Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Antrkotlu Sebze Dizmesi

by Yemek Zevki Editör
06 Ekim 2013
in Sebze Yemekleri
478 15
0
Antrkotlu Sebze Dizmesi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

antrkotlu_sebze_dizmesiMalzemeler:

1 kilo antrkot (kalın dilimlenmiş)

3 adet orta boy havuç

1’er adet dolmalık sarı, yeşil ve kırmızıbiber

500 gram orta boy kabak

500 gram siyah kabak (tercihen uzun olanı)

1 kilo orta boy patlıcan

1,5 kilo domates (tercihen sırık domatesi)

1 dal taze kekik

2-3 dal taze reyhan

2-3 dal taze fesleğen

2-3 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Biberleri közleyip kabuklarını soyun.

5 adet domatesin kabuğunu soyup dörde bölün.

Havuçların kabuğunu kazıyıp irice doğrayın ve tereyağında birkaç dakika kadar sote edin. Dörde bölünmüş domatesleri, 2 diş sarımsağı ekleyin. Sote etmeye devam edin. Közlenmiş dolmalık biberleri, irice doğranmış taze otların yarısını (kalan yarısını üzerine sos olarak kullanacağız) ilave edin. 5 dakika pişirip ocaktan alın. Tuzu ekleyip tatlandırdıktan sonra el blenderi ile pürüzsüz bir sos kıvamında ezin.

Antrkotları birkaç tatlı kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlayın. Etleri ısıya dayanıklı geniş bir tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız biberli sosu dökün.

Kalan domatesleri ve sebzeleri halka halka doğrayıp yan yana özenle dizin. Üzerine kalan zeytinyağını, otları, sarımsakları blender ile ezin. Hazırladğınız zeytinyağlı sosu sebzelerin üzerine dökün. Alüminyum folyo ile tepsinin üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında 3 saat boyunca pişirin.

Tags: sebze yemekleri
Previous Post

Portakallı Çörek

Next Post

Ülker İçim Aşure ile bir başka tatlı

Yemek Zevki Editör

Next Post

Ülker İçim Aşure ile bir başka tatlı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki