıp beklemeye alın. Diğer tarafta kuru soğan, sarımsak, maydanoz, domates ve dana kuşbaşı etleri küçük küpler halinde doğrayın. Bu malzemelere yıkanmış pirinci ilave edin. Aynı harca tuz, karabiber, pul biber, sumak, zeytinyağının yarısını katıp karıştırın. Karışımı kuru patlıcan ve biberlere doldurun. Tencereye dizdikten sonra ayrı bir kapta nar ekşisi, nane ve kalan zeytinyağını karıştırıp tencereye dökün. Kısık ateşte 30-35 dakika süreyle pişirin. Pişen dolmaları yoğurtla soslayarak servise hazır hale getirin.

Tags: Sağlıksebze yemekleri
Previous Post

Fırat Usta’yla Modern Anadolu Lezzetleri…

Next Post

Anadolu Kebabı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Anadolu Kebabı

Anadolu Kebabı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki